בעיות עם האחות הקטנה

איילה251

New member
בעיות עם האחות הקטנה

שלום רב, אני סטודנטית בת 20, בת לאם חד הורית. יש לי גם אחות קטנה בת 13. אמי קיבלה הצעת עבודה בארה``ב ותיכננו לעבור לשם ביוני ולשפר מעט את מצבנו הכלכלי אך דווקא לאחרונה החלה אחותי להפגין התנהגות פרועה, מרדנית ומשלחת רסן- צועקת, בוכה,ף מתווכחת ללא הפסקה, כל דבר קטן גורם לה להתקף היסטרי של בכי,מוציאה את ה``עצבים`` שלה מבית הספר עליי ועל אמי בכל יום מחדש! אנחנו מרגישות שנשבר לנו וקשה לנו, אנחנו לא יודעות איך נעשה מעבר לחו``ל שהוא כל כך קשה כשאחותי הקטנה בכזה מצב. אין יום שעובר איתה בשקט ואני ואמי פשוט מותשות! אני חייבת לציין שאחותי הקטנה היא ילדה שכל החיים שלה הייתה "עטופה" באהבה, תמיכה, פינוקים (גם בתחום הרגשי וגם החומרי), היא לא נדרשת למטלות בבית ורוב תשומת הלב בבית תמיד הייתה מופנית אליה ולצרכים שלה. התהגותה לא החלה בתגובה להחלטה על המעבר לארה"ב אלא עוד מספר חודשים לפני. אנא, ייעצי לי מה אפשר לעשות! תודה רבה איילה

הבעיה צריכה להיות מטופלת ורצוי לפני הנסיעה.

יכולות להיות סיבות רבות להתנהגות שלה. אתן צריכות לחשוב מה השתנה בחייה? מדוע דווקא עכשיו? משהו בבית, בבית ספר בקשר עם משהו מהמשפחה. יש ילדים ששינוים הורמונליים (גיל ההתבגרות) מוציאים אותם מאיזון והם לא שולטים בעצמם. צריך להגיב לכל ארוע התנהגותי שלה בפרופורציה, לא לקבל התנהגות קיצונית אבל כן להבין שההקצנה של כל דבר קשורה בגיל וכל ילד עובר את הגיל באופן אחר. צריך להמשיך לשים לה גבולות (זה התפקיד של אמא) וגם לנהוג ברכות והבנה. את כאחות גדולה תנסי להגיע אליה ממקום של "מתבגרת לשעבר" ולהתחבר לקשיים שלה, לתת לה עצות ולשמוע אותה. גם אם היא מקבלת הכל בבית והיא ילדה עטופה ומטופחת עדין יש דברים שלא נענים שהיא מבטאת בהתנהגות שלה. אפשר גם להעזר ביועצת בבית הספר. חשוב לבוא ממקום טוב ולא ביקורתי ולדבר אל ליבה.

למעלה