בעיות מול שכנים שנגרר גם לוועד

lifeAndStuff

New member
בעיות מול שכנים שנגרר גם לוועד

אני מתגוררת בדירה שברשותי כבר 5.5 שנים.

בקומה שלנו ישנן שלוש דירות: אחת קדמית, שבה מתגוררת אישה מבוגרת (שבעלה נפטר לפני בערך שנתיים), ושתי דירות עורפיות - שלי, ושל זוג עם שני ילדים (בנים תאומים). היחסים שלי עם השכנה מהדירה הקדמית קורקטיים (שלום שלום במעלית ובמסדרון), אבל היחסים עם השכנים שמתגוררים לידי תמיד היו בעיתיים.

הסיבה לכך סובבת לדעתי בכל מה שקשור לניקיון, תחום שבו יש להם סטנדרטים גבוהים במיוחד (בניסוח עדין מאוד). האישה סיפרה לי לפני כמה שנים על כך שהיא בחרה לעבוד במשרה חלקית כדי שהיא תוכל להגיע הביתה כל יום ולהספיק לשטוף את הרצפה עם אקונומיקה. בנוסף, הם משאירים רבים מהחפצים שלהם (כגון נעליים או כדור של הילדים) מחוץ לבית במסדרון בגלל שהם מלוכלכים מידי.

במהלך התקופה הארוכה שבה אני מתגוררת בדירה, היו כמה מקרים ספורים (3 אם זכור לי נכון) שבהם נרצפה באיזור המשותף היתה מוכתמת. בפעמיים הראשונות השכנה מהדירה הקדמית פנתה אלי וביקשה שאקפיד יותר על הנושא, ולמרות שלא היה ברור לי האם אני האשמה (אחת השכנות ניקתה את הכתמים עוד לפני השיחה מולי), החלטתי לא לפתוח בריב מולם אלא פשוט להנהן. אבל בפעם האחרונה הם דיווחו על כך לנציגת ועד הבית של הבניין ודרשו שהיא זו שתשוחח איתי.

בנוסף, לאחרונה הצטרפתי למאכילת החתולים השכונתית בפינה שליד הבניין שלנו. מדובר על פינה שצמודה למדרכה, ומרוחקת בערך 7 - 10 מטרים מדלת הכניסה לבניין (כשביניהן נמצאת חלק מהחניה של הבניין). נציגת ועד הבית מודעת לכך, וביקשה ממני להקפיד על האכלת החתולים בפינה המרוחקת הזו (מה שכמובן נעשה), כך שעד כמה שהבנתי לועד עצמו לא היתה בעיה עם ההאכלה הזו. ידוע לי שבנוסף אלי, יש דיירת אחרת בבניין שמאכילה את החתולים, אבל לצערי יש לי רושם שהיא לא מכבדת את הבקשה להאכיל את החתולים במיקום המרוחק מהדלת.

לאחרונה השכנים הצמודים אלי ראו אותי מאכילה את החתולים, ויש לי רושם שהם שוב דיווח עלי לנציגת הוועד על הנושא. "עליתי" על העניין כשבמקרה פגשתי את נציגת הועד כששתינו יצאנו מהבניין באותה שעה, והיא ניסתה להתחמק ממני. מכיוון שהיחסים בינינו היו עד היום טובים (כולל שיחות מסדרון רבות), ניסיתי לפתוח איתה בשיחה, שבה נשמע כאילו היא מנסה להתחמק ממני בכל מחיר. בנוסף, היא אמרה משפט שנשמע לי אניגמטי למדי לגבי זה שהיא "יודעת בדיוק מה הולך בבניין". היום בבוקר במצב דומה היא הקפידה שלא לפגוש אותי כדי לא ליצור הזדמנות לשיחה בכלל.

זה מתוסף לי לכמה הערות ששמעתי ממנה בעבר שגורמות לי לחשוב על כך שהשכנים שלי מתלוננים עלי לא פעם, ומפיצים עלי שמועות. למשל באחת הפעמים כשהייתי צריכה לתת לה את הצ'קים לתשלום הועד ובמקרה תפסתי אותה בכניסה לבניין, והיא העירה משהו שטוב שהיא תפסה אותי כי היא "יודעת" שלא נעים לי להכניס אנשים לדירה שלי בגלל "מצבה" (מה שכמובן לא נכון).

