בעיות עם הגיטרה..

bigm2

New member
בעיות עם הגיטרה..

יש לי גיטרה קלאסית, ובימים האחרונים פתאום צצו לי איתה שתי בעיות, אולי מישו פה מכיר את זה ויודע מה זה ואיך מתקנים. הבעיה הראשונה היא שהמיתר השלישי נהיה מאוד מאוד עמום. הוא מכוון, אבל ממש לא חד כמו שהוא היה, וזה קרה ממש בין לילה. הבעיה השניה היא שכל פעם שאני פורט על המיתר הראשון או השני, שתי המיתרים העליונים גם מתחילים לרטוט ולהוציא צליל למרות שאני לא נוגע בהם, וזה ממש עושה זיופים כשאני מנסה לנגן סולו כלשהו על המיתרים התחתונים. מישו פה מכיר את הבעיות האלה ויודע מה לעשות איתם?

yaelhr

New member
../images/Emo210.gifשתי אפשרויות..

אני אנסה לענות ככה על רגל אחת.. בלי ממש לרדת לעומק הבעיה.. זו או בעיה במיתרים (לפחות הבעיה הראשונה) או בעיה בגיטרה. אני ממליצה להחליף למיתרים חדשים, ואם הבעיה עדיין קיימת ללכת לאיש מקצוע..

אממ

החלפת לאחרונה את המיתרים בגיטרה? כי בד"כ שבוע-שבועיים אחרי שמחליפים למיתרים חדשים תמיד יש תחושה שהבאסים נשמעים טוב והמיתרים התחתונים פחות. משהו פסיכולוגי אולי?
ויכול להיות עוד משהו..אתה מנגן עם מפרט? כי אם לא אז מן הסתם שהצליל יהיה פחות חד וחזק (במיוחד כשהציפורניים נשברות או משהו ויוצא מצב שפורטים עם הכרית של האצבע XD ) ואפשרות שלישית היא שהמיתרים כבר ישנים (במקרה שלא החלפת אותם הרבה זמן) או שהם פשוט מסוג פחות טוב. והבעיה השנייה די מוכרת...גם זה קורה בד"כ אחרי שמחליפים למיתרים חדשים וזה נעלם תוך שבועיים בערך.

bigm2

New member
זהו שזה לא מיתרים חדשים

הם ישנים ממש, לא החלפתי אותם מאז שקניתי את הגיטרה לפני חצי שנה בערך. אני אלך להחליף אותם ונראה אם הבעיה תיפתר... כמה עולה בערך מיתרים? כולל התקנה שלהם?

הו, אז באמת כדאי לך להחליף אותם :)

ומיתרים+התקנה עולה בערך 70 שקל. (בחנות שבה אני קונה אותם:}) זה תלוי באיזה סוג של מיתרים. תמיד תעדיף את הטובים יותר (והיקרים יותר><) , זה משתלם:]

bigm2

New member
הייתי צריך לקרוא את זה אתמול

קניתי מיתרים כולל התקנה ב60 ולא ידעתי שיש ממש הבדל בין המיתרים, וחזרתי הביתה וראיתי שזה חרא של מיתרים, השלוש העליונים כל כך בסיים שאיפשר לשמוע אותם..

bigm2

New member
יצא לי לא טוב

לא התכוונתי שאיפשר לשמוע אותם כי הם חלשים, הם פשוט נשמעים רע

למעלה