בעיות זרימה ושיליה

נצאב

New member
בעיות זרימה ושיליה

ד"ר הרטוב שלום, להזכירך הריון ראשון הושג לאחר IVF +ICSI. התגלה Severe IUGR בשבוע 23 עם זרימות דם לא תקינות בשיליה, מיעוט מי שפיר וכן השיליה הייתה מעובה. הפיגור הלך והחמיר וההריון הסתיים לצערי ב- APD בשבוע 34 משקל העובר 829 גרם.. כרגע אני בשבוע 27 בהריון שני לאחר IVF +ICSI. בסקירת מערכות מאוחרת שנעשתה בשבוע 22 + 2 נראתה שיליה מעובה יחסית/בצקתית בעובי 38 מ"מ. השיליה היא קדמית שמאלית. כל יתר הפרמטרים שנבדקו היו תקינים ומתאימים לשבוע (הערכת משקל 500 גרם). בשבוע 26 עדיין שיליה "סוביקטיבית קטנה יחסית באורכה ומעובה 30 מ"מ. בחלקה העליון נצפה חריץ אקוגני המפריד אונה בכיפוף פנימי מדופן הרחם. יתכן שיליה אנולרית בחלקה". זרימות דם בעורקי הרחם: מימין מעל אחוזון 90. משמאל מתאים לאחוזון 80 לשבוע 26. בשניהם ניצפה NOTCH קטן. בעורק הטבור, MCA ויחס UA/MCA בגדר הנורמה. מומלץ מעקב סונוגרפי בטווח 3 שבועות. והבשורה הטובה: גודל העובר תקין והערכת משקל תקינה של 780 גרם. מדוע לא עושים לי מעקב של זרימות דם כל 3-4 ימים? מדוע לא שולחים אותי לבדיקות דם לתפקודי קרישה על מנת להחליט על מינון הקלקסן(לקחתי קלקסן 60 ולפני שבוע וחצי ביקשתי להעלות ל- 80)? כרגע לוקחת 80 מ"ג קלקסן. מה זה אומר לגבי המשך ההריון? האם זהו רמז לתחילתו של IUGR? האם לדעתך העובר יחזיק מעמד עד חודש תשיעי? האם רצוי לצאת לשמירת הריון ולשכב על צד שמאל לשיפור זרימת הדם? תודה מראש על תשובתך.

בעיות זרימה

עדיין לא מבין למה לבצע בדיקות כל יומיים שלושה. הבדיקות לפי מה שכתבת תקינות. תפקודי קרישה לא מרמזים על כמות הקלקסן שצריך לקחת. קשה לדעת אם ההריון יחזיק מעמד עד לחודש תשיעי. לגבי התנהגות בהריון - אנא התיעצי עם הרופא המטפל. בברכה ובהצלחה דר יוסי הר-טוב

למעלה