בעיות חברתיות בעבודה, איך אתם הייתם נוהגים ?

marioForever

New member
בעיות חברתיות בעבודה, איך אתם הייתם נוהגים ?

אוקי אז ככה
רשמתי פה כבר על זה בעבר אני אני ירשום שוב, כי עכשיו יש דילמה אחרת,
כעיקרון אנחנו חברה קטנה, קטנה מאוד,
עכשיו ככה, יש את אחד המתכנטים שהוא באמת אחד האנשים הכי לא נחמדים שפגשתי בחיים שלי
ואני די צריך לעבוד איתו כל הזמן,
וגם יש איזה עובד נוסף שאני לא מסתדר איתו בעליל.
עכשיו מה זה אומר לא מסתדר ?
כלומר הם די מנסים לנדות אותי חברתית בכל דרך שהם יכולים ומנסהים להשפיע על כל השאר.
מיותר לציין שעם ראש הצוות שלי והמנהל של החברה אני ביחסים מצויינים והם מאוד אוהבים אותי.
עכשיו השאלה הנשאלת היא כזאתי.

העניין מפריע לי עד שאני ממש רוצה לעזוב את העבודה.
(אני ניסיתי פעם אחת לדבר עם העובדים הללו, אבל זה לא עזר זה פשוט האופי שלהם...)
מה אתם הייתם עושים ?
אופציה אחת:
לדבר עם המנהל של הכל, למרות שזה יוציא אותי אולי כזה שלא מסתדר חברתית. ולא יודע איך זה יכול לעזןר
אופציה שתיים:
לחפש עבודה אחרת ופשוט לעזוב .דבר שייקח עניין חודש חודשיים.
אופציה שלוש:
להמשיך לסבול בשקט בתקווה שאני יקבל התקף לב בעוד שנה שנתיים
אופציה ארבע:
אין לי את השמץ של מושג אני די אובד עצות פה...

rasmus girl1

New member
אמ..

מאיזו בחינה מנסים לנדות אותך? אולי כשהם מדברים על משהו ואתה איתם תנסה להצטרף לשיחה? אולי מההתחלה עשית איזשהו אנטי כלפיהם? תנסה לשנות את זה אצלהם.

לגבי האופציה ראשונה- בשום פנים ואופן לא, אתה לא בגנון והמנהל לא שם בשביל לפתור בעיות חברתיות שיש בתוך העבודה, מה גם שזה יצייר אותך בצורה רעה כי תאכלס אתה זה שלא מסתדר איתם.

בנוגע לאופציה שלוש- עד כמה שהבנתי עבודה בהייטק זה לפי פרוייקטים, אתה באמת מאמין שגם עוד שנתיים תעבדו על אותו פרוייקט? אין לכם מחלקות אחרות שאתה יכול לעבור אליהם וזקוקים בו למתכנת? שווה לשאול במשאבי אנוש של החברה.

einat162

New member
חברות בעבודה מוערכת יתר על המידה בעיני

מבחינתי אם מקום עבודה מציע כסף טוב/ סוג עבודה מתאים/ תנאים והטבות אחרות - כל אלו הרבה יותר חשובים מ"חברותא".

חארות - ותאקלים איתם- יש בכל מקום.

שווה לך לבדוק אם אתה יכול לעבור מחלקה / פרוייקט באותה חברה.

Optimistic Girl

New member
לא נכון

יש מחקרים שמראים שחברות בעבודה היא מאודד חשובה לעובד.

אם זה הייטק וזו עבודה מול המחשב בלבד אז מבינה את הכוונה שלך.. שם האדם באמת עובד והולך הביתה.
אבל יש עבודות יותר חברתיות
והאדם הוא יצור חברתי...וזה חשוב לו..

einat162

New member
זה סובייקטיבי- כמה חשוב לכל אחד

ויש כל מיני שילובים.
נניח שיש עבודה ששם כולם "פוציניו מוציניו" עם כולם, זה אולי יחשב סביבת עבודה נוחה מבחינת אנשים- לי זה ידליק דווקא יהיה לא נעים, כי לא במת מרגישים ככה כלפי כולם כל הזמן. אני באופן אישי מעדיפה להיות מנומסת כמה שאפשר כלפי כולם, חברותית כלפי מי שבאמת בא לי, ולהתרחק מאנשים שלא נעימים במיוחד, זה הרבה פעמים גורם לי להראות "לא חברותית" אבל זה מי שאני.
כבר נשארתי תקופה ארוכה בעבודות שלא היה לי הכי נעים בהם - כי הכניסו כסף.

באופן אישי אני חושבת שבגלל שיש הרבה אנשים, עם אופי שוני, אי אפשר להסתדר עם כולם- אי אפשר להתחבב על / עם כולם, תמיד יהיו אנשים נעימים יותר ופחות- ולכן זה לא שיקול קריטי בשבילי.

BloodyRose

New member
זה מאוד אינדיוידואלי

אני עובדת בחברת היי טק שיכולה להיחשב כ"עבודה מול המחשב בלבד, עובדים והולכים הביתה", אבל בחברה הזו נוצרו המון קשרים חברתיים *בין האנשים המעוניינים בכך*.
יש כאלה שהגישה שלהם היא באמת לבוא, לשבת מול המחשב, וללכת הביתה, ויש כאלה שמחפשים את השיחות מסדרון, את השיחה על כוס קפה בבוקר לפני ששוקעים בעבודה, ואף יותר מכך (נוצרו לא מעט חברויות שממשיכות להתקיים גם אחרי שאחד מהאנשים עברו עבודה).
מעניין לציין שבשתי הקבוצות הללו, יש עובדים שנמצאים בחברה מעל 10 שנים (דבר לא כ"כ שכיח בתעשיית ההיי טק), כך שהרצון לחבור לעובדים אחרים הוא באמת משהו אינדיוידואלי.

