בעיות עם כרטיס SD

DevCpp

New member
בעיות עם כרטיס SD

יש לי Tungsten T3 , קניתי לאחרונה כרטיס SD בגודל 2G , מכשיר הפאלם מזהה את הכרטיס ככרטיס של 2G אבל מכשיר הפאלם לא מצליח לכתוב לכרטיס . ההודעות שאני מקבל ממכשיר הפאלם בעת נסיון לבצע העתקה לכרטיס הן " ארעה שגיאה בנסיון העתקת היישום לכרטיס " מה לעשות כדי לפתור את הבעיה ?

DevCpp

New member
ההעברה לכרטיס מתבצעת כך :

1 . שורת התפריטים של הפאלם , בחירת האפשרות העתק , ביישום שעולה השורה הראשונה היא " ממכשיר אל כרטיס " בחירה ביישום powerOne Personal שאינו מסומן במנעול ולחיצה על " העתק " תגובת המכשיר היא " ארעה שגיאה בנסיון העתקת היישום לכרטיס . 2 . מזכר קולי , אפשרויות , העדפות , לסמן את " הקלט אוטומטית לכרטיס הרחבה " כאשר נפעיל את מזכר קולי נקבל רק את זכרון המכשיר ולא את זיכרון הכרטיס כפנוי להעתקה . 3 . בתפריט היישום תמונה נבחר את האפשרות העתק לכרטיס , תגובת המכשיר היא " פורמט לא מוכר " . אם המכשיר לא תומך בכרטיסי 2G האם הפתרון היחיד הוא לקנות כרטיס חדש קטן יותר ?

DevCpp

New member
עד איזה גודל המכשיר תומך ? וכן

האם הפתרון הוא לקנות כרטיס חדש ? האם אין אפשרות להוריד עדכון למכשיר כדי שיתמוך בכרטיסי 2G ? האם יש אפשרות לשדרג את מערכת ה Palm OS לגירסה חדשה יותר ואז המכשיר יתמוך בכרטיסי 2G ? מה יקרה אם אעשה פורמט לכרטיס דרך מכשיר הפאלם ? האם הבעיה תיפתר חלקית כך שהכרטיס יפורמט לגודל קטן יותר ובו תהיה תמיכה מלאה של מכשיר הפאלם ? אם ארצה לקנות כרטיס אחר מה גודל הכרטיס המקסימלי שהמכשיר יתמוך בו בצורה מלאה ?

AYELET1

New member
אין אפשרות. הגודל המקסימלי

לכתיבה ב-TT3 זה ג'יגה אחד

DevCpp

New member
תודה ובקשת עזרה

הרבה תודה לך אלון . לא ידעתי שיש לך אתר והחומר שמצאתי שם מצויין !!! . תודה שלוחה גם לאיילת ולכל מי שהתייחס לבעיה . אני לא משתמש מנוסה בפאלם ולכן התוכנה FileZ לא מוכרת לי כלל . מה תוכנה זו אמורה לעשות , מהיכן אפשר להוריד אותה ואיך מתקינים אותה על הפאלם . מתוך קריאת המדריך הבנתי שאני חייב שיהיה לי כרטיס זכרון קטן יותר בכדי להתקין את הדרייבר על מכשיר הפאלם , האם הבנתי נכון ?

udifpalm

New member
האם הבנתי נכון?

T3 ללא עדכון הדרייבר יקרא 2GB אבל לא יכתוב T3 לאחר העדכון יקרא ויכתוב 2GB, אבל הכרטיסים צריכים להיות מפורמטים בתוכנה מיוחדת (ניין של cluster size אני מניח).

alonhzn

New member
לצערי זה לא כזה פשוט....

יש כרטיסים של 2GB שהT3 לא קורא בכלל לא משנה מה תעשה לו (sandisk ultra II למשל....) יש כרטיסים של 2GB שהוא יצליח לקרוא ולכתוב אחרי התקנת הדרייברים. העדכון אינו רשמי של פאלם (אם כי עושה רושם שהם מרוצים מאוד שהוא יצא) ולכן אין לו תמיכה מצד פאלם והוא אינו מטפל בכל הבעיות שקיימות, אבל זה שווה נסיון בכל מקרה! למי שיש לו כרטיס 2GB ויכול להחליף אותו לשניים של 1GB אני הייתי ממליץ לעשות זאת - בסופו של דבר זה הכי פשוט.... אבל אם נתקעתם עם 2GB אז לא יזיק לנסות!! כל עידכון שמבוצע במהלך המדריך - ניתן להחזרה ע"י HARD RESET כך שהסיכון אפסי. לשאלותיכם: אין חובה בכרטיס קטן יותר! זה פשוט אמצעי שבאפשרותו אתה יכול להחזיר לפאלם יכולת קריאת כרטיסים (במקרה שנאלצת לעשות HARD RESET שזה נדיר) בשטח, כלומר, ללא עזרת מחשב בייתי. בקשר לתוכנת הפרמוט: *כל* כרטיס צריך להיות מפורמט ע"י התוכנה הזאת! כאשר מפרמטים בעזרת windows אתם מפרמטים את הכרטיס לפי תקן שונה מזה שהוגדר לכרטיסי SECURE DIGITAL ע"י האגודה הרשמית של כרטיסי הזיכרון ולמרות שזה עובד, זה יכול לגרום לבעיות (אני לא יודע איזה סוג של בעיות, יכול להיות מהירות קריאה/כתיבה איטית, או בכלל חוסר יכולת לכתוב לכרטיס במקרים מסויימים...)

