בעיות נפוצות

GrEeNwOmAn

New member
בעיות נפוצות../images/Emo72.gif

ברכיבה-מה עושים? הסוס מרים את הראש? הסוס עושה באק? הסוס לא מסכים לעשות מה שאתם רוצים? הסוס לא הולך מהר שאתם מבקשים ממנו? הסוס אוכל באמצע השיעור? הסוס מושך אותך באמצע משו? בטיפול- מה עושים? הסוס דורך עליך? הסוס בועט בך? הסוס נותן לך ביס? הסוס מאיים? הסוס מרים רגליים? הסוס משתחרר? הסוס מפחד מהמברשות או מהמים?

niko girl

New member
עונה!../images/Emo41.gif../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif

הרכיבה-מה עושים? פונים למדריך או מנסים לפתור את הבעיה לבד. הסוס מרים את הראש? מורידים לו את הראש, ומנסים לאסוף אותו. הסוס עושה באק? דבר ראשון אם הסוס לא יוריד את הראש אז הוא אל יכול לעשות באקים אז אם אתם רואים שהסוס מעוצבן עליכם פשוט אל תתנו לו להוריד אתה הראש. הסוס לא מסכים לעשות מה שאתם רוצים? מצליפים בו קצת ואם הוא עדיין לא מדרבנים אותו קצת יותר עם הדורבנות הסוס לא הולך מהר שאתם מבקשים ממנו? מדרבנים אותו יורת ואם גם לא מצליפים בו. הסוס אוכל באמצע השיעור? מה זה.? זה חוסר שליטה בסוס. אז חייבים או להצליף בו או לדרבן אותו ולהרים לו את הראש ולהזיז אותו משמה ומהר. הסוס מושך? אי אפשר לעשות כלום רק לנסות ולברר מה מפחיד אותו. הסוס דרך עליך? מעיפים אותו ומוליכים אותו אחורה. הסוס בועט בך? " " " " ". הסוס נותן לך ביס? נותנים לו מכה קטנה על האף הסוס מאיים? נותנים לו מכה רק לא על הפנים הסוס מרים רגליים? צועקים את השם שלו כאילו באיום. הסוס משתחרר? לא קשרנו אותו טוב..אז קושרים אותו יותר טוב. הסוס מפחד ממברשות ומים? מנסים להרגיל אותו לדברים אלו.

Shai Felton

New member
עונה../images/Emo9.gif

ברכיבה-מה עושים?
פונים למדריך. הסוס מרים את הראש?
מנסים להוריד לו את הראש ע"י שמירה על הידיים שקטות, ובקשות ביד הפנימית. הסוס עושה באק?
נותנים שוט, ואם הוא עושה עוד אחד אז עוד שוט. הסוס לא מסכים לעשות מה שאתם רוצים?
תגידי מה..... הסוס לא הולך מהר שאתם מבקשים ממנו?
דבר ראשו ןהרבה רגל ואם לא מקשיב אז שוט. הסוס אוכל באמצע השיעור?
אם הסוס מקשיב לך ואיתך, ומרוכז בעבודה אין סיבה שפתאום סתם ככה יילך ויתחיל לאכול. הסוס מושך אותך באמצע משו?
שוב תגידי מה... בטיפול- מה עושים?
תלוי מה.... הסוס דורך עליך?
דוחפים אותו לצד הסוס בועט בך?
ישר מכה *קטנה*, שילד שאסור לו. הסוס נותן לך ביס?
מכה *קטנה* על האף. הסוס מאיים?
מה זאת אומרת? הסוס מרים רגליים?
הסוס משתחרר?
קושרים אותושוב
הסוס מפחד מהמברשות או מהמים?
בעע.. מהמברשות זה לא קרה לי עדיין ומהמים, שיפחד... הוא קשור.....

../images/Emo42.gif../images/Emo175.gif../images/Emo19.gif

ברכיבה-מה עושים?
מבקשים עזרה מהמדריך הסוס מרים את הראש?
מנסים להוריד אותו הסוס עושה באק?
מצליפים הסוס לא מסכים לעשות מה שאתם רוצים?
תלוי מה... הסוס אוכל באמצע השיעור?
מרימים לו את הראש ומנסים לא להתקרב למקום. הסוס מושך אותך באמצע משו?
מהההההההההר משחררים אותו! מניסיון..חח הסוס דורך עליך?
נותנים לו מכה הסוס בועט בך?
כנל אבל טיפה יותר חזקה הסוס מאיים? הסוס מרים רגליים?
הסוס משתחרר?
קושרים יותר חזק...חח הסוס מפחד מהמברשות או מהמים? מנסים להרגיע אותו...

גם אני עונה...

הסוס מרים את הראש? מנסר ופותח ידים למטה ולצדדים..... הסוס עושה באק? נוטן שוט תוך כדי ביתית עם הדורבן! הסוס לא מסכים לעשות מה שאתם רוצים? שוט \ דורבן זה טלוי במיקרא..... הסוס לא הולך מהר שאתם מבקשים ממנו? סמים עוד רגל... הסוס אוכל באמצע השיעור? עם הסוס יהיה מרוכז בך כשאת רוכבת הוא לא יוכאל! וגם אם כן אז מרימים לו תראש ! הסוס מושך אותך באמצע משו? שם רגל ומיתנגד! בטיפול- מה עושים? מטפלים! הסוס דורך עליך? דוחף אותו ! הסוס בועט בך? הולך לבית חולים! הסוס נותן לך ביס? הולך לבית חולים הסוס מאיים? מביא לו כאפה! הסוס מרים רגליים? מהההההה????.. לא הבנתי... הסוס משתחרר? קורא לו וברגע שתופס אותו מלטף אותו שם עליו ראשיה... וקושר אותו! הסוס מפחד מהמברשות או מהמים? מרגיע אותו לאט לאט ומראה לו שאין לו ממה לפחד... ********* יש שאלות ממש מפגרות!

אין לי מקלדת בעיברית אבל אני אשתדל!

כשהסוסה שלי מרימה את הראש אני משחקת במושכות כשהיא עושה באק אז אני לא מתייחסת ממש אני רק עושה אווו... כשהיא לט עושה מה שאני רוצה אני נהיית קצת יותר קשוחה איך אוכלת???מה יש לכם עשב במגרש??? אני קצת מושכת בחזרה אבל רק שתבין שהיא לא יכולה למשוך אותי בטיפול...מה שצריך כשהיא דורכת עלי אני צועקת (לא חזק מידי) אאאוווו....ודוחפת אותה כשהוא נושך אז,דרך אגב מישהי כתבה שהיא נותת מכה כל האף...זה אסור!!!זה מסוכן,אני נותת מכה בבטן (אצלי זה קורה רק כשאני עם החגורת בטן) כשהוא מאיים אני שוב אומרת --אווו!!!--- בקול כועס כשהיא מרימה רגליים (עולה על 2) אני אומרת לה טוב מאוד (היא מאולפת לזה שכשאני מוחאת כפיים היא עולה על 2) אבל אם זה ככה אז אני מרגיעה אותה כשהיא משתחררת אני הולכת (חשוב לא לרוץ) אחריה וקושרת אותה חזרה כשהסייחה שלי אופאל פחדה ממים אני שמתי על עצמי ואז כל עוד אני מלטפץ ומרגיעה אותה אני שמה עליה את המים ואומרת בעדינות -- אווולההה-- אני מתחילה ברגליים ועולה לאט לאט וזהווו מקלדת מחורבנת!!!

למעלה