בעיות עם המטפלת

קורנית

New member
בעיות עם המטפלת

מזה כחודשיים מטופלת אמא שלי, שאובחנה כחולת אלצהיימר בשלבה הראשון של המחלה, על ידי אישה פיליפינית. היא - המטפלת - פשוט נהדרת. מסורה, אחראית, נקיה, איכפתית.... אם אני, חס וחלילה, אחלה, ארצה בדיוק באישה כזאת כמטפלת לי. בהתחלה היתה אידיליה, אך מהר מאד היא נגמרה. אמא אינה מרוצה מכל מה שהמטפלת עושה. נטפלת לדברים קטנים ומנפחת אותם, צועקת ומעליבה, מאשימה אותה בשקרנות מתמשכת, רוצה לפטר אותה.... ממש קשה ולא נעים. הפסיכולוגית ,בעקבות שיחה דחופה עם אמא, הציעה כאחת האופציות להחליף את המטפלת. (יש כאן, וזה נכון, ענין של פער תרבויות) לנו - לי ולאחותי - ברור שהבעיה אינה במטפלת, אלא אצל אמא, וכל מטפלת שתבוא תזכה לאותה התיחסות. נראה לנו שזו הקיימת כל כך טובה ואמינה, שחבל להפסיד אותה. הפסיכיאטר, שאליו צלצלתי, מציע להתחיל בטיפול תרופתי. נוף לכדורים נגד דיכאון אותם אמא לוקחת בקביעות, היא תקבל משהו להרגעה ומשהו נגד פסיכוזה. יקח זמן עד שנגיע אליו - משה כמו שבועיים, ועד שהכדורים יאושרו.... תחזיקו לנו אצבעות ושנה טובה ככל הניתן

אירילה

New member
ליבנו איתך ונקווה כולנו שהטיפול

החדש יעזור וייקל ,אכן לא קל בשלב זה של המחלה ,אבל טיפול תרופתי יכול לשפר אתתת מצב הררוח וההתקפות ,לצערי גם חמי מתקרב לשלב הזה ,בסולם השלבים הוא עלה לתחילת השלב השני ,ההתפרצויות אמנם ממותנות כרגע ,אבל המילים היוצאות מפיו אינן מאופניינות לאופיו ,אבל אנחנו מוכנים בחששות כמו כולם לשלב הקשה. כולנו מחזיקים לך אצבעות ובעצם לא משנה מהיכן אנחנו ומי אנחנו ,אנחנו משפחה אחת שלמה אשר המכנה המשותף שלה הוא המחלה שאיתה אנו מתמודדים בחיי היום יום. שיהיה רק טוב גרשון

מני בר

New member
יתכן שיש בעייה גם עם המטפלת

אני החלפתי מטפלות לאימי וראיתי שיש כאלה ננזפות ומגורשות ועם האחרות שוררת הרמוניה. האם הפיליפינית מדברת את שפתה? כי אם לא יש כאן מקור לפחדים. היא עושה משהו עם עצמה? יתכן שאולי יציאה צהבית וחזרה אליו תקל עליה ועל התפרצויות הזעם.

קורנית

New member
כפי שכתבתי

המטפלת הזאת נהדרת היא מדברת עברית, אמנם בשגיאות, אבל מדברת ומבינה היטב ואמא יוצאת לעיתים מהבית, אבל מעדיפה להשאר ולקטר

מני בר

New member
התכוונתי

האם יוצאת למועדון יום לקשיש למשל? מה שנראה במטלת טוב לנו לא בהכרח טוב להם. נסי לראות מה הדינמיקה? אולי אמך מעדיפה קצת להיות פחות "מטופלת" ושהיא תעזוב אותה לנפשה. היתה לאימי מטופלת מצוינת שבשלה נהדר והבית היה מבריק אבל לא היתה סבלנית לאימי

mirsalz

New member
בעיות עם המטפלת, לקורנית

בעייה דומה מאד אצלנו. בינתיים דברנו עם אמנו והיא נרגעה. אם המטפלת טובה אז לא כדאי להחליף אותה. אגב, לא הייתי מכנה "פער של תרבויות", שיש בזה התנשאות , אלא שוני בתרבויות. מה שנכון.

קורנית

New member
הלוואי

שדיבורים היו עוזרים היא לא מוכנה, אמא שלנו, להקשיב. או , אם היא מקשיבה, וכאילו מסכימה, זה עובר לה אחרי זמן - קצר או ארוך - והיא חוזרת לאותן טענות חסרות בסיס. היום היא תהיה אצל הפסיכיאטר, והוא יתן לה משהו להרגעה, ומשהו להפחתת הפרנויות. נכון שזה לא פר לסמם אותה, אבל כך היא תסבול פחות - אנחנו מקוים - ואנחנו בטח נסבול פחות. וכבר דיבר המנהל שלנו על כך שצריך לנטרל כעסים... "פער", מירי, לא חיב להיות מלמעלה למטה. הוא יכול בהחלט להיות לצדדים, כך שאני לא רואה פה התנשאות בכלל.

למעלה