udifpalm

New member
אפרופו SD...

כנראה שהטריאו 680 והטריאו 700p תומכים בכרטיסי SDHC החדשים בקיבולת 8GB. http://www.palminfocenter.com/news/9158/treo-680-compatible-with-8gb-sdhc-cards/ יש לי הרגשה שניתן לבצע אותו hack כמו שתארת עם ה- FATFS.PRC של הטריאו 680. (ההאק הקיים ל-T3 לדעתי פשוט מבוסס על הקובץ שהועתק מה- LD או ה- TX). ב- UX-50 דרך אגב ישנו האק דומה למעבר מכרטיסי 2GB ל- 4GB, אבל הוא לא עובד עם כל התוכנות. נגן המדיה הפנימי פשוט מסרב משום מה להכיר בכרטיסים הגדולים.

alonhzn

New member
כן, קראתי את הכתבה הזאת...

רק לסבר את הדברים, הטריאו 680 אכן מצליח לקרוא אותם אבל הטריאו 700 לא מצליח לקוא אותם, ראה ציטוט: My personal testing with the exact same Transcend 8gb SDHC card on my Treo 700p and Palm TX proved to be utterly fruitless--the Treo 680 is the only Palm device currently offering even unofficial support for SDHC cards. בכל מקרה, מה שאתה אומר יכול להיות נכון, אולי אפשר לקחת מהם את הדרייבר, אבל השאלה היא האם באמת זה *רק* עניין של תוכנה? האם אין שום הבדל פיסי בין הממשק של הכרטיסים?? נקווה....

udifpalm

New member
למיטב הבנתי

בכרטיסי SDHC פשוט שינו את שיטת הכתובות מ-byte addressing ל-sector addressing ובכך אני מנחש הכפילו פי 512 את נפח הכרטיס המקסימלי. http://en.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital_card#SD_and_SDHC_-_compatibility מעבר לכך, קנון הוציעו עדכון קושחה למצלמות הקצה העליון שלהן, לתמיכה ב- SDHC: http://www.dpreview.com/news/0612/06122001canonsdhcfirmware.asp בהתחשב בכך שאחת מהמצלמות, ה- EOS-1D Mark II , הוכרזה בינואר 2004, הרבה לפני ש- SD2.0 ו- SDHC נוצרו, אני די משוכנע שכל התקן SD יכול לתמוך בכרטיסי SDHC עם עדכון התוכנה הנדרש. כמובן שרוב היצרנים לא יטרחו לבצע עדכון כזה לציוד מיושן, אבל במקרה של קנון, כשמדובר במצלמה שעולה כ- $3500 ועדיין נמכרת, לא כדאי לה להרגיז את צלמיה המקצועיים הנאמנים.

alonhzn

New member
אותי שכנעת!

לא ב100% אבל ב99% כי עדיין יכולים להיות הבדלים שלא ניתנים לגישור.... אבל צריך באמת להציע את זה לדימיטרי (אם הוא לא עובד על זה כבר ברגעים אלה ממש...)

DevCpp

New member
עדיין לא קיבלתי תשובה ל FileZ

אני לא משתמש מנוסה בפאלם ולכן התוכנה FileZ לא מוכרת לי כלל . מה תוכנה זו אמורה לעשות , מהיכן אפשר להוריד אותה ואיך מתקינים אותה על הפאלם .

alonhzn

New member
מצטער... לא שמתי לב...

התוכנה הזאת ניתת להורדה בחינם מפה: http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/palm/2367 זו תוכנה של ניהול קבצים, משתמשים בה כדי להעביר קבצים מכרטיס הזיכרון לפאלם ולהיפך, לפתוח ספריות, להעתיק קבצים, לשנות שמות של קבצים (וגם לשנות תכונות אחרות של קבצים) ההתקנה פשוטה מאוד, פשוט דאבל-קליק על הקובץ וסנכרון הפאלם.

DevCpp

New member
תודה .

תודה לאלון ולכולם עזרתם לי מאוד , אני פעם ראשונה נעזר בפורום והאנשים שנמצאים כאן פשוט נפלאים .

למעלה