בעיות\כאבי גב בגלל הרכיבה על סוסים.

טוי בוי

New member
בעיות\כאבי גב בגלל הרכיבה על סוסים.

שאלה שהמון אנשים ובעיקר הורים לילדים שרוכבים רוצים לדעת! "האים הגב נדפק מהרכיבה על הסוס?" מה דעתכם בנושא? האים יש לכם בעיות גב? האים אתם מכירים אנשים מבוגרים (20-100...פפ) שרכבו רוב החיים ויש להם בעיות גב? דעתי בנושא היא שזה בחלקו נכון. אם מלמדים אותכם לשבת לא נכון היה לך בעיות גב. הקפיצות גם דופקות את הגב עוד יותר לדעתי (לא הגב של הסוס...הגב של בני האדם) עצם הישיבה עם האוכף שהיא אינו דבר טיבעי גורם לבעיות גב. וגם הנפילות. אני לדוגמא נפלתי מסוס בן 3 וחצי על הגב ויש לי משהו לא מובן בעצם הזנב..זה היה מלפני חצי שנה ועד היום אים אני יושבת על הסוס או סתם יושבת בצורה מסוימת כואבת לי עצם הזנב. אבל לא רק זה. יש אצלינו אנשים שרוכבים הרבה שנים והגב שלהם פשוט נדפק עם הזמן...כמו ציונה שרוכבת בסביבות ה-10-20 שנה..(?) לבני האדם אין בולם זעזועים שאנו יושבים על הסוס בטרוט או בקאנטר ובעיקר בטרוט הישיבה. כל עמוד השידרה מקבל את המכות מהאוכף.. ברגע שרוכבים מספר שנים יום יום או אפילו 4 ימים בשבוע זה גורם לנזק. גם רכיבה של פעם בשבוע...אבל הנזק יפיע אחרי המון זמן! כשאנחנו רוכבים על הסוס שמים לו ג'ל פד שלא יחטוף מכות מהישיבה שלנו על האוכף ולנו אין את זה... מה אתם חושבים!?

נראה לי שרכיבה עושה בעיות גב|זהירות

לגבי קפיצות אני לא כל כך מבינה בזה אני הייתי מתחרה בריצות.. כמובן שנפילות עושות נזק, לי היה שבר בגב בעצם הזנב אין מה להגיד שזה מסוכן.. לגבי הרכיבה עצמה העניין של הקפיצות הוא לא החלק שהורס את הגב נכון ששמים פד לגב של הסוס בגלל שהוא מקבל את המכה העניין הוא שאנחנו יושבים כמו על כיסא בלי משענת זה הבעיה שהגב נהיה קצת מכופף אבל לא נראה לי שזה משהו רציני.. בכל אופן זה מה שאני יודעת..

animals lover

New member
אני דווקא חושבת הפוך!../images/Emo107.gif

זה רק מחזק את הגב!!! אני מכירה מלא אנשים שעקב חוסר ביטחון ועוד בעיות היו תמיד עם גב כפוף....הרכיבה עזרה להם להיות זקופים! ברכיבה חייבים לשבת זקוף כל הזמן!!! ועצם זה שצריך לשבת זקוף בטרוט-לפי דעתי זה רק מחזק את הגב ולא פוגע בו!

oldenburg

New member
לי אין כאבי גב...

מה שתמיד כואב אצלי זה שרירי הרגליים... והגב בכלל לא.. :\

gal616

New member
אממממ

המאמן שלי (לא של הסוסים) אז כשאני באה לאימונים לפעמים עם כאבי גב..הוא אומר לי שזה מהסוסים..הוא אמר שהישיבה והקימה כלהזמן דופקות משהו את החוליות...אבל לפי דעתי רכיבה רק עוזרת לגב...כי יושבים זקוף כל הזמן,ואלה שהולכים מכפפים עם הגב זה עוזר להם להתרגל.

Sweet SuGaR

New member
אחרי כל שיעור כואב לי הגב...

