בעיות עם רגל שמאל. מסתמן קושי ב...

galitdror

New member
בעיות עם רגל שמאל. מסתמן קושי ב...

כל הקשור לתחושה ברגל השמאלית, בה הקלאבפוט היה קשה יותר. יהונתן מזיז רגל זאת רק לאחר שהוא מזיז את ימין. התנועות בכף רגל ימין נהדרות ובשמאל כמעט ואינו עושה דבר, מעין אי תחושה. בפיזיוטרפיה עובדים על לחץ בכפות, בימין הוא עובד יפה ובשמאל הוא בוכה מאוד. שמנו לב לדבר מדאיג יותר. הוא מתחיל לנסות לזחול ולעיתים מתקדם קצת,בימין הוא דוחף יפה עם הכרית של הרגל ואילו בשמאל עם גב הרגל (כמו מצב של קלאבפוט לא מטופל), יש לנו יעוץ חוזר עם הרופא למרות שגם ד"ר אידלמן וגם ד"ר בור אמרו שהתיקון טוב וזה ישתפר, יש לנו על מה להיות קצת יותר פסימים היום. אולי מישהו נתקל בתופעה דומה וכיצד ניתן לפתור זאת בלי החמרה. להזכירכם אנחנו עם נעליים 12 שעות בלילה+קצת ביום ולא נצפית חזרה של הקלאבפוט, אבל זה לא מנחם בינתיים. תודה, דרור.
 
לא, לצערי לא נתקלתי אבל...

קודם כל, שאלו יהיו הצרות שלכם....אחרי כל הצרות שלפי הרופאים"היו צריכים להיות לכם", אלו צרות טובות וטוב שאתם שמים עין ומדווחים לרופאים על כל שינוי.... סימן שאתם עירניים מאוד.. תדווחו ותדעכנו אורית
 
אני לא זוכרת שקראתי משהו כזה.

אולי כדאי שתפנו לעזרה כמו פיזיוטרפיה, פלדנקרייז... אולי שה משהו שצריך לאמן?
 

galitdror

New member
היינו אצל האורטופד שלו

הוא בדק את הרגל טוב טוב ואמר שכרגע אין מה להילחץ. היא מאוד גמישה והתיקון טוב. אנחנו צריכים לעקוב אחר ההתפתחות והמבחן האמיתי יהיה כשיתחיל ללכת.בכל מקרה אנחנו הולכים עם יהונתן פעם בשבוע לפיזיוטרפיה והיא עובדת איתו על תנועתיות ברגליים. יש לי שאלה - האם כשהילדים שלכם התחילו לזחול היה שוני בין הרגל בה הקלאב פוט היה קשה יותר לבין הרגל הפחות בעייתית? איך היה תפקוד כף הרגל? האם היתה דריכה מלאה על הכף? שמנו לב שברגל ימין השימוש בכך הרגל מצויין - כרגיל ואילו בשמאל פחות טוב, כאילו הרגישות טובה פחות. גלית
 

טאניוש

New member
לא כל כך הבנתי מהתאור שלכם

איך הוא זוחל. הסתכלתי היום על לאון, כשהוא זוחל שתי כפות הרגליים כאילו פנימה (לזיכרכם- יש ק"פ רק בימין). כשאחזור הביתה אבדוק עוד פעם. כשהוא עומד יש תחושה שדוקא רגל ק"פ "יציבה" יותר, כנראה קשור בתיקון "אובר".
 

galitdror

New member
הוא עדיין לא זוחל

הוא רק מנסה. יש התחלה של זחילה. כשהוא דוחף עם כפות הרגליים כדי להתקדם, ברגל ימין הוא משתמש באצבעות כף הרגל כמו בדריכה, ועם רגל שמאל, הוא דוחף באמצעות גב הרגל. הפיזיוטרפיסטית אמרה שזה בגלל שהשרירים שלו חלשים ועל זה היא עעובדת איתו והכל ישתפר ככל שיתקרב לכיוון של הליכה. הוא פחות יציב ברגל שמאל כרגע.
 

טאניוש

New member
מעניין

לאון ניסה להתקדם רק עם הידיים, לא דחף כלל עם הרגליים- הושיט את הידיים קדימה, תפס את השמיכה ומשך את עצמו. עכשיו אני לא רואה משהו מיוחד בזחילה שלו. בשבוע הבא אנחנו גם בפיזיוטרפיה, אבקשר מפיזיוטרפיסטית שתשים לב לזחילה שלו. בכל אופן, טוב שאתם במעקב.
 

batelav

New member
תגובה

רציתי לשאול עד כמה חשוב ללכת לפיזוטרפיה? אנחנו עושים לילד מתיחות והרופא המטפל לא אמר לנו כלום מעבר למה שאנחנו עושים בבית.
 

טאניוש

New member
אנחנו בפיזיו' לא בגלל קלב פוט

נשלחנו לפיזיו' (הפעם...) למעקב התפתחות מוטורית (מוטוריקה גסה). לאון (בן שנה וחודשיים עוד מעט) רק לא מזמן למד להתיישב מעמידת שש, התחיל לזחול בגיל 10 חודשים בערך ורק אחרי שהתחלנו להוריד את הנעליים ביום. למרות שהוא מדביק יפה את הפערים ולא נראה שיש ממה לדאוג
אנחנו במעקב בפיזיוטרפיה. בעיניין קלאב פוט גם אנחנו עושים רק מתיחות.
 

galitdror

New member
אין חוקיות,תלוי במצב הרגל ובתחושה

זה אינדיבידואלי לכל אחד. זה לא מחייב אך ודאי לא מזיק, להפך.
 
למעלה