אני אדם שלא מעוניין בריבים. יש הרבה דברים בהתנהלות של השכנים הללו שגם לא מוצאת חן בעיני - למשל העובדה שהם הפכו את המסדרון המשותף באיזור שלנו למעין מחסן לכל החפצים שהם לא רוצים להכניס הביתה (וקרו כמה מקרים שבהם כמעט נכשלתי על נעל או כדור שהיו צמודים ממש לדלת שלי כשיצאתי מהבית), העובדה שהבנים שלהם משחקים לעיתים קרובות עם הכדור במסדרון ובועטים בו לכיוון הדלת שלי, או העובדה שהם לעיתים קרובות רועשים מאוד (צועקים על הילדים כשהדלת שלהם פתוחה או כשהם עצמם כבר במסדרון).

אבל אני תוהה מה הלאה, כששני דברים שמפריעים לי הם:
  • היחסים הבין אישיים שלי עם שכנים אחרים, ובראשם עם מנהלת הועד.
  • בתקופה שבה רק עברתי לדירה, היה בבניין סכסוך שכנים בין דירות אחרות שבו היה מעורב הועד והגיע עד כדי טיפול של עו"ד מטעם האגודה לתרבות הדיור. אני חוששת להגיע למצב כזה, שבו הועד כבר מכוון מלכתחילה כלפי.
האם יש עצה מה אני יכולה לעשות כדי לבלום את המצב ואפילו לטפל בו?

lifeAndStuff

New member
חשוב לי להוסיף...

שלא הועלתה מעולם בפני אופציה של תביעה, ולא קיבלתי בקשה רשמית (או לא רשמית) מטעם הועד או מטעם אף אחד מהדיירים להפסיק את ההאכלה.

מדובר כרגע על תחושת הבטן שלי מכך שמנהלת הועד מתנהגת בצורה שלילית כלפי.

העניין הוא לא בדיוק משפטי....

אני בכל זאת מגיב, מפני שגם אני בדומה אלייך מאכיל חתולים.
מניסיוני, מרגע שמישהו רואה אותי מאכיל חתולים גם אם זה בכלל לא בשטח הבניין, אני מתוייג בעיניו באופן שלילי, כך להתרשמותי לפחות.
אם את רווקה חד הורית או חסרת ילדים, יתכן שזה מוסיף מטען שלילי.
&nbsp
יחסים בינאישיים הם דבר מורכב ולעתים אין מנוס גם מקלקול היחסים. ככה זה כשגרים עם אנשים שאינם מעוניינים ביחסים טובים, אלא רק לחנך את הסביבה, להשליט את הסדר שלהם.
&nbsp
חשוב לדעת מהם בדיוק גבולות המותר והאסור של וועד הבית, וגם של השכנים.
אסור לאיש להטריד אותך בשום אופן.
חובתך היחידה כלפי השכנים היא בתשלום וועד בית, וציות לתקנון וועד הבית.
מי שלא רוצה איתך יחסים טובים... בעיה שלו.

lifeAndStuff

New member
העניין כאן יכול להפוך למשפטי...

במצב בו ההאכלה מפריעה לשאר דיירי הבניין, או שהיא מצטרפת לטענות שלהם על כך שאני לא שומרת על ניקיון השטחים הציבוריים.

לא מתווכח איתך

את דיירת שאכפת לה, את יראת חוק. זה אחלה.
האכלת חתולים זה עניין בפני עצמו ויש כאן כמה שרשורים מעניינים בנושא. את מוזמנת לקרוא אותם.

בעיקרון כל סכסוך או מתח אישי עלול להפוך למשפטי. זו עדיין לא סיבה לחיות בחרדה או להפר את הרגלייך / זכויותייך כבעלת דירה קבועה.
את עדיין לא נתינה לעריצות וועד הבית, לא עבד, לא צמית.
את חלק מדיירי הבניין, וחובותייך.... כבר ציינתי.
שוב, לאף אחד אין שום זכות להטריד אותך, גם לא לנציגי וועד הבית.
הטרדה, עבירה פלילית ממש.

אסיפת דיירים

הפורום המתאים ביותר לניהול דיון והבהרת דברים הוא אסיפת הדיירים, שמתכנסת לפחות אחת לשנה. האסיפה היא מעל לועד הבית. כדאי להציג שם את הנושאים שהעלית.

למעלה