Optimistic Girl

New member
אנחנו לומדים על זה בקורס שלי

בתואר..
עפ התאוריות שלמדתי יש סיכוי גדול שאתה תעזוב תעבודה

לעובד חשובים יחסים חברתיים..

אני תמיד ממליצה מה שחברה שלי בת ה60+
אומרת:

לא עוזבים מקום עבודה עד שלא מוצאים חדש.
תחפש עבודה ובמקביל תסבול בשקט בעבודתך הנוכחית.

בשקט כי אתה לא בגן ילדים כדי לספר לבוס שלך על קשי חברה שלך
כדי שהבוס יקבץ אתכם ביחד ויגיד כמו גננת בגן "נו נו נו''
זה לא הולך ככה!!!

אם ישך וותק בעבודה.. זה יהיה קשה ...לעזוב כשישקביעות
אם לא אתה חופשי!

בהצלחה

BloodyRose

New member
בכל מקום תוכל להתקל בכל סוגי האנשים

ואם תחליט לחפש עבודה אחרת, וגם שם יהיו עובדים שיפריעו לך? שוב תעזוב?

אם מדובר בשני עובדים בלבד, ועם השאר אתה מסתדר, אז אל תתן להם להשפיע עלייך. תצמצם את האינטרקציה שלך איתם לעסקית בלבד, ואולי גם תזרוק מילה למנהל הצוות שלך שישתדל לא לשים אתכם על אותם הפרוייקטים.
לא יודעת מה מפריע לאותם שני העובדים ולמה הם מנסים "לנדות" אותך, אבל אם אתה כן מסתדר עם שאר העובדים, קח בחשבון שלא משנה כמה שני הסוררים ינסו, סביר להניח שהם לא יצליחו להרחיק אנשים אחרים ממך. טוב ויפה שהם מנסים לנדות אותך, אבל מי אומר שזה מצליח להם?

אני לא חושבת שיש לך מה לנסות לדבר עם העובדים עצמם. המקסימום שאתה יכול לעשות, כאמור, הוא לצמצם את האינטרקציה איתם ככל האפשר.
לדבר עם המנהל - ממש לא. כפי שנאמר בתגובות אחרות, הוא לא על תקן גננת. אם אכפת לו ממה שקורה בחברה שלו, הוא בטח שם לב לבד לאינטריגות חברתיות, ועושה את השיקולים שלו אם הוא מעוניין לשנות משהו או לא (ישנם מנהלים שמחשיבים מעל הכל יכולת מקצועית, יש מנהלים ששמים דגש גדול על האווירה במשרד, ואם יש עובד שלא מתאים לאווירה הכללית, הוא יפוטר או לפחות יזומן לשיחה נחמדה)
לחפש עבודה אחרת - כאמור, כשאתה מחליט לעבוד במקום מסויים אתה לא יודע איך שאר האנשים שם, וכן, מאוד יכול להיות שזה יהיה סיפור שיחזור על עצמו בגרסה כזו או אחרת. אתה באמת רוצה לתת לאנשים אחרים, שאפילו לא מחבבים אותך, להשפיע על החיים המקצועיים שלך? אם היה מדובר ב*כל* שאר העובדים, שכולם מסתדרים האחד עם השני חוץ ממך, ושאתה מרגיש זה שנשאר בחוץ - זה היה סיפור אחר. אבל אם הם המיעוט (ואני מניחה שיש עוד עובדים שלא מסתדרים איתם), אז למה שתעזוב מקום עבודה (שאני מניחה שחוץ מהסיפור הזה, טוב לך בו) בגללם?
להמשיך לסבול בשקט - אני לא יודעת כמה זמן זה כבר מתנהל, אבל מאוד יכול להיות שזה יפסיק לבד. הם יהיו בשלהם עד שהם יבינו שזה לא עוזר להם, והם יפסיקו. אתה חושב שבשביל זה הם קמים בבוקר? למרר את חייך? יעבור להם, ואם לא - אתה תתרגל לזה מתישהו ותדע לקחת אותם בערבון מוגבל.

Purple Mushroom

New member
יש לי דה ז'ה וו

אני הייתי בוחר באופציה השניה, של לחפש עבודה. גם אופציה ראשונה לא רעה בהחלט, אבל אי אפשר לדעת לאן זה יתפתח בעבודה הנוכחית.
אופציה שלישית לא בריאה לטווח ארוך של השנה שנתיים.
ואופציה רביעית באמת בכלל לא קיימת.
הרבה בהצלחה , עם האופציות ובכלל :)

Relaborat

New member
למה אין אופציה של לשאול אותם מה הקטע?

אני מניח שמדובר באנשים מבוגרים ולא בגן ילדים. אני הייתי מנסה להבין מה הקטע. גם הייתי בודק קודם כל את עצמי - תשאל את עצמך למה דווקא הם לא נחמדים אליך - האם אלו אנשים שאתה עובד איתם באופן ישיר? עם האנשים האחרים שאתה עובד (קולגות, לא מנהלים), הכל בסדר?
תמיד אתה יכול להגיד להם שאתה מצטער אם פגעת בהם באיזשהו אופן, ושאתה מעוניין לתקן את היחסים איתם. אולי ככה תבין מהם מה הבעיה מלכתחילה - וזה בלי קשר למי צודק. תבוא באופן מפוייס, כי לך זה מפריע.

ואני מאמין שהכל יסתדר. כולכם אנשים מבוגרים.
בהצלחה!

למעלה