בעיות עם נתב הוטבוקס1

tberger

New member
לא אומרים כלום

הם בודקים נקודתית רואים שהמודם מחובר ומבחינתם הכל בסדר.

tberger

New member
בעיות עם נתב הוטבוקס1

שלום,
יש לי אינטרנט 200M עם נתב הוטבוקס1.
כל יום ולעיתים מספר פעמים ביום יש ירידה במהירות האינטרנט ולעיתים אף ניתוקים ואז לאחר RESTART לנתב האינטרנט חוזר לתפקד כשורה. לעיתים הנתב בעצמו עושה RESTART ולעיתים גם ממשק הניהול ה WEBI נופל.

האם נתבים יותר מתקדמים של הוט יותר טובים למשל הוטבוקס 4?
אם אני אפסיק את ה WI-FI ואחבר נתב נוסף שיש לי (DLINK 2650) לטובת WI-FI בלבד יעזור?
האם כדאי בכלל להפוך את הנתב למודם בלבד? הבעיה היא שהנתב שלי תומך ב 100M בלבד, אם כי אני חושב שאני לא מקבל יותר מ 100 אף פעם.

תודה

arseny92

Well-known member
מנהל
להשתמש בנתב פרטי ומודם כגשר יהיה אכן טוב יותר

אני עם 200 ואותו ההוטבוקס1 אבל מגושר אל נתב פרטי שמעביר עד 1000, ממשק הניהול של ההוטבוקס עצמו ב-192.168.100.1 אכן לפעמים נופל אך כל עוד הגישור אל הנתב פועל זה לא הכי משנה ואגב לא ציינת ספק

tberger

New member
ספק HOTNET

האם הבעיה בראוטר באופן כללי (זליגת זיכרון) או רק ב Wi-Fi? יש לי כרגע רק ראוטר עם כניסות 100M (דגם 2650 של DLINK) ולכן אני מעדיף רק להפעילו לטובת ה WI-FI ולא במקום הראוטר הפנימי. האם תצורה כזו תתן פתרון או רק אם אבטל את הראוטר ב HOTBOX? בכל מקרה איזה ראוטר מומלץ כאשר בעתיד כנראה אגדיל ל 500 ואם יהיה באזור (בטח ייקח כמה שנים) גם ל 1000. האם ה HOTBOX4 יותר טוב גם כראוטר? כלומר האם במקרה כזה לא אצטרך ראוטר נוסף? &nbsp תודה

arseny92

Well-known member
מנהל
זולג זיכרון בניתוב, לכן עדיף לכבות ניתוב ולהפעיל גישור

לגשר ללא כביית רשת אלחוטית וניתוב לא ניתן כך שנתב פרטי שאותו ניתן לנהל בכל הגדרותיו ללא הגבלות קושחאות ינהל את הרשת הביתית כפי שהמשתמש רוצה ללא תלות בתמיכה של ספקי התשתית/האינטרנט אז כל מה שצריך זה נתב עם כניסות 1000 ורשת אלחוטית בתקנים (2.4+5) כמובן שחיבור נתב עם כניסת 100 לא מאפשר קבלת מהירות גבוהה יותר

tberger

New member
הפיכת HOTBOX1 למודם בלבד

תודה. כנראה אנסה להפוך למודם ולבדוק מה קורה. האם יש מדריך לכך? האם כאשר ה HOTBOX מוגדר כמודם יש לו IP פנימי או רק לנתב יהיה IP? האם צריך להגדיר בנתב חייגן? אני מבין שתפקיד הניתוב עובר לנתב שלי אז בעצם יש שתי רשתות: פנימית וחיצונית? כלומר יש IP חיצוני ותחום כתובות אחר לרשת הפנימית? תודה

arseny92

Well-known member
מנהל
הכתובת החיצונית הציבורית מה-ISP תינתן ישירות לנתב המגושר

בהוטבוקס1 הגדרת גישור אחרונה בדף הסטטוס/Status בנתב מגדירים DHCP client ל-WAN, שום חייגני VPN אם אלו לא היו מוגדרים בהוטבוקס. אם יש צורך לשמור על אותה כתובת חיצונית (אם קבועה או ארוכת זמן), יש להגדיר MAC override בנתב שיהיה זהה לזה של ההוטבוקס. אם לא, אז MAC אחר יקבל כתובות חדשות מהספק. במקרה של העברת חיבור חייגן L2TP קיים מההוטבוקס לנתב, אז יש להגדיר לנתב MAC override שיהיה זהה לזה של ההוטבוקס ולהגדיר את WAN לחייגן זה עם כל הגדרותיו (כתובת חיבור, שם וסיסמא). לאחר הפעלת גישור, כאמור ההוטבוקס עובר למודם נטו (טלפוניה, אם קיימת, ממשיכה לפעול). כל הניתוב של הרשת הביתית עובר לנתב הפרטי שתחבר - בהתאם להגדרות הטווח והניתוב אשר תגדיר בו אם זאת, אל תגדיר את 192.168.100/24 כרשת הפנימית בנתב שלך (אפשר כל טווח כולל טווחי 192.168 אחרים אך לא כתובות מתוך או אלו שעוברים אל תוך או כוללים את 192.168.100/24) מאחר וממשק הניהול של ההוטבוקס1 עובר ל-192.168.100.1 וממשיך להיות זמין מתוך כל תת-רשת שתגדיר בנתב שלך (למרות שלא יהיה ממש מה להגדיר שם, הדפים הזמינים היחידים יהיו זמינים הם דפי Status ו-MTA). אומנם הנתב מקבל כתובת פנימית מתוך 192.168.100/24 של ההוטבוקס, אך לא מנתב אותה כי ממשק הרשת של הנתב מקבל כתובות חיצוניות בעדיפות גבוהה יותר ישר מהספק כאמור, בשני החיבורים (v4/v6) אל ההוטבוקס עצמו אמור להיות מחובר רק הנתב ללא התקני רשת אחרים - רק חשמל, קואקסיאלי ורשת מוצלב אל ה-WAN של הנתב שלך עם ההגדרות אשר מונו

tberger

New member
אז הנתב שיש לי כנראה לא מתאים

תודה על התשובה המפורטת. מכך אני מבין שהנתב שיש לי DLINK2650U שקניתי מבזק לפני שנים רבות לא מתאים מכיוון שאין לו יציאת WAN בחיבור רשת אלא רק 4 יציאות רשת וכניסת טלפון. איזה ראוטר לדוגמא כן מתאים? תודה

rafid1

Active member
מנהל
תוכל לפרט מה הסיבות?

ספציפית לנתב הזה, ובאופן כללי לגבי מגבלות של נתבים משרדיים שלדעתך מונעות מהם לשמש נתב ביתי/אישי סביר?

ספציפית לגבי נתב זה אני לא יכול ... אין לי אותו.

באופן כללי כן. נתבים בעלי כמות האנטנות של נתב זה, צורת הנתב, המאפיינים הטכניים ... בקיצור המפרט, מתאים למשרד, לא לחנון כמוני, שרק עסוק בפורומים, קריאת חוות דעת, או כול צורת רכישת ידע אחרת.

rafid1

Active member
מנהל
הבנתי. אנטנה אחת מספיקה למשתמש ביתי אחד, נשמע הגיוני...

למעלה