בעיות עם גן התקשורת

winterfell

New member
בעיות עם גן התקשורת

הבן שלי התחיל השנה ללכת לגן תקשורת.
בשבוע האחרון ראינו שינוי חריג ובולט בהתנהגות שלו בגן. אנחנו רואים התנהגות דומה גם בבית, אבל בעצימות נמוכה בהרבה. נראה שבגן לא יודעים איך להתמודד איתו ועומדים מולו חסרי אונים.
בנוסף, היום קיבלנו את התל"א. כל ההתנהלות סביב הנושא הזה לא ברורה לי - למה המסמך עצמו לא נמסר להורים לפני או במהלך הישיבה? למה אני צריכה להגיע הביתה ולראות שם דברים עליהם לא דובר כלל בישיבה? כולל נקודות עליהן נשאלתי ושחד משמעית סירבתי שייעשו?
התחושה הערב קשה מאוד.
לא ברור לי, גם היום, מי אמורה להיות הדמות המובילה בגן ואל מי עלי לפנות עם התחושות שלי. יש לי הרגשה שהגננת לא מספיק מובילה ודומיננטית בחיי הגן ומול הצוות.
מה עושים? למי פונים? אני מתחילה לחשוש לשלוח אותו לגן מחר בבוקר....

גן תקשורת

בגן תקשורות ישנם ילדם שונים שלכל אחד פלוסים ומינוסים.
לא תיארת מהי ההתנהגות החריגה. אך סביר להניח שהוא ראה אותה בגן ולמד לחקות אותה.
לרוב החיקויים האלה נעלמים אם לא נותנים להם דגש.
הבן שלי שגן התקשורת חזר עם ניפנופי ידיים שבחיים לא איפיינו אותו קודם לכן... מיד ידעתי ממי הוא מחכה אותה, נלחצנו מאוד אך הצוות הסביר שזה יעבור וכך היה.
לגבי התל"א אנחנו קיבלנו את הסיכום בישיבה ועברנו עליה יחד עם הצוות. בכל מקרה את תמיד יכולה לקבוע פגישה נוספת עם הצוות...
הדמות המובילה בגן צריכה להיות הגננת שהיא גם בד"כ מנהלת הגן. בצד המקצועי לדעתי מנתחת ההתנהגות היא הדמות שצריכה להוביל...
ממליץ מאוד שכל ההורים יהיו מגובשים וישתפו מידע.
יש תמיד עוד מה ללמוד...
בהצלחה...
ותשלחי אותו לגן... אני בטוח שאוהבים אותו ורוצים רק בטובתו...

TikvaBonneh

New member
זה לא תקין!

המסמך חייב להימסר לכם לכל המאוחר במהלך הישיבה.
אתם גם צריכים לחתום עליו, אחרת הוא לא מאושר.
תגידי שאת לא חותמת על המסמך.
אם הגן הוא תחת מטריה של אחת העמותות, ילדים בסיכון או אלו"ט, תפני לעמותה ותתלונני.
שינוי בהתנהגות שנמשך שבוע יכול לחלוף כמו שהתחיל אם לא עושים טעויות בהתנהלות מולו.
השאלה גם מה קרה שגרם לשינוי.

winterfell

New member
הוא נמסר, אחרי הישיבה

לא התבקשנו לחתום...
הוא התחיל להתנהג שונה (בעיקר לסרב לכל דבר) בדיוק בשבוע של התל"א - אז היה צוות מינימלי בגן, ולא היה מי שיתאם מענה מסודר. גם זה מרגיז אותי - מה, אם אין את הגננת הראשית/מנתחת התנהגות או מי שלא תהיה אי אפשר להפעיל הגיון בריא?
אני חושבת שחלק מזה זה התפתחות בריאה ותקינה - הוא בן 3, הוא צריך קצת להתנגד, לא? הוא מתנהג ככה בבית (בעצימות נמוכה יותר, אמנם) כבר 3 שבועות בערך.

TikvaBonneh

New member
התנהגות סרוב

אכן, שינויי צוות יכולים להביא ל*בדיקת גבולות*, ויש לקוות שזה יעלם כשהן יחזרו.
מבחינת הבית, אם ההתנגדויות הן רק רעש רקע אבל הוא בסך הכל עושה מה שנדרש ממנו, אז אין בעיה.
למה אני מתכוונת ברעש רקע?
כמו אצל בעלים מסויימים שכולנו מכירות, שמקטרים למה אני צריך להוריד זבל\לרחוץ כלים אבל עושים את זה בכל זאת...
זה טבעי לגמרי שילד יביע אי שביעות רצון מכך שהוא צריך להתארגן לשינה\להתארגן לגן\להפסיק לראות טלויזיה. זה לא צריך להפוך למלחמה, כמו שאני מבינה שקורה עכשיו בגן.

doroniz

New member
שיתוף פעולה הורים וצוות

הדברים שכתבת כאן מטרידים (בלשון המעטה).
צוות הגן (במיוחד הגננת הראשית) אמור להיות המשענת המקצועית והיד המכוונת שלך.
התל"א צריכה להיערך ולהיות מוסכמת במשותף, וביחד איתה כל התכנית הטיפולית.

winterfell

New member
בנוגע לתל"א

חילוקי הדיעות (בגדול) נפתרו בפגישה נוספת שהתקיימה אתמול.
אני חושבת שהם מתמקדים בשטויות, ואמרתי להם את זה. הם כותבים בתל"א את הכלים כמטרות, במקום להפריד בין השניים, אבל ניחא.
אני ובן זוגי חושבים שיש בעיה עם הגננת. כרגע אנחנו לא כ"כ בטוחים כיצד להתמודד עם זה... מתחילת השנה היתה לנו הרגשה שהיא לא מספיק מסודרת, לא מספיק אסרטיבית ודומיננטית כדי להוביל את הגן. קיווינו שנתבדה, אבל כרגע זה לא נראה כך.
העברנו את עיקר הביקורת שלנו לגן, בצורה מנומסת ובלי להזכיר שמות. מקווה שישתפר...

למעלה