בעיות נוירו´ אחרי כימו´??

nogadu

New member
בעיות נוירו´ אחרי כימו´??

בני בן 10, סיים לפני כשנתיים - 3 שנים של טיפול כימוטרפי. האם יכולות להיות בעיות נוירו´ בעקבות הטיפול? אילו?? אנחנו רואים - בעיות בזיכרון, קשב, קצב, בעיות במוטוריקה עדינה וגסה. מה לבקש לבדוק - -כלומר- אילו בדיקות?? תודה

היי נוגה

עד כמה שאני יודעת, חלק מהתרופות עלולות לגרום למה שתיארת. כמובן שזה משתנה מטיפול לטיפול וכל גוף מגיב אחרת. אני לא יודעת מה בודקים במקרה כזה אבל בד"כ הרופאים יודעים אילו תרופות גורמות לאילו פגיעות. אצלי למשל, יש פגיעה בקצות האצבעות בידיים, שגורמת לאובדן חלקי של החישה. הפגיעה היא בקצות העצבים ובאופן כללי יש פגיעה בקצות עצבים בכל הגוף. יכול להיות שמזה נובעות גם בעיות במוטוריקה עדינה. כמו כן מוכרת לי בעיית הזכרון, הפגיעה עד כמה שידוע לי היא בזכרון לטווח קצר ומנסיוני, לאחר זמן (ועם תרגול) זה משתקם. כנ"ל לגבי חלוקת קשב וחוסר יכולת להתרכז אפילו בקריאה. כששאלתי בזמנו כמה זמן יכול לקחת לאיחוי קצות העצבים, נאמר לי שזה יכול גם לקחת שנים. אני מניחה שעם כל כמה שהרופאים יודעים, הם עדיין לא יודעים מספיק ולא לכל הבעיות הם יכולים לספק פתרונות. ורוב מה שהם יודעים לגבי תופעות לוואי זה בעיקר פידבקים שהם מקבלים מהמטופלים. אני מציעה שבכל מקרה תדווחו לרופא המטפל לגבי התופעות האלו ותבדקו מה שיכול לעזור כי כל הזמן יוצאים מחקרים חדשים וטיפולים חדשים ואפשרויות חדשות לשיקום פגיעות הנגרמות כתוצאה מהטיפולים. נשמח לדעת מה גיליתם, ושיהיה בהצלחה. גלי

אחשל

New member
תופעות לוואי מתמשכות...

שלום נוגה, אצלי נשארו בעקבות הטיפולים שתי בעיות עיקריות - טיניטיס (נדמה לי שככה כותבים את זה...) - צלצולים באוזניים והפרעות שמיעה. בעית זיכרון קלה, בד"כ לטווח הקצר.. המלצתי - לתחקר את הרופאים על כל תופעות הלוואי האפשריות, ולו השוליות ביותר, ואז לבקש בדיקות לאבחון ההשפעה. ניר

blg

New member
אני כל כך שמחה ששאלת, נגה

כי מהתשובות למדתי שיכול להיות שזה רלוונטי גם לי. איזה קטע. לפני שנים אובחנתי כלקויית קשב (הצלחתי ללמוד למרות זאת כולל MA, ככה שחשוב להיות אופטימית לגבי בנך) אבל בשנה האחרונה אחרי טיפולים זה ממש החריף הייתי בטוחה שזה קשור למתח / או להפרעות בבלוטת התריס שנגרמו בכימו - ואני למדה מהתכתובת כי ייתכן שיש קשר ישיר. המלצות תפעוליות? לדבר עם נוירולוג כמובן אבל לבדוק גם בלוטת תריס. להתייעץ עם פסיכולוגים שיקומיים - זה מקצוע שיש בו הרבה ידע על פגיעות גם מסרטן. וגם הפורום שלנו אבל גם אחרים - רפואיים ושל מתמודדי סרטן. כמו שציפור כתבה לך, לשאול, לספר - פתאום יהיה איזה רופא שבמקרה יודע (כי לבן של השכנה היה...) והכי חשוב לשמוח שהח.. הגדול כבר מאחוריכם. שמחה ואושר

ס ו ז נ ה

New member
שלום לכולם ../images/Emo24.gif

ה ת ג ע ג ע ת י נורא התרגשתי לקרוא את השירשור הזה במיוחד, ואני שמחה שהוא נפתח תודה לאמא נוגה. אני עם בעיות זיכרון, קשב וריכוז. קצב מעולם לא היה לי כך ששם אין חדש אני מרגישה שזה יחלוף ולא מייחסת לזה חשיבות מיוחדת אבל אצל ילד בן 10 כן הייתי מייחסת חשיבות, בגלל השלב ההתפתחותי אולי כדאי לפנות לאחות האונקולוגית בקופ"ח ולהתייעץ איתה קצת עדכונים: התחלתי להתנדב בחוות סוסים ליד הבית שלי (זוכרים את הלבטים?), עוד לא מסוגלת להתחייב על ימים ושעות קבועות אבל מאושרת עד הגג בכל פעם שקוראים לי לבוא איזה כיף ששוב זקוקים לעזרתי המטופלים בחווה, בשעות שאני נמצאת שם, הם בעיקר נפגעי תאונות ובני נוער עם פיגור קשה. הרבה תודות אני אומרת על מזלי הטוב ועל מצב בריאותי התקין זו השנה השניה והאחרונה שאני נעזרת בקיצבת נכות של הביטוח הלאומי ואני קצת לחוצה וקצת מתרגשת לקראת ספטמבר הבא (עוד כמעט שנה) שאז אצטרך להתחיל לעבוד איפשהוא, ומקווה שהתשישות תעלם עד אז כי כבר קצת נמאס לי ממנה חוץ מזה, הבדיקות השיגרתיות מצויינות, ואני ממשיכה לקוות שההמטולוגית שלי תרחם עלי ולא תדרוש מח עצם בחודש הקרוב וחוץ מזה אני אוהבת אתכם ושמחה שאתם כאן ושרון היקר והטוב, וגלי המקסימה שעושים עבודת קודש ממש - קבלו חיבוק חם

מלמלה

New member
סוזזזזזנהההה איזה כייף

לראות הודעה ממך
אייקון של סוס מה כבר ביקשתי טוב שיהיה חתול

rubber duck

New member
../images/Emo24.gif ../images/Emo13.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo13.gif

כיף לקרוא הודעה כמו שלך התגעגעתי נורא
וטוב לדעת שאת פה איתנו
נהדר לדעת שאת חשה בטוב ועושה דברים מהלב שרון

nogadu

New member
תודה. אשמח לשמוע עוד.

תודה בינתיים למי שענו. טוב לשמוע שאנחנו לא לבד, ובעיקר, שהילד "נורמלי" ולא ממציא כל מיני, ואני נורמלית, שלא נדמה לי כל מיני.. התחלנו לברר את הענין נוירולוגית. אשמח לשמוע ממי שהיה כבר אצל נוירולוג. מה הם ( הרופאים) אומרים??. תודה. נגה.

למעלה