בעיות עם עדשות מגע רכות

רעות אב

New member
בעיות עם עדשות מגע רכות

הבעיה שלי היא כזו - במשך יותר מ-6 שנים הרכבתי עדשות מגע רכות בד"כ כל יום אך היו גם תקופות שפעמיים בשבוע (צבא, טיול..) וכמעט ולא סבלתי מבעיות בעיניים (פעמיים היתה לי דלקת שחלפה בקלות לאחר ניקוי העדשות בצורה יסודית). לפני כחודשיים העין הימנית שלי החלה להיות אדומה באופן קיצוני (הרבה פעמים הן מעט אדומות כתוצאה מעייפות והרכבת העדשות או מיובש) ולאחר בדיקה התברר שהיה קרע בעדשה. מאז אני לא יכולה להרכיב שום עדשת מגע בעין זו, כל נסיון שעשיתי (שכלל החלפת 3 עדשות חדשות מסוגים וקימורים שונים) נדחה ע"י העין והתבטא באודם חזק בכל הצד שקרוב לאף ותחושה לא נוחה ולא נעימה. קבעתי תור לרופאת עיניים (בתחילת כל העניין הלכתי לרופא עיניים פרטי שקבע שאין לי שום בעיה בעין) ואני מפחדת שהיא תאמר שפשוט אני צריכה להפסיק ללכת עם עדשות מגע. אז יש לי שתי שאלות: 1. אם מישהו נתקל במקרה כזה ומכיר פתרון יותר ידידותי. 2. אם אפשר לעבור מעדשות רכות לקשות (אני יודעת שזה כרוך בחודש קשה אבל השאלה אם זה בכלל אפשרי). תודה, רעות המיואשת

עדשות-מגע...

שלום רעות, 1. לא הולכים עם עדשות שמציקות או גורמות לבעיות בעיניים. 2. יכול מאוד להיות שפתחת רגישות לעדשות מגע בעין השמאלית. הפתרון - מנוחה מעדשות מגע ל חודשיים, אח"כ ביקרות אצל אופטומטריסט או רופא עיניים שמתמצא בעדשות מגע, בדיקה הכוללת הפיכת העפעף ( שם נמצאת הרגישות) ומעבר לעדשות חד-פעמיות או עדשות קשות. 3. יכול להיות שהרגישות היא בלחמית העין ( החלק הלבן ולא העפעף), גם אז הפתרון הוא קודם כל מנוחה מעדשות מגע. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קךיני.

רעות אב

New member
רגישות בלחמית

תודה על התשובה. במידה והרגישות היא בלחמית (כך זה נראה לאופטומטריסט לפחות) אז מספיקה מנוחה? ואם כן לכמה זמן? או שכדאי בכל אופן לעבור לעדשות קשות. (במשך התקופה האחרונה לא הרכבתי עדשות לשבועיים רצופים ולא היה שום שינוי - אחרי דקה עם העדשה כבר חשתי אי נוחות ואחרי כמה שעות העין כבר היתה אדומה). תודה רבה מראש, רעות

רגישות בלחמית...

שלום, ראשית נשמע לי שהאופטומטריסט שלך מבין עניין. נסי הפסקה של חודשיים מהעדשות ואח"כ לנסות שוב עדשות רכות. במידה והרגישות תחזור, שוב לעשות הפסקה של שבועיים ולנסות אז עדשות קשות. בהצלחה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

למעלה