בעיות זוגיות לכותבי הסדרה?

בעיות זוגיות לכותבי הסדרה?

אני יודעת שהנושא נדון פה בפורום בערך לפני שנה. קראתי בעיון רב את מה שמורי כתבה, והתגובות הנלוות לה, אך כיוון שלא הבעתי את דעתי, אני מעוניינת להביע אותה עכשיו. אני לא חושבת שיש להם בעיות זוגיות, ככל סדרת דרמה טובה, אף פעם זוגות לא מגיעות אל האושר והנחלה. בכל סדרה שהיא, שראיתי אי פעם, בהכללה גסה, זה או שהגיבור/גיבורים היו רווקים וחיפשו את מקומם בעולם, או שהיה/היו נישואים והנישואים היו בה הרבה גלים, בדרך-כלל הבעיה הרווחת זה בגידה. ובנות מקלאוד לא יוצא דופן במקרה הזה. אין אף זוג שטוב לו, והכל כדי לעניין את הצופים בבית. תחשבו שזה מאוד משעמם לראות זוג שכל היום עושה פוצי-מוצי, ואין עניין במערכת יחסים שלהם.

יש כל כך הרבה סדרות שהזוגות בהם מצליחים

ומענינים את הציבור מאוד גם בתור זוג . אני לא חושבת שזוגיות זה דבר לא מעניין, יש כל כך הרבה יותר בזוגיות מאשר פוצי מוצי מערכת יחסים בין שני אנשים זה דבר מאוד מעניין אחרת איך תסבירי את כל הסדרות שהנושא המרכזי שלהן הוא זוגיות? בסדרה הזאת פשוט בחרו במודע לחלוטין לא להתעסק בזה בכלל ויותר חמור אם כבר יש זוגיות אין שום מצב בעולם של מקלאוד שהיא תחזיק מעמד ! אין אפילו זוג אחד!!! ששרד שם להרבה זמן.

תני דוגמא לסדרה אחת כזו

תני דוגמא לסדרה שבה הנושא העיקרי הוא זוגיות, ששורדת לאורך זמן והיא טובה ומאושרת, ז"א שאף אחד מבני הזוג לא בוגד, או שאין תחלופה של אנשים במערכת היחסים. כלומר, יחיד שמחפש את האחת. ולגבי בנות מקלאוד, טס וניק מחזיקים מעמד הרבה זמן. הסיבה שלא רואים אותם, זה בגלל הזוגיות שלהם טובה ומאושרת ואין מה להראות. כי לפני שהם נסעו לארגנטינה, היה את הסיפור עם סאלי, שהיה מעניין לראות איך זוג מתמודד ושורד כזו מכה למערכת היחסים, והם שרדו את סאלי. אח"כ טס חזרה והיה את הסיפור של המוות של ניק, ששוב היה מעניין לראות איך היא מתמודדת עם כזה אובדן, אבל ברגע שנודע שהוא שלם ובריא, שוב לא היה מה לחדש במערכת היחסים הזו, והחזירו אותם לארגנטינה, שם הם נשארים עד היום. הדבר היחיד שאפשר להאשים את כותבי הסדרה זה בדמיון מוגבל למצוא דרמות שמזעזעות מערכות יחסים.

את באמת מאמינה בזה?!

שוב, זה סרט זה לא מציאות! בסרט אפשר לבנות על עלילה שרוצים אין "הגיון" שלפיו זוגות מאוהבים עוזבים את הסט, אם היינו יודעים מראש שהקו המנחה של MD הוא שבני זוג מתים, או מוגלים-מי בכלל היה רואה את זה? נו באמת, חסרים סדרות שבין בני הזוג שוררת אידליה? קחי סדרה ישנה שצלחה את כל מגבלות הזמן "בית קטן בערבה" הכל שם בוסס על אידליה בין בני הזוג

כמה דברים...

א. ברור שזה סרט ולא המציאות. ב. רווחות הסדרות שמערכת זוגית בהם לא מסתדרת, והכל ע"מ לעניין את הצופים. ג. בכל מה שקשור בבנות מקלאוד, הבעיה העיקרית זה חוסר הדמיון של התסריטאים בכל מה שקשור בגלים במערכת היחסים. יש סדרות שהם אלופים בזה. ד. "בית קטן בערבה", לדעתי, לא שרדה את מגבלות הזמן. היום כשיש קצב מהיר בסדרות, היא תראה לנו מאוד מיושנת, כזו שהעלילה בקושי זזה בה. והאמת, עד כמה שאהבנו את צ'רלס וקרוליין קצת מתח במערכת היחסים שלהם היה הרבה יותר מעניין. היום שאנחנו יודעים איזה מתח אפשר לייצר בסדרות, ובמיוחד במערכות יחסים, "בית קטן בערבה" קצת יצאה מהאופנה.

שוב,

אותי סדרות שהזוגיות פטלית ומונוטונית לא מעניינות. בית קטן בערבה, שרד את מבחן הזמן כי היא הופצה באינספור מדינות וממשיכה. אולי אותך היא לא תעניין היום, אך האם כל האירופאים טועים???? התוכנית משודרת באירופה ולא עושה רושם שלא רואים אותה... ובניגוד ל MD הצפיה בבית קטן בערבה לא הופסקה בשל שעמום בתוכן הסדרה, אלא בשל פטליות אמיתית של הגיבור הראשי.

