בעיות עם בתי

jasincity

New member
בעיות עם בתי

אני אם לילדה בת-5 הבת שלי נורא אוהבת לצייר הציורים שלה קצת מפחידים אותי בפעם שעברה היא ציירה לי ילדה ללא ידיים ופה כששאלתי אותה על הציור היא התחילה לבכות רציתי לדעת אם למישהו יש מושג מה אני צריכה לעשות במצב הזה ??????

שלום לאמא

לא הייתי דואגת כ"כ מהר לגבי הציורים עצמם אבל התגובה שאת מתארת אולי קצת מדאיגה מה שאת צריכה לשאול את עצמך זה אם יש סיבה לדאגה, מלבד הציורים אולי תנסי לדובב קצת את הילדה ולשאול אותה שאלות כלליות על החיים שלה, על הגן, על אנשים בחיים שלה לא הייתי נלחצת ומלחיצה את הילדה זה גם לא חייב להיעשות בשיחה אחת כמו חקירה אלה בצורה קלילה, לא מאיימת. את יכולה גם לשבת לידה כשהיא מציירת. לילדים יש נטייה לדבר ו"לספר" סיפור תוך כדי ציור. אולי ככה תקבלי יותר הבנה לגבי מה שעובר עליה.

היי

השאלה שלך מאוד עיניינה אותי ופניתי לספרות שם נכתב כי הילד בגיל של ביתך מצייר את עצמו בדרך כלל והפה צריך להופיע ראשון בציור אשר מסמל קבלת מזון השמעת קול וסיפוק. לגבי הגביים עד כמה שזכור לי הן מראות על יכולות להשיג דברים, הכוונה לא להשגיות אלא דרך להשיג את מה שהם מבקשים להשיג. אני במקומך הייתי שואלת את הילדה מי מצוייר בציור ושתספר סיפור על הדמות וכן הייתי מבקשת מהגננת לראות ציורים נוספים שלה ולשאול את הגננת איך היא מתפקדת בגן, בכלל חסר התאור של ההתנהגות של הילדה בבית. הייתי אוספת את כל המידע הזה ואם מתגלה בעייה יש להתייעץ עם הגננת מה לעשות יכול להיות שהילדה בנסיגה התפתחותית או שהיא מאותת למצוקה.

191173

New member
בת שלך

כדאי להתיעץ עם מומחה , אך קודם תנסי לדובב אותה בעצמך

למעלה