בעיות עם אינטרנט רימון ולינוקס

avnet613

New member
בעיות עם אינטרנט רימון ולינוקס

שלום
אני גולש דרך אינטרנט רימון. לאחרונה יש לי בעיה קשה שהרבה אתרים לא עולים לי באינטרנט בגלל בעיית הצפנה.
אינטרנט רימון טוענים שכדי לפתור את הבעיה צריך להתקין רישיון הגנה.
הם מסירים את זה בדף הזה.
הבעיה שלי היא שאפשרויות ההתקנה שלהם היא לווינדווס וזה לא מצליח לי דרך הwine.
מה לעשות?

computer helper

New member
לי הייתה אותה בעיה

http://www.rimon.net.il/he/התקנת-תוסף-לדפדפן
&nbsp
תוריד בקישור הזה, זה גם ללינוקס
אם אתה משתמש בכרומיום כרום או פיירפוקס
בסך הכל זה תעודת אבטחה של נטספרק.
בעיקרון אני לא מבין למה יש להם את הבעיה הזו, פעם זה לא היה ככה. ולא בכל המכשירים אפשר להתקין תעודת אבטחה. זה קצת בעייתי

BravoMan

Active member
יש להם את הבעיה הזו, כי מה שהם עושים אמור להיות לא חוקי...

באופן אישי, הייתי מוציא חברות כאלה מחוץ לחוק. הם באמת מגזימים!
הם מבצעים למעשה מתקפת MTM: בד"כ, גם ספק האינטרנט שלך לא יכול לסנן תוכן שמצפן ב-SSL (כל אתרי https).
הוא יכול למנוע ממך לגשת לאתר כזה לגמרי, אבל אם כבר גלשת, הוא לא ידע מה עובר בתווך.
&nbsp
הדרך היחידה להתגבר על זה היא "לשקר" לשני הצדדים: הוא מציג את עצמו לשרת במקומך ומקבל ממנו מפתחות הצפנה, והוא מציג לך את עצמו כשרת ומקבל ממך את המפתחות שלך, ואז עושה תרגום ומפענח את התעבורה באמצע.
&nbsp
העניין הוא, שהם לא יכולים לזייף תעודה של אתר אמתי, למשל של Gmail, אז הם צריכים שתתקין תעודה משלהם כדי שהדפדפן שלך יחשוב שהם אתר שניתן לבטוח בו.
&nbsp
למיטב ידיעתי, הם עובדים כך כבר שנים, ובעבר הם פשוט שברו את gmail (וכנראה אתרים מוצפנים אחרים), קראתי כמה תלונות על זה.

computer helper

New member
הם לא שוברים את גימייל

רוב האתרים המוצפנים עובדים עם הצפנה מלאה
זה קורה רק בחלק מהאתרים.
בעיקרון בשירות הרגיל שלהם הם לא מכריחים אותך להתקין את התעודות אבטחה האלו. והבטיחו לי כמה פעמים שאין לי חסימה של גלישה מוצפנת... רק ש.. זה נכון לרוב האתרים כמו שאמרתי. וכשהתלוננתי על אתר מסויים שלא נפתח לי הם סדרו את האתר הזה.
מי שרוצה שתהיה לו חסימה יותר טובה, יש להם אפשרות להגביל אותך לגמרי ושכל הגלישה תהיה רק עם התעודת אבטחה שלהם. אני לא יודע אם זה חוקי או לא, אבל בעל הרשת הוא זה שמחליט, ואדם יכול להחליט לחסום את עצמו או את ילדיו. (אני בטוח שיש חוזה שמכסה אותם..)
&nbsp
נ.ב לפעמים אלו שמתלוננים הם לא בעלי הרשת, גולשים בwifi או במקומות עבודה, וכדו'

BravoMan

Active member
כאמור התלונות שראיתי היה מזמן, סביר שתוקן...

בלי להיכנס לחוקיות העניין (אני לא חושב שהם באמת עוברים על החוק כפי שהוא עכשיו, אני רק חושב שצריך תיקון לחוק), הבעיה עם שירותים כאלה היא שלדעתי, מרבית המנויים שלהם לא מודעים כלל לאיזו סכנה הם חושפים את עצמם בתמורה להגנה הזו מפני תוכן כביכול פוגעני.
&nbsp
בגלל פריצת ההצפנה המדוברת, כל התקשורת שלהם חשופה לעובדי אותה חברה.
אם השרתים שלהם יפרצו חלילה, או אם עובד כלשהו יחליט לעשות משהו "לא נחמד" (אם זה קרה לגוגל, זה בטוח יכול לקרות גם להם), הלקוחות שלהם יכולים להפגע הרבה יותר קשה מלקוחות של שירותי חסימה רגילים שזמינים בכלל הספקים.
&nbsp
האם כשהצטרפת לשירות הוהבר לך שכל דבר שאתה כותב ינותר עלידם וסכנה כזו קיימת?
למזלי, לא יצא לי אף פעם לגלוש דרכם באופן אישי, ובטח שלא הייתי עושה אצלם מנוי אם הם היו משלמים לי, אז אני שואל בכנות עד כמה הם מסבירים ללקוחות מה הם הולכים לעשות בדיוק?

computer helper

New member
ברור שלא הובהר לי.

למרות שזה בטח היה כתוב איפה שהוא בהסכם התקשרות .
תראה, אם היו לי סודות של ממש להסתיר, סודות עסקיים וכדו' ברור שהייתי מחפש אלטרנטיבה טובה יותר. (או אולי שימוש ב vpn, אבל אז למה לי חסימה בכלל...)
&nbsp
גם תגלוש דרכם, כל עוד לא התקנת תעודת אבטחה, אין להם גישה לתעבורה מוצפנת.
העניין של ההסברה הוא בהחלט בעייתי. בפרט שאדם לא טכנולוגי, רואה "תעודת אבטחה" הוא עלול לחשוב שהוא יותר מאובטח עם התעודה הזו.
&nbsp
&nbsp

BravoMan

Active member
רק הערה קטנה:

המחשבה "אין לי מה להסתיר" היא מחשבה מסוכנת.
רוב האנשים חושבים שאם הם שולחים תמונה משפחתית של ילדים לקרובי משפחה זה לא משהו סודי, עד שזה מתגלגל לידיים של איזה פדופיל. (ואני לא מדבר בכלל על תמונות ערום של תינוקות או דברים כאלה).
&nbsp
אתה לא עושה קניות דרך המחשב? לא מכניס כרטיס אשראי?
לא כותב כתובת שלך בשום מקום?
לא מספר מתי תהיה בחופשה ואפשר לשדוד את הבית שלך חופשי?
לא מקבל למייל תוצאות של בדיקות רפואיות?
&nbsp
פרטיות לא מוגבלת לסודות של תאגידים וצבאות, לכל אחד מאיתנו יש דברים שאנשים רעים עלולים לנצל ואנו ניפגע מניצול זה.
&nbsp
משהו שחשוב לזכור בלי קשר אפילו למקרה שאנו דנים בו!

למעלה