לא דיברתי על זוגיות שכלום לא קורה בה

גם בזוגיות שהכל טוב בה יש עליות ומורדות,יש מריבות לפעמים אבל עדיין המסגרת הזוגית נשמרת. ולא צריך תחלופה של אנשים במערכת היחסים אם היא יציבה, ותסלחי לי אבל ניק וטס זאת לא ממש דוגמא לזוגיות טובה.. אנחנו לא ממש יודעים מה קורה איתם מהסיבה הפשוטה מאוד שהם כבר לא בסדרה ומזכירים את השמות שלהם פעם באלף שנים וגם זה רק כי חייבים.

אבל אנחנו לא מדברים על זוגות מהחיים...

אנחנו מדברים על כאלה שבטלוויזיה, וזה כל-כך שונה מזוגות שחיים במציאות היום-יומית. לגבי זוגות אמיתיים, אני מסכימה לכל מה שאת אומרת. לגבי כאלה טלוויזיונים, בכלל לא. מריבות קטנות פה ושם לא מביא רייטינג. לדעתי, צריך דברים גדולים וסוחפים כדי להשאיר את הצופה מול המסך. בעולם שיש כל-כך הרבה תחנות טלוויזיה, צריך סדרה ממגנטת שתשאיר את הצופה דבוק למסך הטלוויזיה, ואחד מהדרכים לעשות זאת, זאת דרמה ובלגן במערכות יחסים. בנות מקלאוד ניסו לעשות זאת, ובגלל שחוזרים שוב ושוב על אותם שטיקים ונוסחאות, כמו שאמרו כאן, זה באמת נהיה לא מעניין. לא בעיות זוגיות הבעיה כאן, אלא חוסר דמיון לפתח מערכות יחסים מסובכות בצורה קצת שונה ממה שראינו עד עכשיו. לגבי ניק וטס, זאת הדרך של הסדרה, כמו שאני רואה את זה, להגיד שהם חיים נישואים מושלמים. ואין מה להראות ולראות בנישואין אלה.

ממש לא

ולגבי ניק וטס-זוהי דרך הסדרה לומר "הם לא חתמו חוזה איתנו על עוד עונה"

katam

New member
בדרך כלל לא כותבת כאן אבל.......

אני נשואה כבר 17 שנה ואפשר בהחלט להשאיר זוג ביחד עם מערכת יחסים טובה ויפה ועדיין זה יהיה מענין. מאד מסכימה איתך מורי

ברוכים הבאים לפורום

אני מאחלת לך עוד הרבה שנים נשואות באושר. אבל פה דיברתי על זוגות טלוויזיונים שצריכים דרמה, כדי שלצופה יהיה עניין לצפות בהם, לא על כאלה אמיתיים, שזה סיפור שונה לגמרי.

לפעמים נדמה שאת מבלבלת בין מציאות לסרט

וחוצמזה שהרעיון בסרט הוא ליצור אילוזיה לחיים ולא אנטיטזה אליהם

ממש לא!

הרעיון בסרט, דבר ראשון זה לעניין את הצופים. לגרום להם לראות סרט מהדקה הראשונה עד האחרונה. ולשם כך, הכל פתוח, כולל הגזמות ודרמות וכל מה שצריך כדי שהצופה יהנה. בחיים מצד שני, אפשר לחיות גם בשקט בלי פיצוצים ודרמות מיותרות, ובכל זאת לחיות חיים מאושרים וטובים ונהדרים. זה ההבדל. הסרט מחקה את החיים, לא החיים את הסרט. הסרטים משתמשים בחומרים מהיום-יום ליצור עניין ומתח, ולהגיש לצופה משהו שיהנה ממנו. קל מאוד להתבלבל, ולחשוב שסרט מראה את הדבר האמיתי, אבל ממש לא. זאת אילוזיה, שרקחו אותה המון אנשים שתחשיבי שזה באמת, אבל הכל בדיה. מהאנשים שמגלמים את הדמויות, עד תסריטאים, במאים, לוקיישנים וכו'. תעשיה שלמה גורמת לך להאמין שככה נראה העולם, אבל זה לא נכון.

WOW סופסופ הבנת מה שחודשים אני מנסה להסביר לך

סרט זה לא מציאות!!! אבל כדי שיעניין צריך שיהיה "ריאלי" אחרת נראה מדע בדיוני. בואי נסכם שסרטים בהם הבני זוג מתים או מוגלים ושוג שטוב לו צריך הלעלם-עושה לך את זה לי לא.

FreshF5

New member
נכון זה משעמם לראות זוג

שעושה פוצי מוצי כל היום, יחד עם זאת, עוד יותר משעמם ואף צפוי מראש לראות את אותן נוסחאות/סצינות חוזרות על עצמן וחפות מכל חידוש ע"ע משולש סטיבי-אלכס-פיונה = טס-ניק-דייב = ג'ודי-מאט-ריילי ועוד ע"ע ההיווכחות באהבה אלכס לקלייר, אלכס לסטיבי ועוד ע"ע הילדה הרעה/מופרעת/ילדותית שהופכת טובה, מתחיל עם בקי, ממשיך עם ג'ודי ושיא הפתטיות רייגן!!! ועוד והרשימה עוד ארוכה...

FreshF5

New member
*ואני בחרתי להתייחס לגלגל שחוזר על עצמו בסדרה

למעלה