בעיות עם מהירות גלישה. עד לפני מספר חודשים היינו

סתם מבקרת

Active member
בעיות עם מהירות גלישה. עד לפני מספר חודשים היינו

עם תשתית בזק (תשלום לבזק) ונטויז'ן כספק על מהירות של 6 מגה והכל היה תקין.
העברנו את כל החבילה לנטויז'ן והעלינו למהירות 15 מגה.
מודם ECI B-FOCUS 312 של בזק ונתב D-LINK DIR-632.
הגלישה היתה סביב 10 מגה ובמשך כשבועיים ירדה ל3 מגה. פניה לתמיכה העלתה שיש בעיה בקו, הוזמן טכנאי בזק שהודיע שלא מצא בעיה אבל אחרי שהלך המהירות חזרה ל10 מגה.
כעבור כשבוע שוב ירדה המהירות. הגיע טכנאי של נטויז'ן, בדק, אמר שהמודם לא מתאים (התומך אמר שדווקא מתאים), ניסה לשכנע שצריך להחליף מודם אבל אחרי שעזו משהו אצלם שוב חזרה המהירות ל10.
תומך בכיר שלהם התקשר ועמד על דעתו שצריך להחליף מודם כי הוא לא מתאים. אנחנו לא משוכנעים שהוא צודק.
עכשיו, כחודש אחרי שהגלישה עמדה על 10 מגה, שוב ירדה המהירות לפחות מ3 מגה.
תוכלו להאיר את עיני, לתת תובנות לעניין? האם באמת המודם אשם? לא בא לי לשלם להם מס של 10 ש"ח לחודש ולהקשר אליהם לנצח, אם זו לא הבעיה האמיתית.
אודה לעזרתכם ותובנתכם.

סתם מבקרת

Active member
אנחנו ובזק זו אהבה מכורח בגלל חוסר האהבה למתחרים.

אכן, כבר ביקרתי באתר שקישרת אליו כשהתחילו הבעיות.
מה המלצתך?
עדיף קניה של נתב/מודם עצמאית או לקחת את זה שנטויז'ן מציעים בתשלום חודשי?
כרגע יש לנו שני מחשבים מחוברים קוית (בעבר היו יותר מחשבים וחלקם בחיבור אלחוטי)
מדי פעם מצטרפים ניידים שמקושרים אלחוטית וכמובן הסלולאריים שמתחברים אלחוטית.
על איזה נתב/מודם אתה ממליץ?
ותודה על התשובה וההתיחסות כמובן.

rafid1

Active member
מנהל
זו החלטה כלכלית שלך, לא טכנית

המלצתי? ללכת על הכי זול... ועם אופציה להגדלת מהירות (בבזק זה רק 40-60...). מזה נובעת ההמלצה על הרשימה ההיא (=VDSL).
האופציות ידועות - בזק או שוק סיטונאי (זול יותר, הכיוון שלי).
בכיוון הסיטונאי - הכי זול זה ~70 ש"ח (018, 100M). אופציה נוספת לבדיקה - בבזק עצמה, כי הבנתי שהם מציעים גם ספקית "מטעם". היתרון בגישה הזאת - יתנו לך מודם חינם לשנתיים. תבדקי את העלות.

אם ידרש נתב, והצפי לגירושין הוא של יותר משנה, הייתי קונה, ואישית - את הכי זול שברשימה כמודם (הראשון, ~100 ש"ח), ואם יהיה צורך בנתב/AP טוב נוסף - גם, ניתן לראות באיביי מ120 ש"ח (XIAOMI MINI)...

לא לשכוח, גם בלאק פריידי מתקרב...

לגבי אהבה למתחרים, אני מאוד ממליץ לא ללכת על בסיס שנאה או אהבה. היום כולם די שווים באהבתם ללקוחות...

