בעיות חברתיות בקבוצות התעמלות

בעיות חברתיות בקבוצות התעמלות

קבוצות התעמלות, כמו כל קבוצה אנושית אחרת, יהיו בה תמיד חברויות אמיתיות, קנאה, בנות פופולריות ובנות דחויות, אדישות וגיבוש. חוץ מפעילויות גיבוש כאלו ואחרות שלפעמים מתקיימות, כיצד אתם מתמודדים כמאמנים או כמתעמלים, עם הקטע החברתי בקבוצה? בתור מאמנות- האם תשימו שתי מתעמלות "אויבות" אחת של השנייה באותה תת קבוצה? האם תנסו לחזק ילדה דחויה ע"י הנחייה למשל שתעבוד בזוג/בשלישיה/ בתת-קבוצה של מישהי שאתם בוחרים? האם תדברו עם הבנות על הנושא, ואם כן כיצד? מה אתן עושות כדי לחזק את הקטע החברתי באימונים? בתור מתעמלות- האם אי פעם הפריע לכן או הקל עליכן באופן משמעותי מצב חברתי מסוים? איך המצב החברתי משפיע על ההתעמלות שלכן? על הבחירות שלכן באימונים? על מצב הרוח? האם אפשר להיות אדישים לגמרי למצב החברתי ולהתמקד אך ורק בהתעמלות עצמה?

INBAR1232

New member
היי :)

בתור מתעמלת , אני אספר סיפור אישי בקצרה- עליתי לנבחרת בשביל להשלים "חוסר של מרימה" בריקוד זוגות . כשאמרו לנו את הזווגת ראיתי שקיבלתי את הילדה שאני והיא מכירות מגיל 0 ואף פעם לא הסתדרנו תמיד היינו רבות וזה עוד היה בתקופה שלא דיברנו בערך 4 חודשים .. בכל אופן היינו חייבות לעבוד על הריקוד לא ממש יש ברירה ולאט לאט התחלנו להתחבר .. אני לא יגיד שאנחנו החברות הכי טובות בעולם אבל אין בינינו מריבות =) -חברות טובות להתעמלות ולא יותר מזה ... לגבי מצב הרוח - להגיע לאימון וכשכולן מחוייכות ומרוצות זה הרגשה טובה :) לפעמים אני או חברות שלי מגיעות לאימון עם מצב רוח בריצפה ויוצאות מהאימון כל כך מאושרות ! לדעתי זה מאוד מאוד חשוב כל העניין הזה ! ! ! ולגבי הסיפור הזה בהתחלה -כדאי לנסות ולראות איך הולך ...

למעלה