בעיות עם התקנה של לינוקס מנדרייק

pazzi

New member
בעיות עם התקנה של לינוקס מנדרייק

שלום, לאחרונה (לפני יומיים) ניסיתי את מזלי בהתקנה של לינוקס מנדרייק, אין לי שום נסיון עם לינוקס חוץ מניסיון כושל לפני שנה או שנה וחצי של רד האט. הסידי רום שלי (במקרה הזה דיוידי) החליט להיות מאוד סלקטיבי בקריאת דיסקים צרובים לאחרונה והייתה לו בעיה לקרוא את הדיסק של מנדרייק, מדי פעם כן הצלחתי להפעיל את הדיסק ובאחת הפעמים האלה פשוט לקחתי והעברתי את כל הדיסק להארד דיסק. באמצע ההעברה הסידי רום החליט להפסיק לקרוא את הדיסק וההעתקה נפסקה, אבל אח"כ המשכתי להעתיק בדיוק את מה שנשאר ומספר הקבצים שהיה בסידק ובהארד דיסק היה זהה. לקח לי קצת זמן לקלוט את כל החלק עם האימג´ים אבל בסופו של דבר הצלחתי להפעיל את ההתקנה של הלינוקס עם אחד מהאימג´ים האלטרנטיביים לקריאת ההתקנה מההארד דיסק. בסופו של דבר נכנסתי להתקנה והתקנתי הכל, בדקה האחרונה להתקנה הוא אמר שחסרים לו כמה קבצים אבל המשכתי את ההתקנה בכל מקרה. בשום שלב של ההתקנה הוא לא שאל אותי אם אני רוצה את האפשות של lilo boot. בכל מקרה, בסוף ההתקנה הוא עשה ריסרט אך הפלא ופלא, במסך שבא אחרי הממורי צ´ק הוא פשוט כתב הרבה 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 שהמשיך והמשיך... לא הייתה אפשרות להעלות ווינדווס כמובן. ניסיתי את מזלי בפעם השניה, התקנתי הכל עם נסיון לשנות דברים כדי שלא יחזור מצב כמו בפעם הקודמת אך אותה בעיה חזרה... בפעם השלישית הצלחתי להפעיל את ההתקנה מהסידי רום אך שוב, אותה בעיה חזרה. בשום מקרה לא הייתה לי אפשרות בחירה אם אני רוצה לילו בוט או לא. אחרי מאמצים מרובים החזרתי את המחשב למצב כפי שהיה לפני שניסיתי להתקין מנדרייק. אני אשמח אם מישהו נתקל בבעיה ויוכל להסביר לי איך להתגבר עליה. תודה.

Mothers Milk

New member
זאת לא בעיה של לינוקס

זאת בעיה של הדיסק, או של הסידירום. זה שיש מספר קבצים זהה לא אומר שכל הקבצים שלמים, וייתכן מאד שהמידע בהם פגום. תנסה לנקות את הראש של הסידירום, אולי אז הוא יצליח לקרוא צרובים, ותנסה אולי גם לצרוב מחדש את הכל.

תמר,

New member
הרשה לי לחלוק על דבריך

זו יכולה להיות בעיה עם lilo, ויכול להיות שאפילו אין קשר לכך שהדיסק פגום. הבעיה יכולה להיות נעוצה בכך שהדיסק גדול מידי עבור lilo, ולכן lilo לא מותקן כמו שצריך. במקרה כזה לא צריך לעשות התקנה מחדש, אלא לבצע את הצעדים הבאים: א. לפני ההתקנה יוצרים דיסקט boot של windows עם התוכנה fdisk (לפחות, בהזדמנות הזאת אפשר ליצור דיסקט הצלה עם format, sys וכדומה) ב. בעת התקנת הלינוקס יוצרים דיסקט boot ללינוקס ג. לאחר ההתקנה, ועם הופעת ה- 01, מאתחלים את המערכת עם הדיסקט של windows, ומריצים את הפקודה הבאה: fdisk /mbr פקודה זאת מוחקת את ה-lilo מה-mbr. כעת ניתן להעולת את windows כרגיל ד. מנסים להעלות את מערכת ההפעלה לינוקס בעזרת דיסקט האיתחול. אם עדיין מופיעה השגיאה - סימן שבאמת ההתקנה לא עבדה... בהצלחה

pazzi

New member
ממממ

קודם כל, תודה על התגובה. בפורומים של וואלה פירטתי קצת יותר על הבעיה כשהגיבו לי, אני חושב שהבעיה הייתה באמת בהעתקת הקבצים למחשב. ניסיתי להתקין את גירסה 8 של מנדרייק ד"א. באף שלב של ההתקנה של לינוקס (חוץ מבקטע שיש את האוטו רן בתוך ווינדווס כשמכניסים את הדיסק) לא הייתה לי אפשרות לבחור אם לשים לילו בוט או לא, או אם ליצור בוט דיסק, ועברתי על כל שלב בהתקנה בפירוט משהו כמו 4 פעמים. ואיך אני אמור לנקות את העינית של הסידי רום (דיוידי אם זה רלוונטי במשהו...) מאבק? עם מנקה מיוחד? תודה. יום טוב.

pazzi

New member
אה ושכחתי לציין

את העובדה שכן הכנתי בוט דיסק של ווינדווס ועליו היה פרטישן מג´יק וכשפירמטתי את הכונן של לינוקס הבעיה עדין הייתה, וגם כשהייתי יותר נואש ומוכן לנסות צעדים שידעתי שלא יעזרו וניקתי את ההארדיסק שהלינוקס היה מותקן עליו גם זה לא עזר כמובן. תודה :)

תמר,

New member
ובכל זאת...