סתם מבקרת

Active member
תודה על התשובה המושקעת. כנראה לא הובנתי. בזק רק לעניין תשתית

הבחירה הלוא רק בין שתי ספקיות תשתית ולזו היתה הכוונה באהבה מכורח

לגבי שילוב אני כרגע מעדיפה את נטויז'ן כספק אינטרנט ועברנו אליה ל"שוק הסיטונאי" כי המחיר דרכה זול מאשר דרך בזק, מה גם שבזק מציעים את בזב"ל (בחבילה זולה יותר) ואני לא מעוניינת בהם.
גם אין לי כוונה להעלות מהירות מעבר ל15 מגה. אין כאן הורדות היסטריות.
אגב, עד לפני כשנה בזק סיפקה באזורינו (עיר גדולה ולא מקום נידח) תשתית ל6 מגה בלבד, איתם הסתדרנו לגמרי לא רע.
מה שמחרפן בעסק הוא שעד המעבר הכל היה תקין והמהירות היתה 6 מגה כמצופה. מאז המעבר יש ניתוקים ללא סוף וירידה במהירות (שלא עולה אח"כ וגם לא הגיעה מעולם ל15 מגה אלא רק 10) עד פחות מ3 מגה.
אחרי שטכנאי בזק הגיע ובדק את ארון התקשורת (והודיע נחרצות שלא מצא כל בעיה ושנחזור אליהם אם אני רוצה שיוכל לבדוק את הקו עד הבית) - המהירות עלתה חזרה (וירדה במהלך שבוע) וכך גם לאחר שנטויז'ן עשו איזה ריסט אצלם - המהירות עלתה ובמהלך כחודש ירדה. כמו כן, תכיפות הניתוקים ירדה אבל עדיין יש כאלו מדי פעם.
אילו הסיבות שבגללן קשה לי להאמין שהבעיה בציוד ולא אצל בזק או נטויז'ן אבל הרי לאף אחת מהן לא באמת איכפת, בעיקר כשאפשר להטיל את האשמה על האחר או על ציוד.
מסכימה עם ההמלצה שלא ללכת על בסיס שנאה/אהבה. אנחנו דוגלים בהליכה על מחיר טוב, שירות ונוחות.
שוב,תודה על התשובה המושקעת.
&nbsp

rafid1

Active member
מנהל
נב:עלול להיות שהמודם שלכם באמת תומך עד 12M אם הוא "מספיק"ישן

ולא תומך בADSL2

rafid1

Active member
מנהל
נב(2): כדאי גם לוודא שהECI מוגדר כמודם נטו, ולא גם כנתב

שרשור נתבים בד"כ יביא לירידת מהירות.

סתם מבקרת

Active member
הוא אכן מוגדר כמודם נטו מאז ומתמיד. בכל פעם שרציתי לבדוק

מהירות של המודם נטו וחיברתי אליו ישירות את המחשב, נצרכתי להתחבר דרך חלונית ייעודית על מנת לחייג.
מתביישת להודות שזה היה מהמחשב הישן ושכחתי מה עלי לעשות כדי שאפשר יהיה להעלות את חלונית החיוג (מחשב חדש עם חלונות 10 שקשה לי מאד להתרגל אליו אחרי שנים של עבודה עם XP) כדי לבדוק חיבור ישיר דרך המודם.

סתם מבקרת

Active member
שיחה עם התמיכה של נטויז'ן עכשיו הניבה אבחנה של בעיה בתשתית.

זה בדיוק מה שנאמר על ידם לפני כחודש וחצי וטכנאי בזק שבא אז אמר שלא מצא בעיה (אבל המהירות הסתדרה אחרי שבדק).
אגב, התומכים אז והיום אמרו שהם מזהים בבירור בעיה בתשתית ולי נראה שאנחנו לא נצא מהם והבעיה לא תפתר עד שלא נחזור לבזק (ואז יאשימו את ספק האינטרנט).
לגמרי מבאס.

sweetums

New member
בהוט 12M מוצע ב50 ו30M ב55-כולל מודם
בלי הטרטור המיותר להמתין חצי שעה לתמיכה של סלקום או לקנות מודם.
ברור שלבזק לא אכפת, כי את לא לקוחה ישירה שלהם. אם תתחברי אליהם ישירות, תראי שהם קצת יותר יתאמצו.
&nbsp

SicTransit

Active member
זה לא מה שכתוב באתר שלהם

או שאני לא מבין משהו, או שרק עבור התשתית הם דורשים הרבה יותר
(אני מניח שזה רק עבור תשתית כי בשו"ת הם כותבים שהלקוח צריך להודיע לספק האינטרנט על השינוי.)

sweetums

New member
לחודש ה1 הם דורשים הרבה פחות
אתה יכול להתחבר אליהם במקביל ולבדוק את איכות הגלישה, בלי לשלם.
אח"כ מתקשרים לשרות, מועברים לקשרי לקוחות ודורשים מבצע "ULTRA 2Uייחודי".
ספק? הוט נט מציעים 3 חודשים 1 בחינם,אח"כ 20 ש"ח.
מעריך שעם כול המבצעים זה יצא פחות כסף ופחות כאבי ראש.

סליחה על הלשון נקבה בהודעה הקודמת.

למעלה