בעיות ילדנו הן כתוצאה ממערכת חינוך מקולקלת

rin859

New member
בעיות ילדנו הן כתוצאה ממערכת חינוך מקולקלת

תראו, אני מסתכלת על חומר הלימודים שבתי מקבלת מידי יום ביומו, בחינות, עבודות, בחנים, מיצבים למיניהם ...וזה לא נגמר ואפילו לא מחנך אותה ואת יתר ילדי בית הספר להיות בני אדם. את מערכת החינוך לצערי לא ניתן לשנות, הגעתי משם - אני יודעת על מה אני מדברת : פרוצדורה שלמה ובלתי יעילה מה הייתם מציעים לעשות כדי להפעיל את ילדינו בכיוון הנכון כי אני כבר עובדת עצות ?????????? :(

מערכת החינוך היא מערכת השכלה בלבד!

כמו שאמרת המערכת היום נותנת השכלה בלבד ולא חינוך, והיחס הוא למצוינות בלבד, תהיה לנו בקרוב תוכנית על הנושא אבל עד אז... הבעיה היא משני כיוונים המורים עצמם מול כיתות גדולות מדי, חומר לימוד שלא מתאים לדור הזה, מעט מדי ספורט, וחומר שניתן כמו פיתום אווזים, כשלכולם ברור שרובו לא יזכר אפילו, ומצד שני הילדים עצמם שבאים מבתים תחרותיים, מהורים שלרובם אין זמן להקדיש ובעצמם מעבירים את עניין החינוך למערכת. הדרך היחידה (ומתחילה להיבנות כזאת) היא מערכת חינוך אמיתית חדשה שתחנך את הילד להיות אדם, להבין את חוקי הטבע, חוק הנתינה ההדדית ושיתןף הפעולה, הכיתות חייבות להיות קטנות עד 10 ילדים!!! עם מדריך צמוד לכל היום, שיורגש קירבה אליו, הוא מצידו צריך ממש להיות חבר שלהם, ולא לבוא מלמעלה ולהגיד מה לעשות אלא לכוון אותם. שיטת הלימוד צריכה להיות חוויתית, ע"י משחקים, הפעלות, וחקר של דברים, הלימוד הפרונטלי צריך להיות במעגל כשהמורה יושב בצורה שווה, והכל צריך להיות דרך דיון שהילדים חושבים לבד על התשובות ולא סתם העברת החומר, כי לילדים מאד קשה לתפוס לימוד מסוג כזה, מה עוד? שיעורים קצרים, הרבה ספורט, ו.... ילדים שמחים שרוצים לבוא לבית הספר, למה לא? התרגלנו שזה סבל עבורם? והכי חשוב, כל המקצועות: היסטוריה, גאוגרפיה, אנגלית וכו' ידברו על מה שהכי חשוב התפתחות האדם ע"י האגו ומה צריך לעשות לעולם טוב יותר. שנצליח ליצורר לילדים שלנו עולם באמת טוב!

תלתלית3

New member
תני לה אהבה, יחבוקים, העצמה

תני לה גב חזק בבית והיא תוכל להתמודד עם כל דבר.

pugile9

New member
מצטרפת

מערכת החינוך אמנם נקראת מערכת חינוך אבל כיום מתפקדת כמערכת השכלה תחרותית שבועטת החוצה לצערי גם ילדים מוצלחים מאוד. הילדים מסיקים מכך שייש ילדים שאפשר לוותר עליהם 12 שנים הילדים מבלים במערכת שמלמדת אותם מה שלאחר הצבא משלימים בשנה אחת ואפילו מקצוע לא רוכשים בבית הספר. מי בכלל מדבר על חינוך ? אני הייתי רוצה לראות מערכת חינוך שחושבת על העתיד של הילדים שלנו כשותפים לדרך אחת שתוביל את החברה למקום טוב יותר אוהב יותר מתגמל יותר שלא תפחד מחשיבה עצמאית מכוונת שהילדים יבינו ששווה להם לקום בבוקר לבית הספר כי הם בונים היום את העתיד הטוב של מחר .מבית חרושת לציונים למערכת שפועלת למען כל החברה , לכל אחד בחברה יש מקום ואין המערכת יכולה להתקיים בלעדיו .

rin859

New member
כדי ליצור מערכת חינוך מתאימה :

תודה על התגובות. שמעתי כאן המלצה על כתה של 10 ילדים, תראו לי הורים שיוכלו לממן מסגרת שכזו??????????? לדעתי , צריך להגיע למצב שבו הורים יוכלו להתנדב לעזור למורים בזמן השעורים, לפחות פעם בשבוע, וזאת בהנחה שההורה אכן יכול לאפשר זאת לעצמו, מצד שני לא חסרים מובטלים - אז לפחות לנתב זאת לכיוון המתאים מה דעתכם ?

למעלה