בעיות עם בצק סוכר

shikma3

New member
בעיות עם בצק סוכר ../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

היי חברה. קניתי בצק סוכר לראשונה, וניסיתי לעבוד איתו ע"פ ההוראות בפורום. משום מה נתקלתי בכמה בעיות: *הצבע מאכל לא נתפס מספיק טוב על הבצק, הוא נצבע בחלקים והשאיר גם כתמי צבע מצבעו הטבעי.... *הוא לא רך למגע, הוא מתפרק בקלות רבה. נעזרתי בקונלפור,אבל בדייסת קונפלור. האם זו הבעיה? עוד שאלה- לקחתי את הבצק,שמתי עליו קונפלור,לשתי,ורק אז הוספתי צבע מאכל. האם זו הדרך? תודה רבה על תשומת הלב. אשמח לקבל עזרתכם בהקדם
 
שלום shikma

לא כלכך הבנתי מההסבר שלך מה עשית והיכן טעית. אנסה להסביר לך מהי דרך הפעולה הנכונה. לוקחים את גוש בצק הסוכר אותו רוצים לצבוע ומניחים על משטח נקי (משטח שיש, למשל, מתאים מאוד). בשלב זה לא משתמשים בקורנפלור (אגב, מדובר באבקת קורנפלור אותה תמצאי במדף חמרי האפייה בסופרמרקט). פותחים את מיכל צבע המאכל וזולפים מעט צבע - אם מדובר במיכל ללא פיה טובלים קיסם נקי בצבע ודוקרים את הבצק כדי להעביר את הצבע אליו. צביעת הבצק נעשית תוך לישה, שבמהלכה מקפלים את הבצק לשניים ומועכים בעזרת כרית כף היד, מסובבים ושוב מקפלים ומועכים. שיטה זו נוחה וגורמת למינימים הדבקות של הבצק לידיים. אם בכל זאת הבצק נדבק למשטח ולידיים תוכלי לזרות מעט מעט אבקת קורנפלור (או אבקת סוכר) וללוש שוב. יש לקמץ מאוד בשימוש בקורנפלור כיוון שהוא מייבש את הבצק וגורם לדהיית הצבע. כשהבצק בצבע אחיד לגמרי מכדררים אותו לכדור ומאחסנים בשקית ניילון. יכול להיות שבשלב כלשהו תצרכי להפסיק, לשטוף ולייבש את הידיים היטב ולחזור ללוש, כדי שהידיים יפסיקו להחזיר לבצק גושים של צבע. בהצלחה!
 

shikma3

New member
אני מודה לך מעומק הלב ../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif../images/Emo51.gif

 
למעלה