בעיות עיכול לאחר ארוע מוחי

בעיות עיכול לאחר ארוע מוחי

לד"ר וסרמן, שלום. ברצוני לשאול מספר שאלות, לגבי בתי, תינוקת בת שנה שנמצאה אצל המטפלת ללא דופק ונשימה לפני כחודשיים וחצי. (הרופאים לא מצאו כל הסבר לארוע) היא היתה מונשמת בטפול נמרץ במשך שמונה ימים, וכיום היא מאושפזת באלי"ן, נושמת בכוחות עצמה, ומניעה את גפיה מעט. היא אינה יוצרת קשר עין, ואינה עוקבת בעיניה. כמו"כ מתקשה מאד לבלוע ולכן מקבלת את תזונתה דרך זונדה. היא מקיאה חלק מהארוחות, לעיתים קרובות. (הרופאים העלו השערה, שיתכן שהשריר הסוגר את הקיבה רפוי כמו שאר שרירי הגוף הרפויים כרגע, וזה מה שגורם להקאות). 1. האם לדעתך כדאי להתקין לה "גסטרו" במקום הזונדה? (אנו מאד מקוים שהטיפול של קלינאיות התקשורת ימנע את הצורך בכך, והיא תוכל ללמוד לבלוע באופן מהיר ורגיל) 2. האם ידוע לך על קשר בין רפלקסולוגיה לבין פתרון בעית ההקאות? 3. על איזה טיפול אתה ממליץ בנושא ההקאות? אודה על התיחסותך. חג שמח אורית.

לאורית

אני רק מתאר לעצמי כמה קשה לך אחרי הארוע- ואני מצטער על מה שאת עוברת אני מכיר את הצוות באלין ויודע כמה הם טובים ומסורים- בין השנים 1992 ו 1993 עבדתי שם כחלק מהעבודה במחלקת ילדים בהדסה והיתה לי חוויה להכיר אנשים נפלאים לגבי ההקאות- בילדים עם נזק מוחי יש יותר ארועי רפלוקס וגם תנועתיות הקיבה אינה ממש מושלמת (וכך גם ההתרוקנות) מה שאני מציע זה לעשות בליעת בריום וכן לשקול גסטרוסטום- שיכול למנוע את ההחלפות של הזונדה ולהקל על ההקאות הגסטרוסטום לא יפריע להתליך השיקום ואם הבליעה תשתפר (וזה תלוי במהות הפגיעה יותר מכל)- תמיד ניתן להוציא גסטוסטום החוצה רק לשים אותך בפרופורציה- היו לי אמהות בארצות הברית לילדים עם מחלות כרוניות שטענו שכל ילד עם מחלה כרונית צריך לקבל גסטרוסטום- רק בשביל התרופות וההזנה בלילה- זה אולי מוגזם אבל אני בעד בהצלחה

בליעת בריום

הנה צילום ושט קיבה תרסריון זהו צילום רנטגן של מערכת העיכול בדרך כלל עושים לפני התקנת גסטרוסטום בכל מקרה חג שמח

נאמי

New member
רפלקסולוגיה? שיאצו!!!!!!!

אוריתוש מה את עוברת. מאיפה לוקחים כל כך הרבה כוחות? פתאום כל הבעיות הפרטיות שלי נראות בפרופורציה אחרת. ליונתן יש ריפלוקס מאסיבי (חריף מאוד). וחבר שלנו שהוא מטפל בשיאצו הכריח אותנו לקבל אצלו טיפול. אנחנו מאוד סקפטיים בעניינים האלטרנטיביים. אבל האפקט היה דרמטי ומרשים. היות ואני מנהלת רישום מדוייק של כל הארוחות - זמנים, כמויות, הקאות, האם אכל מבקבוק או בכפית והאם צרח, בכה או היה רגוע. ראיתי שחור על גבי לבן את השיפור הדרמטי. הענין הוא שצריך להתמיד בטיפולים כי האפקט הוא ליומיים ואחרכך שוב יש חזרה להקאות. אז אני ממליצה על שיאצו. החבר שלנו מלמד אותי תוך כדי טיפול איך להמשיך את הטיפול לבד בבית. ולאט לאט אני נכנסת לעניין. המון כוחות ממני נאמי

היי נאמי, קצת פרטים...

אם לא אכפת לך, אשמח אם תפרטי לי על טיפול השיאצו. מהו? מה זה דורש מכם ומהילד? מה התדירות? וכו'. אני במצב שאני רוצה לנסות כל דבר שיש סיכוי שעשוי לעזור... תודה מראש!

נאמי

New member
שיאצו

הי אוריתוש, אשמח לפרט לך אם תרצי תוכלי לקבל ממני טלפונים במייל אז כך אני הולכת לקליניקה של המטפל (שהיא כמה דקות מהבית שלי) פעם בשבוע. אנחנו מתכננים את שעת העיסוי כשעתיים אחרי האוכל (אנחנו קובעים באותו היום ואני מזיזה לו את הארוחות בהתאם). בקליניקה יש מזרון ענק ויונתן שוכב ביני לבין המטפל. מה שהמטפל עושה בצד אחד של הגוף אני עושה בצד השני. למרות שהייתי בטוחה שיש לי נטיה טבעית לעיסוי נוכחתי לדעת שיש לי המון מה ללמוד. המטפל המליץ לי בין פגישה לפגישה לעשות 3 עיסויים ביום של כ 10 - 20 דקות כל אחד. זה מאוד קשה בעיקר לאור העובדה כי בחודש האחרון הילד הגדול שלי בחופשה מהגן. זה מדהים כמה יונתן רגוע בטיפול, מזיז את הידים והרגליים (יש לו טונוס שרירים מעט גבוה ולכן הידים והרגלים שלו בדרך כלל קפואות במקום). אני בטוחה שמטפל שיאצו יוכל להתאים לך את הטיפול (אם את רוצה את המטפל שלי תפני אלי במייל) בהצלחה נ.

למעלה