בעיות ניסוח

רותם1024

New member
בעיות ניסוח

שלום שמי רותם, אני לומד במכינה ק"א, יש לי בעיה של די רצינית בניסוח תשובות ובכלל להביע את עצמי בכתב ובעל פה. בהגיעי לכתוב תשובה אני דבר ראשון נתקע, חושב, כותב, מוחק ושוב כותב, וגם אז זה יוצא לפעמים לא מדוייק.ההבנה שלי היא מצויינת אך הרבה פעמים אני מוצא את עצמי ללא מילים כשאני צריך לנסח תשובה או כשאני מתבטא בע"פ.יכול להיות שזו בעיה של קשב וריכוז, יכול להיות שזה כושר התבטאות לקוי, חוסר ביטחון עצמי או סתם נטייה לפרפקציוניסטיות- אינני יודע, אולי מישהו מכם יודע? האם אתם מכירים ספר או קורס מסויים שיכול לסייע? תודה מראש.

אספר לך כיצד אני מנסח (לי יש הרבה

זמן). ראשית אני כותב את התשובה הגולמית באופן שיוצא לי: אני מיד מקיא הכל ולא כל כך חושב איך יבין את זה מישהוא אחר. אחר כך אני עובר על התשובה שנית ומחפש בעיות בהבנה שיכולות להיות לאדם אחר שיקרא את התשובה שלי. אחרי כמה תיקונים אני באמת נותן את התשובה לבדיקתם של עוד אנשים - חשוב יותר מאיש אחד וחוזר ומתקן. עם הזמן והניסיון אפילו אני למדתי להתנסח.

מכירה אפשרות לעזור פה...

האם תרצה שאנסה לעזור לך דרך הפורום הזה ? לדעתי יש אפשרות לעזור מעט... ואולי הרבה. לא משנה מה הסיבות שגורמות לך להיתקע ולא להביע בצורה נכונה. יש דרכים להתגבר על הקושי הזה. אם יש רצון - תהיה יכולת. גם אני וגם החברים בפורום או מי שיעבור ויקרא, אולי יוכל להוסיף. רק תגיד "רוצה אני" וננסה.

רותם1024

New member
../images/Emo13.gifבוודאי שאני רוצה.....

רק איך בדיוק אנחנו הולכים לעשות זאת?

דרך העבודה בפורום

אתה כותב שאלה שעליה צריך לענות. אנחנו עונים - או אני עונה - איך לדעתי צריך לגשת לתשובה. אתה מנסה לענות לפי הדרך. מוסר פרטים איך הלך, מה היה קל ומה קשה, בודקים מבררים, ואחר כך לומדים מהי הדרך הטובה לך. כותב עוד שאלה, מנסים שוב והולכים באותה דרך או בדרך אחרת, כך לומדים במשך כמה ימים, והרי לך אסטרטגיות מתאימות. עכשיו שוב הכדור אצלך, צריך לכתוב כאן שאלה, משהו לדוגמא, שאתה יודע את החומר עליו. מחכים.

רותם1024

New member
שאלה לדוגמא

שלום ליונה, ולחברי הפורום אני כמעט תמיד מבין את השאלה וגם יודע לענות, אך כמובן בשלב הניסוח אני נתקע. לדוגמא: הסבר בקצרה את הסכם הסטטוס קוו בין דתיים לחילוניים, כיצד עיקרון ההסכמיות ממומש בהסכם זה? בראשית ימי המדינה הוחלט בקרב מנהיגי העם הן הדתיים והן החילונים שיש לפעול ביחד למען המטרה המשותפת - הקמת המדינה היהודית. דבר זה יצר מחלוקות לגבי נושאים עקרוניים כמו שמירת השבת ברבים, חינוך דתי, שמירת הכשרות במוסדות ציבוריים ונישואין וגירושין עפ"י ההלכה. מתוך מחלוקות אלה הוחלט לשמר את המצב הקיים כפי שהיה לפני קום המדינה ז"א השבת תשמר ברבים, כשרות במוסדות ציבוריים,אוטונומיה לחינוך הדתי ונישואין עפ"י ההלכה. הסכם זה מממש את עקרון ההסכמיות, בכך שהוא יוצר הסכמה רחבה לגבי נושאים השנויים במחלוקת, ומאפשר לאנשים השונים בעלי הדעות השונות לחלוק חיים משותפים, תחת ריבונות אחת. לקח לי 10 דקות לחפש שאלה, ו15 דקות לכתוב עליה שש שורות. כמובן שיש לי הרבה יותר לרשום זה אך לדעתי יש לי יד עצלה, אני פשוט מתעצל לרשום בפירוט. מחכה לתשובה , תודה.

talash177

New member
אני אנצל את השרשור שלכם...

שלום אני סטודנטית, שנה שניה, אינטליגנטית, קולטת וחושבת מהר, אבל יש לי בעיה ענקית והשרשור הזה מתאר אותה במדיוק. הבעיה מתבטאת בכמה מקרים- בהכנת עבודות הבעיה היא בהתחלה, ההתמודדות הראשונית עם השאלה. אני לא מצליחה לעשות את הקישור ולשים את האצבע על התשובה. מרגישה שיש לי כל כך הרבה לכתוב אבל לא מצליחה להתחיל. אם יש איתי מישהו שנותן הכוונה, זה מיד נותן לי "פוש" ואני מתחילה לכתוב ולפתח את הנושא. אני יוצאת מריכוז מהר מאוד, קשה לי לעקוב אחרי מרצים, משתעממת במהירות רבה. הבעיה שגרמה לי להתחיל ולחפש פתרון באינטרנט היא ההתמודדות עם תקופת המבחנים הנוכחית. בבית, לפני המבחן, אני יודעת את החומר במלואו, עונה לכל החברים על שאלות, מסבירה בפירוט, אך כשאני מגיעה למבחן, אני עסוקה בהכל חוץ מהשאלות, מסתכלת על הבוחנים, על שאר הסטודנטים, יכולה לקרוא כמה פעמים את השאלה עד שאני "באמת" קוראת ומפנימה מה כתוב בה, ואז מתחילה הבעיה של איך להתחיל את השאלה- תמיד אני מוחקת המון עד שאני מצליחה לנסח ולהגיע למה שניסיתי להגיד מה שגורם לי לבזבז הרבה זמן. כל החברים שלי תמיד בשוק וחושבים שאני עובדת עליהם כשאני מקבלת ציונים נמוכים. הם קוראים לי גאונה, בגלל שלמשל אני מגיעה לשיעור אחד מתוך 3, מבינה הכל כשכולם מסתבכים ועוד מסבירה להם את החומר. עובדה שבמבחן הפסיכומטרי הצלחתי מאוד וקיבלתי 707 אף שיחסית לא השקעתי בלמידה אליו. האם תוכלו להמליץ לי על פתרון? הבנתי שאבחונים עולים הרבה כסף וכרגע אין לי אמצעים לבצע משהו יקר. אני חוששת שנזכרתי מאוחר מדי, תמיד היה לי התירוץ שאני לא משקיעה, עכשיו כשאני כן משקיעה כלום לא הולך לי... תודה וסליחה שכתבתי מגילה :) שבת שלום אפרת

למעלה