בעיות נפשיות בקשר להעדפה מינית

בעיות נפשיות בקשר להעדפה מינית

שלום. אני חייל, בן 20, יש לי חברה מזה 5 חודשים הקשר באמת טוב, יש אהבה גדולה בין שתינו, אנחנו נמצאים ביחד באותו בסיס, ומבלים הרבה זמן ביחד, דבר שלמרות הכול לא גורם לקשר ביננו לדעוך לשמחתי הרבה. אנחנו מקיימים יחסי מין, ויש הנאה לשני הצדדים. בזמן האחרון לזוגתי נוצרה בעיה, ממה שאני הבנתי ממנה, מזה חודש יש לה מחשבות בקשר לזהות המינית שלה, היא אמרה לי שכול הזמן היא מדמיינת שהיא לסבית, כאילו המחשבה הזאת רודפת אותה, ולא מרפה ממנה..היא מסרבה להאמין ונתקפת בפניקה כול פעם שהמחשבה עולה לה לראש, היא טוענת שהעובדה שאולי היא לסבית דוחה אותה, ובכלל מגע נשי מבחיל אותה..היא לא רואה את עצמה כלסבית ולא מתחברת לזה, אך עדיין לא מבינה מדוע המחשבה הזאת רודפת אותה. היא הגיעה למצב שהיא לא מכירה את עצמה. רציתי לדעת עם זה משהו חולף ( הורמונים , מחזור או משהו בסגנון ). היא אוהבת אותי, ובאמת לא נגעלת מקיום יחסי מין איתי... אנחנו לא יודעים מה לעשות והיא לא מסוגלת לחיות עם המחשבות האלה. היא בטוחה שהיא לא לסבית..ורק רוצה שהמחשבות האלה יחלפו ממוחה ויניחו לה לנפשה. מה לדעתך הבעיה? וכיצד ניתן לפתור אותה. תודה מראש.

האם היא מתעסקת עם המחשבות האלה כל הזמן

הכוונה בשעות רבות במהלך היממה, או שרק בזמן קיום יחסי המין איתך? האם המחשבות האלה הן דבר חדש או שגם בעבר זה העסיק אותה? האם עברה משהו בילדותה? האם יש לה זכרון כל שהוא לארוע מעברה? תענה לשאלות וננסה להתקדם משם

שלום לך ארנב (אני לא יודעת לגבי המתוסבך)

בניית הזהות המינית שלנו מושתתת על כמה יסודות: על מה אנחנו מפנטזים, מה מעורר בנו תשוקה, עם מי אנחנו הינו רוצים לקיים יחסים ועוד. לא ברור לי מה עורר את החשש של בת זוגתך לגבי היותה לסבית ואם החוויה הזו כל כך מעוררת בה גועל, למה היא מתעסקת בה. על פי המודל של קאס (חוקרת אוסטרלית שהגדירה את האופן הכרונולוגי שבו אדם מכיר בזהותו המינית) השלבים הראשונים מתייחסים לכך שאנחנו מכירים בעובדת קיומו של המושג ההומוסקסואלי אך אנו הודפים אותו מעלינו - לעיתים אפילו בגועל- ומסרבים להכיר בכך שהוא מתייחס אלינו. בגלל זה הרבה הומופוביים מתבררים אח"כ כהומוסקסואליים בארון..... לא ברור לי מה התחיל אצלה את התהליך. אני מברכת אותה על היכולת שלה לשוחח איתך על כך בגלוי. זה מקסים ואומר המון על הקשר שלכם. אולי זו גחמה, אולי זו סיטואציה זמנית שמטרידה אותה לאור העובדה שהיא גרה בבסיס סגור ונחשפת להמון עירום נשי, ואולי היא בעצם מתחילה תהליך גילוי של זהותה המינית. חשוב לזכור שהמשיכה שלנו נעה על קצף. קינסי שחקר את מיניות האדם בשנות ה50 אמר שכולנו יושבים על רצף בין 0-6 בכל האמור למשיכה מינית כלומר יש כאלה שנמשכים רק לבני מינם, יש כאלה שנמשכים רק למין השני, וכל השאר נמשכים לשני הצדדים, בד"כ עם נטייה לצד אחד בצורה משמעותית יותר. תמשיכו לשוחח על כך בפתיחות אם אתה אוהב אותה, תתמוך בה בתהליך ואולי הוא יסתיים בלא כלום. בהצלחה

למעלה