אני מעריכה שזה תורם אבל מצד שני התיישרתי קצת

זה לא מדוייק..../images/Emo128.gif

ברכיבה לא תמיד יושבים זקופים, למשל במקצים של תחוריות ריצה הג'וקי חייב להיות מכופף, או לדוגמה כשרצים עם סוס אם תשב בצורה זקופה אתה עלול לאבד שיווי משקל ולעוף אחורה או לצד. מה גם שבקפיצה (ואני לא מבינה בזה בגרוש..) זה דבר ידוע שבזמן הקפיצה מכפפים את הגב.. בכל אופן הפגיעה שאני ציינתי היא אחת מהפיגעות, אבל אני לא חושבת שזה דבר חמוד במיוחד..

טוי בוי

New member
בקפיצה יושבים כפוף בשביל

שלסוס היה יותר נוח לקפוץ וגם לרוכב. הסוס צריך חופשיות בגב וזה מה שזה עושה. וגם כך הרוכב יכול לשבת נורמלי ולא לזנק דינג דונג מעל הסוס בקפיצה...כמו שקורה שקופצים לפני, אחרי הסוס.. אני לא מזבירה ב- 100...בטח יזרקו עלי אבנים.....

ושוב..

אני לא מבינה במקצים של קפיצות בגרוש, אני יודעת רק דברים בסיסיים..
בכל אופן לפי מה שהבנתי הרוב פה הם קופצים, אני רק בעניין של ריצות, הרקדת סוסים וטיולים בשביל הכייף. מה שאני יודעת ואני חושבת שהרבה יודעים פה זה שבזמן הריצה חייב הג'וקי לשבת מכופף לא בשביל נוחות הסוס אלא כדי לא לאבד שיווי משקל בין היתר וההכי חשוב..

Sweet SuGaR

New member
זה לא משנה... הכתפיים שלך צריכות

להיות פתוחות בכל שלב של הרכיבה וככה את זקופה לא משנה אם את בישיבת קפיצות או לא...

מה?!

לא יודעת מה אתה מדבר בכל אופן המושכות צריכות להיות מופנות כלפי הרגליים ולא למעלה ולא באמצע זוהי הצורה הנכונה של החזקת המושכות, ובטח שאתה יכול להיות מכופף עם כתפיים פתוחות..

Sweet SuGaR

New member
אני בת דבר ראשון... דבר שני

מה קשור להחזיק את המושכות? דבר שלישי... למה את מתכוונת שאת אומרת מכופף? לישיבת קפיצות?

SHoooKoLaTa

New member
דעתי בעניין../images/Emo141.gif

אני מכירה אנשים מהחווה שלי שיש להם עקמת, אז קצת קשה להם לשבת ישר, אבל האנשים שאני מכירה, הם משתדלים לשבת ישר, והם מנסים להוציא ת'מיטב. לדעתי הרכיבה מייצבת ת'גב. יש כאלה שעכשיו יגידו מה היא מפגרת? דפווקה? אז זהו שלא.. רכיבה מאד עוזרת לגב להיות ישר ולהתייצב. למשל אני לוקקחת את עצמי לדוגמא- היה לי גב די ישר גם לפני הרכיבה, אין לי עקמת או שומדבר אחר, אני חושבת שבמהלך הרכיבה הגב שלי עשה היפוך מדהים. הוא הפך ללהיותת ממש ממש ישר. זה גם מפתח את השרירים שבגוף- קיצר הרכיבה זה ספורט נפלא..

Sweet SuGaR

New member
דיברנו על כאבי גב...

והגב מקבל המון זעזועים... בטרוט בקפיצות ובכלל גם כל התהליך של הכנת הסוס... נגיד לנקות פרסות, אתה צריך להתכופף בצורה לא נכונה וזה דופק ת'גב... אין מה לעשות

SHoooKoLaTa

New member
נכון, אבל תחשבי על זה..../images/Emo141.gif

זה גם מייצב ת'גב, ברכיבה, את צריכה לשבת זקוף, ולאט לאט את מתרגלת וןזה בא לך גם בחיי היומיום וגם ברכיבה. לפחות זוהי דעתי. ולי עוד, לא ממש זה דפק לי ת'גב, זה תלוי למי, זה בכלל לא דפק לי ת'גב בינתיים.

Sweet SuGaR

New member
כי אין לך בעיות גב... למי שיש זה

משפיע הרבה יותר.. זה נכון שזה מייצב ובונה... אבל זה עדיין לא מונע את הכאבים

למעלה