בעיות כתיבה

tomdek

New member
בעיות כתיבה

מבקשת המלצה במסר אישי לגבי מרפא בעיסוק שמתמחה בבעיות כתיבה בחיפה דניאל בני מסיים כיתה א והמורה שהיא חושבת שאולי קצת קשה לו שווה לעשות אבחון מה אתם ממליצים תודה ירדנה

cyder

New member
המלצה כללית ומספר שאלות חשובות:

איני מאיזור הצפון אולם מכיוון שבנך מתחת לגיל 9 הוא זכאי לאבחון וטיפול במסגרת המכון להתפתחות הילד של קופת החולים ולכן הייתי ניגשת לרופא המשפחה/הילדים ומבקשת הפניה למכון להתפתחות הילד. במקרים רבים זמני ההמתנה לאבחונים אינם מאד ארוכים ושווה לעבור אבחון וטיפול עם השתתפות קופת החולים. עוד כמה שאלות חשובות (אם אינך מעוניינת לענות כאן בפורום נסי לענות לעצמך) : במה המורה חושבת שניאל מתקשה? האם רק בכתיבה? ובמה בדיוק בכתיבה: האם מפעיל כח רב מדי ? האם אינו כותב את האותיות והמספרים ברור ? האם כתב היד לא מאורגן, לא קריא ? האם לא רכש את אותיות הכתב ומתבלבל בינן לבין אותיות הדפוס ? האם מתעייף? האם כואבת לו היד לאחר זמן קצר ? האם איטי ? איך הוא קורא ? איך הוא בחשבון ? איך הוא מתארגן עם חפצים? מכין שיעורי בית? מקשיב בכתה? מסתדר מבחינה חברתית? בטחון עצמי ? האם את רואה קשיים מחוץ לבית הספר- בתפקוד היומיומי, בלמידה או במשחק ?

שירהד1

Member
מנהל
אני חולקת על עניין

כדאיות הפנייה לקופת חולים. התורים לאבחון פעמים רבות כן ארוכים, ואפילו אם מדובר בחודשיים-שלושה- חבל על הזמן היקר שמתבזבז. דבר נוסף ולא פחות חשוב הוא מספר הטיפולים שניתנים על-ידי הקופה, שפעמים רבות הם ממש מגוחכים. עד שמספיקים להכיר את הילד, ליצור איתו ועם ההורים קשר ומגייסים אותו לעבודה- כבר ניגמרים הטיפולים. חשוב שהורים ידעו, שמי ששייך לקופת חולים כללית, ויש לו כללית מושלם, יכול לפנות למרפאה בעיסוק פרטית לצורך אבחון וטיפול- ויקבל מהקופה החזר מאוד משמעותי- 45 טיפולים בשנה (נדמה לי שזה משהו כמו 90 ש"ח החזר לטיפול, אבל אולי יותר), וזה אצל מרפאה בעיסוק שההורים בחרו ואשר קיבלו עליה המלצות. כיום מכונים פרטיים לא זקוקים להסדר עם הקופה על-מנת שההורים יקבלו החזרים על הטיפולים. כמו-כן העלו את הגיל לקבלת טיפול שמגיעים עבורו החזרים- עד גיל 18!!! העניין הוא שכמובן שקופת החולים לא טורחת לידע את האוכלוסיה על כך. גם לי זה נודע במקרה דרך איזו אמא... כמובן שאישרתי זאת מול הקופה, ושמחתי עבור ההורים, וגם עבורי... שירה.

cyder

New member
לגבי קופ"ח כללית:

גם אני שמעתי על זה לפני יומיים אך צריך לבדוק האם כל אחד שמתחשק לו ריפוי בעיסוק עד גיל 18 יכול לקבל החזרים או שמא מדובר בילדים שמוכרים בהתפתחות הילד ? לגבי פניה לקופת חולים- לא הייתי פוסלת על הסף- כאן המורה המליצה שאולי כדאי לבדוק, ואולי הילד בכלל לא צריך ריפוי בעיסוק אלא משהו אחר ? לפעמים כשפונים להתפתחות הילד מגלים שבעצם הילד צריך משהו אחר ולא מה שהגננת/המורה חשבה. שוב, אם משך ההמתנה אינו ארוך באופן מיוחד שווה כן לפנות ולקבל את השירות המתאים. מסכימה איתך שלחכות כמה חודשים לא כדאי ואם הביטוח המשלים מאפשר- כדאי לאבחן ולטפל, השאלה גם עד כמה העניין דחוף או חמור ?

שירהד1

Member
מנהל
באמת שכחתי לכתוב

שכדי לקבל את ההחזרים מכללית מושלם, על ההורה להביא אישור מרופא הילדים שהילד זקוק לטיפול בריפוי בעיסוק, וכמובן צריך את הקבלות של המרפאה בעיסוק. מאוד פשוט. תפקידה של מרפאה בעיסוק בכל מקום הוא לבדוק האם הילד אכן זקוק לעבודה, והאם היא אשת המקצוע המתאימה, ואם לא- לתת המלצות להורים לגבי חשיבות תרומתו של איש מקצוע אחר לקידום הילד. לא צריך את התפתחות הילד בשביל זה. לא נראה לי שהאם יכולה לדעת עד כמה העניין דחוף. מאיפה לה לדעת? אם יש קושי- פונים, מאבחנים ומטפלים. לא צריך סחבת. אם אפשר להתחיל את התהליך כבר במהלך החופשה- מה טוב!

אילוטן

New member
שימו לב- גם חברי לאומית זהב וכסף זכאים

להחזרים מאוד דומים עד גיל 15 אני חושבת.- ויכולים ללכת לכל מרפאה בעיסוק, אני חושבת שזו הטבה משמעותית- שממש חסרה למכבי למשל.

tomdek

New member
תודה לכל העונים

הבעייה שאני לא יודעת לאיזה מרפא ללכת אני מדברת בטלפון אם מרכז מסויים והם אומרים שאני יבוא פעם אחת לבד ואחר כך אבחון בארבע פגישות אני יש לי כבר את ההאבחון שהיה לי בהתפתחות הילד הוא עבר 27 טפולים ונאמר לי שהבעיות הם מינורים כמו כן נסגר התיק אני רוצה לטפל אצל מרפא בעסוק אבל ממש להתחיל בטפול ולא לאבחן שוב פעם פשוט לבוא עם תוצאות האבחונים שעהר בהתפתחות הילד ולהתחיל לעזור לילד במקרה שאכן יש לא קושי מסויים תודה

שירהד1

Member
מנהל
גם אם הילד

עבר טיפול בריפוי בעיסוק בעבר,המרפאה בעיסוק החדשה חייבת לערוך איזשהו אבחון כדי להכירו ולדעת מה הקשיים שלו. רק כך תוכל לדעת כיצד לעזור לו. אבחון שעשו לו בעבר יכול להיות לא רלוונטי לקשייו וליכולותיו היום. לגבי מספר הפגישות- כל אחת והמדיניות שלה. בכל מקרה, אם יהיה צורך בעבודה, המפגשים הראשוניים הללו מיועדים גם על-מנת ליצור קשר עם הילד, לדעת באילו דרכים לומד, באילו אסטרטגיות יש לנקוט על-מנת לקדמו, כך שהמפגשים הללו הינם חשובים ויכולים להוות בסיס להמשך הטיפול. לגבי למי לגשת- את יכולה לשאול את יועצת בית-הספר, את המורה, הורים אחרים, חברות... הרבה פעמים מדובר בהמלצות טובות. דבר נוסף- את יכולה לבקש שישלחו לך המלצות במסרים, אם עדיין לא שלחו לך. בהצלחה! שירה דוד, מרפאה בעיסוק.

למעלה