ראיתי את התשובות לשאלה שלך ב-walla, וראיתי גם שעדי ענתה לך תשובה די דומה לשלי. מה שעשית עם פארטישן מג´יק לא אמור לנקות לך את ה-mbr. ה-mbr הוא ה-master boot record, זהו מקום על הדיסק ממנו המחשב מעלה את ה-boot loader. כאשר אתה מתקין lilo (וזאת ברירת מחדל בהתקנת mandrake), נכתב ל-MBR מידע שעוזרת לו להעלות את ה-lilo, שהוא boot loader. אם אתה רוצה לנקות את ה-boot record, אתה מריץ את הפקודה שנתתי לך, והיא: fdisk /mbr יכול להיות שיהיו לך בעיות עם התקנות נוספות של לינוקס. הסיבה היא - שהדיסק גדול מידי. יש לכך פתרונות, כמו למשל, להגדיר את הההגדרות הפיזיות של הדיסק באופן שונה, או לשים את ה-boot loader על דיסק יותר קטן. ולסיום רציתי לומר לך, שיש לי ניסיון רב בהתקנת לינוקס, וגם את השגיאה שלך כבר קיבלתי כמה פעמים. אני לא חושבת שזאת בעיה בקבצי ההתקנה (אף על פי שגם כאן יכולה להיות בעיה) משתי סיבות: א. לא קיבלת שגיאות בעת ההתקנה, והיא הושלמה בלי ליפול באמצע ב. אתה אפילו לא קיבלת את הכתובית Lilo בעת העלאת המחשב, מה שאומר שהמחשב עדיין לא ניסה לגשת לקרנל של לינוקס אלא רק ל-Lilo, ובזמן הזה קרתה לך התקלה. מסקנה: Lilo לא הותקן בצורה נכונה ועוד משהו - זה שאין לך אופציה לבחור אם להתקין lilo או לא, זה מפני שלא בחרת בהתקנה מסוג "Expert", שבה אתה יכול לבחור הרבה יותר דברים מאשר בהתקנה האוטומאטית. תמר.

pazzi

New member
אוקי

שוב, תודה על התגובה :) "להגדיר את ההגדרות הפיזיות של הדיסק באופן שונה"? למה התכוונת בדיוק? התקנתי את הלינוקס על פרטישן בגודל 4.8 ג´יגה בייט שנמצא על הארדיסק של 30 ג´יגה בייט. אשמח אם תתני לי תשובה מדויקת למה אפשר לעשות. דבר שני, אני אולי אידיוט, אבל אני לא מספיק אידיוט כדי לבחור ב-expert. עוד דבר שהיה מוזר זאת העובדה שהאפשרות-custom באפשרויות בחירה של ההתקנה אפילו לא הייתה שם. שוב, עברתי על כל הההתקנה בצורה מדוקדקת 4 פעמים (אפילו קראתי בכל פעם את ההסברים שההתקנה נותנת, למטה) וזה היה מאוד מוזר שלא הייתה לי אפשרות בחירה ללילו. תודה, יום טוב.

תמר,

New member
שינוי ההגדרות של הדיסק

לכל דיסק יש מספר צילינדרים, ראשים וסקטורים. יש דרך לשנות את המספרים האלו בעזרת fdisk בלינוקס, בצורה כזאת שגודל הדיסק נשאר באותו גודל. הכוונה היא לא לשנות את הדיסק עצמו, אלא את ההתייחסות אליו בלינוקס. לצערי הרב אני לא זוכרת עכשיו את הנוסחה לשינוי. כאשר היתה לי בעיה כזאת נתתי גם פרמטר ב-lilo עם ההגדרות של הדיסק בצורה כזאת: hda=256,16,63 (משהו כזה, אני לא זוכרת את המספרים). יכול להיות גם שגודל המחיצה שלך יוצר בעיה. נסה להתקין על מחיצה קטנה מ-2 גיגה מצאתי איזה how-to שמדבר על דיסקים גדולים. נסה לקרוא אותו - אולי תמצא מידע מתאים

pazzi

New member
ממש תודה

אני אנסה את זה מתישהו אם תזכרי בנוסחא אני ותרשמי לי אני ממש אעריך את זה :) ליל מנוחה.

yuvalg2001

New member
MBRWORK

תמר בהמשך לנסיונך בלינוקס ודיסקים האם יצא לך להשתמש בתוכנה שקראת MBRWORK באתר http://www.terabyteunlimited.com/utilities.html ? מעוניין לדעת האם נתנה לך שרות בהצלת דיסקים ?

תמר,

New member
לא מכירה

אבל כבר הצלתי כמה דיסקים שלמראית עין (או יותר נכון: למראית windows) נראו הרוסים ולא קריאים. אז לפני שזורקים דיסק - כדאי לבדוק אותו בעזרת הכלים של לינוקס. ולמיטב זכרוני, התוכנה העיקרית בה עשיתי שימוש זה fdisk.

אשכר

New member
בפעם האחרונה שזה קרה לי

היה לי סתם דיסקט בכונן
הוצאתי אותו והכל המשיך
בשביל ווינדואז אפשר לכתוב מחדש את הMBR על ידי FDISK, אבל זו פעולה שאתה ממש חייב להבין מה אתה עושה.

darkstar

New member
well

זה הדבר הכי מוזר ששמעתי עליו תנסה להתקין רד האט או הפצה אחרת... אולי בכלל ההתקנה שלך דפוקה או הצריבה. חוץ מזה איך הגדרת ללינוקס את המחיצות? דרך אם אתה רוצה לבטל את הלילו או כל דבר שמפריע לך להעלות את הוינדוס תפעיל את הדיסקט הפעלה של הוינדוס ואז תכתוב fisk /MBR

למעלה