בעיות עם ילד שלעה לכיתה א'

בעיות עם ילד שלעה לכיתה א'

שלום לכולם,
אני מוטרדת מאוד מבני שעלה השנה לכיתה א'. הוא עלה יחד עם קבוצת בנים שהוא מכיר, אבל מתוכם הוא מחובר מאוד רק לילד אחד, ועושה רושם שלא מתחבר לאחרים. הוא מפריע בשיעורים, ואתמול קיבלתי טלפון מהמורה שהוא הוריד את המכנסיים באחד השיעורים...כעסנו עליו מאוד וששאלנו למה הוא עושה את זה הוא ענה - כדי להצחיק את הילדים. קיבלנו גם תלונות שהוא מרביץ...אני ממש פוחדת שהוא יקבל סטיגמה של המופרע הכיתתי. אין לו בעיה בכלל עם החומר הלימודי, כאמור רק בעיות התנהגותיות וכנראה גם חברתיות.
יש עצות?...

smile li

New member
יש לי מספר שאלות

מקדימות, שיסייעו לי לייעץ לך:

* אם היית צריכה לתאר לי את בנך, כיצד היית מתארת אותו? איזה מן ילד הוא?
* אם נתייחס לגן - איך היתה התנהגותו בגן חובה? האם יצר קשרים חברתיים? מה סיפרו הגננות? האם הפנים את חומר הלימוד? האם ניסה למשוך תשומת לב בדרכים שונות ופחות מקובלות?
* האם בנך חשש מהמעבר לבית הספר? רצה להישאר בגן למשל? היו לו פחדים, חרדות מכך?
היתה רגרסיה בהתנהגותו, או שינויים בהתנהגות שאת רואה בבית?
האם בבית הוא מתנהג בצורה שונה מהותית מזו שבגן?
כשאת מנסה לברר איתו מדוע הוא מרביץ לילדים או מפריע - מה הן תשובותיו?

מחכה לתגובתך

מנסה למצוא את מקומו

הי אגס ותפוח
אני חושבת שבנך מנסה למצוא את מקומו בכיתה ולא כל כך יודע איך לעשות את זה בצורה חיובית, הוא אמר לך שהוא מנסה להצחיק את הילדים - סימן שרוצה שהילדים "יראו" אותו ויתייחסו אליו.

תנסי לברר איתו איזה עוד דרכים הוא יכול לנסות שיראו אותו - להזמין חבר אליו הביתה - זו הפעולה הראשונה כי כל חבר שמגיע הביתה - למחרת יתייחס אליו יותר יפה, כי הוא מקושר אליו ריגשית.
איזה דברים אתה טוב בהם - שתוכל לעשות בכיתה? לא ממליצה "להביא" דברים מהבית לכיתה - אלה למצוא את הכוחות שלו, יכול להיות אפילו לעזור לחבר בשיעורי הבית,,אפשר לבחור ילד מקובל שקשה לו,,
להעלות את הנושא של החברים בכיתה - לא כשיחת תוכחה אלה בשאלות - מי משחק עם מי? ולהיות מוכנה לשמוע שאולי קשה לו בהפסקות כשאין לו חברים,, את יכולה להגיד "זה באמת לא נעים כשאין עם מי לשחק"
כך יוכל בנך להרגיש שאת מבינה אותו, ולא מטאטא מתחת לשטיח, ומוכנה להתמודד יחד איתו
וגם, מאד חשוב להיות בקשר עם המחנכת, כדי לראות שינויים קלים, ולעודד אותו,,
לא הייתי כועסת בשלב הזה, כי את מרחיקה אותו ממך, הייתי תמייחסת לעצם העניין ופחות לכעס,,
בהצלחה, מקווה שעזרתי,,
אם יש לך שאלות, את מוזמנת

דנה שלמון
תרפיסטית באומנות
והדרכת הורים

תלתלית3

New member
לפי הסיפור שלך

נראה כי אולי לילדך יש דימוי עצמי נמוך.
אם זה אכן כך, עזרי לו לחזק אותו.
בכל יום שירשום דברים טובים שקרו לו.
מה הוא למד
ומה הוא מבטיח לעצמו בשבוע הזה: כל השבוע אשב בשקט בכיתה, השבוע לא ארים יד על ילד.
בסוף כל שבוע תבחנו את מה שהוא אמר, כתב ותצ'פרו אותו.
הראו לו דרך החיוב איך אפשר לקבל תשומת לב ולהצליח.
לא אם לא תעשה אז... לא תקבל...
אם תעשה.. תקבל....
הקשיבו לו, הוא זקוק כנראה לאהבה ותשומת לב וזו דרכו להשיג אותה.
בדקי אם ההתנהגות הזו הייתה גם בגן כי אז אולי צריך לבדוק דברים אחרים.
בהצלחה טליה

למעלה