בעיות עומס על apache

תמר,

New member
בעיות עומס על apache

יש לי שרת apache אם הרבה name based virtual servers והרבה ip based. בזמן האחרון מתבצעות התקפות על השרת הזה, מה שלא גורם נזק ממשי מלבד העומס (כנראה מדובר בתולעים שמיועדות ל-IIS). מכיוון שלשרת הזה יש הרבה IPs, הוא מקבל מספר מכובד של התחברויות בו-זמניות מ-ip בודד. אני כותבת עכשיו סקריפט ב-perl שבודק את החיבורים לשרת, וכאשר הוא מוצא IP שמתקיף את השרת, הוא יבצע חסימה זמנית של ה-ip הזה. השאלה שלי היא, האם יש דרך לבצע את זה "אוטומאטית", בלי סקריפט חיצוני של perl? האם ניתן לחסום ברמת ה-apache מספר בתחברויות מ-client אחד, או לחסום בעזרת ipchains תקשורת לפורט 80 שמכילה גישה לספריות של NT? (אם אני לא טועה, בקשת דף מסויים מגיעה לאחר התחברות הראשונית לשרת) ואם אי אפשר לעשות זאת ללא תוכנית חיצונית - האם יש מודולים ל-perl שיכולים לבצע בדיקה על התקשורת הנכנסת, ללא קריאה חיצונית ל-netstat וכדומה? תודה מראש, תמר

כתריאל

New member
אולי המודול הזה יכול לעזור

http://dominia.org/djao/limitipconn.html מגביל כניסות מ IP מסויים. מגיע גם בגירסת C שמצריכה קימפול של Apache מחדש וגם גירסאת Perl שלא. -כתריאל

ezaton

New member
iptables יודע (בהגדרה נכונה)

לזהות כמות של כניסות מ IP מסויים לפרק זמן, ואם זה עולה על ערך מסויים (שאת, יקירתי, קובעת) הוא חוסם את כתובת (או כתובות) ה IP הרלוונטיות לפרק זמן מסויים (שאת קובעת). מודול דיי מורכב, ועתיר הסברים (לא נזקקתי, ולכן לא טרחתי מאוד בו), אבל עובד, ונראה מתאים כנגד התקפות מסוג זה. Ez

למעלה