בעיות עם עצמי...

enbalush

New member
בעיות עם עצמי...

אני מחשיבה את עצמי יותר מוסרית מהרבה אנשים (כמובן שלא מוסרית לגמרי) אני לא אוכלת ולא משתמשת ביצורים חיים למרות זאת אני לא טבעונית, אני חברה באגודה נגד נסויים בבע"ח, אבל אני משקיעה פחות ממה שיכולתי לתת ואולי זה בגלל האופי שלי, אני מרגישה עם זה די רע, אבל ככה בחרתי לחיות, אשמח אם תגיבו לעניין הזה. דבר שני: אני לא מבינה איך אתם יכולים להיות מעורים בכל העניינים האלה של איך בדיוק קוטעים לתרנגולות המסכנות את המקור, אני מסתובבת אח"כ כל היום בבעסה. אני יודעת שמאוד מאוד חשובה המודעות ואסור לעצום עיניים אבל לא קשה לכם לעקוב אחרי הפורום הזה ואחרים??? (אני יודעת שלא מדברים פה רק על אלימות, אלא גם על התזונה ועוד) תודה!

rasta27

New member
אם אנחנו לא נהיה מעורים מי כן?

השאלה היא כמה את יכולה לתרום ומה זאת אומרת שאת לא תורמת מספיק? כל אחד עושה כמיטב יכולתו. גם אני לא תורם הרבה בגלל מגבלה של עבודה אבל מה שאפשר לעשות מהבית למשל (כמו למשל לאסוף חומר ולהביאו לפורום) אז עושים. הייתי מוכן להשתתף יותר בפעילויות של אנונימוס ומתי שאפשר אני מצטרף. היום היה לי זמן להגיע למשמרת מחאה בעזריאלי ובאתי. וחוץ מזה מה זאת אומרת האופי שלך? וזה שכך בחרת לחיות? איך כך? אבקש לפרשן. בקשר לתרנגולות עם כל הצער והעצבים שהתמונות האלה מביאים לנו אנו מביטים לאמת ישר בפנים כי הכי קל זה לברוח, להתחבא, לא לראות, לא לשמוע ולהגיד "מה אני יכול לעשות?" זה משפט ששומעים הרבה הפורומים. ובכן, כל אחד יכול לעשות משהו. העניין הוא לקום ולעשות. כי אם אנחנו לא נעשה משהו מי כן? אם כל אחד יחכה שמישהו אחר יעשה שום דבר לא יקרה. לכל אחד יש תפקיד בעולם ואף אחד לא בא לעולם סתם ככה. לכל אחד הייעוד שלו, התפקיד שלו. אז כנראה שהתפקיד לנו הוא להיאבק למען אלו שלא יכולים להיאבק למען עצמם. לשמש פה לאלה שלא יכולים לדבר. אולי זה נשמע פלצני, ואולי זה נשמע כמו אגו נפוח מחשיבות עצמית אבל ככל שאני מקשיב יותר לעצמי מתבהר לי יותר מכל מה התפקיד שלי. אני עדיין לא בטוח אבל נראה לי שגיליתי אותו. ואולי לא. לא זוכר מי אמר את זה אבל זה משפט נפלא: "אל תאמר לעולם "מה אני יכול לעשות?". אל תפקפק ביכולתך. לכל אחד יש היכולת להאיר את המקום בו הוא נמצא". ושאלה לסיום: על מה ולמה את בדיוק מחשיבה עצמך כמוסרית יותר מאנשים אחרים? בכל מקרה אין לראות את דבריי כביקורת על מישהו או משהו. אלה היו הרהורים שלי שעלו ברגע שהתחלתי לכתוב. שיהיה לך בהצלחה אורן

enbalush

New member
תשובות:

התכוונתי בכך שכתבתי "כך בחרתי לחיות" שלרב אני לא תורמת מזמני וכשמגיע יום ו´ הפנוי אני ישנה עד הצהרים ורואה "לחיי האהבה" במקום לקום מוקדם ולעזור לחיות אומללות שמחכות למזון או ליטוף אז כשאני חושבת על זה נקרע לי הלב, אבל פה שמתי גבול. לגבי "לכל 1 יש תפקיד בעולם" זה עניין של נק´ מבט אישית על החיים, גם לי כמו לך (כך נראה לי) התחשבות ביצורים חיים אחרים זה ערך עליון. אני חושבת שמי שמסתכל על אחרים כשווים לו הוא יותר מוסרי מהרבה בני אדם אחרים. תודה על הערותיך והרהוריך...ענבלוש

למעלה