בעיות עם שודדי אנרגיות

פנינה51

New member
בעיות עם שודדי אנרגיות

אני מאוד אוהבת את ההורים שלי אבל כבר מזה 5 שנים,אני הופכת לעובדת סוציאלית שלהם,כשאני מגיעה לסופי שבוע 1.אחי לא עובד מזה 12 שנה לא בגלל שהוא לא יכול הוא החליט שזה נוח לו שההורים שלי מממנים אותו 43 גרוש+1 בן. אז כל סופשבוע אבא שלי אומר לי -תעזרי לו תלווי אותו תעירי אותו.. נמאס לי.הוא גר לבד וכמעט שלא הולך לבקר את הבן שלו שגר עם הורי גרושתו. 2.אחי נפטר לפני 5 שנים-אמא שלי מדברת איתי על זה כל הסופשבוע ,זה מתיש כשלעצמו וכל שניה אומרת לי "נו מתי תביא את החבר שלך ונעשה אירוסין" אני מרגישה שההורים שלי הם מוצצי אנרגיות. הם לא אומרים לבת שלנו יש חיים משלה ,נעזוב אותה בשקט שתארגן את הזוגיות שלה שהיא תתחתן תבנה בית,משפחה ילדים היא לא אמורה לטשל בבעיות של המשפחה ,זה לא הנושא שלה במקום זה כל סופשבוע הם מעמיסים עליי עוד ועוד.גם בבקורים בסופי שבוע וגם בטלפונים אליי מה לעשות?? האם להתנתק מהם ולא להיות בכלל בקשר למה לאחרים מגיע להטען ולקבל אנרגיות חיוביות

פנינה 51../images/Emo140.gif

לצערינו משפחה אנחנו לא בוחרים.ואנחנו גם לא יכולים לשנות אותה אנ ימאוד מבינה אותך ואני ההיתי בכל הסרטים. וזה מאוד קשה לנתק זה לא פיתרון היו לך נקיפות מצפון שיקחו אנרגיות תנסי לתחום את הביקורים לעיתים יותר רחוקות ולזמנים קצובים וקצרים

ע ו פ ר ה

New member
פנינה יקרה

מזמן לא כתבתי לך תשובה וגם מזמן לא ביקרתי פה בפורום. אני מציעה לך להתמקד בתכונות הטובות של הורייך, ואני בטוחה שיש כאלה. אני מציעה לך לוותר על המחשבה "הורי שודדי אנרגיות" . היא לא מוסיפה לך כוחות, היא מחלישה אותך. לפני שאת מגיעה לבקר אותם תתחברי לאהבה ולחמלה שבך. אני חושבת שהביקורים שלך ישתנו כשתהיי מחוברת לזה. "הם לא אומרים לבת שלנו יש חיים משלה ,נעזוב אותה בשקט שתארגן את הזוגיות שלה שהיא תתחתן תבנה בית,משפחה ילדים היא לא אמורה לטשל בבעיות של המשפחה ,זה לא הנושא שלה" אני מציעה לך לבדוק את האמונות שלך בתוך המשפט הארוך הזה. עד כמה את מאמינה שמגיע לך לחיות את החיים שלך? אני לא מדברת על רמת המחשבה, אלא על האמונה הנסתרת שלך. באהבה עופרה

פנינה51

New member
עופרה שלי

אין ספק שמגיע לי ליות את החיים שלי ועוד איך מגיע לי אני כבר לא מתעתדת לבוא לבקר ,ואני רוצה להחליף את מס' הנייד שלי על מנ שאהיה פחות זמינה כמה אפשר כבר להתחבר לחמלה ולאהבה כשאת קרואה את אמא שלך שמה מקל בגלגלים לכל המשפחה בגלל שאח שלך נפטר בחיים הזמן לא עומד מלכת ,אצלנו במשפחה אמא שלי רוצה שהזמן יעמוד מלכת ואני וכל בני משפחתי נחשוב יום וליה על אחי שנפטר נמאס כבר זה מחליא אותי

הם לא אומרים??

כתבת "הם לא אומרים לבת שלנו יש חיים משלה ,נעזוב אותה בשקט שתארגן את הזוגיות שלה שהיא תתחתן" מה פתאום שהם יגידו כזה דבר? את צריכה להגיד את זה! יש להם בעיות שלהם וזכותם לחפש מישהו או משהו שיעזור להם. זה שהם מחפשים בכיוון הלא נכון וממררים לך את החיים תוך כדי כך, זה בעיה אחרת. את זאת שצריכה להגיד להם שלא מתפקידך לפתור את הבעיות של אחיך המובטל. ואת זאת שצריכה לעמוד על זכותך שלא לשמוע יותר על אחיך המת מדי שבוע. עם כל הכבוד למתים (שאין לי דרך אגב בכלל) חמש שנים זה כבר זמן שצריך להתחיל לעבד את השכול. במקום לתמוך באחיך הבטלן, שישקיעו את הכסף בפסיכולוג. הפתרון לשודדי אנרגיה זה לא ניתוק קשר. כי אם תנתקי את הקשר עם אלה, פשוט יבואו אחרים. הפתרון הוא א. בעמידה על שלך בפניהם. ב. ביכולת לקחת דברים בקלות.

פנינה51

New member
ומי אמר שלא אמרתי מלא פעמים

כבר 5 שנים אני אומרת בבקשה תעזבו אותי במנוחה!!!! זה עוזר את חושבת? מה שהם אומרים זה "אנחנו משפחה צריך לעזור אחד לשני"

מסכים עם מיתר לגבי

לא לחכות שהם יגידו לך, אלא להגיד לעצמך. אם האינטראקציה שלך עם ההורים שלך גוזלת ממך אנרגיות, תגבילי אותה לכמה שאת מוכנה לתת. לא חייבים לענות לטלפון כשזה לא מתאים. אני כן מאמין שיש לכבד את ההורים שלנו, אבל אפשר לעשות זאת בדרך שמתאימה לנו. ההורים שלך מאפשרים לך למידה בנושא גבולות. כמו שתפקיד הקליפה לשמור על הנבט עד שיהיה מוכן, כך ההורים שלך ימשיכו "להציק" לך, עד שתדעי לשמור על עצמך ועל האנרגיות שלך, ולקבוע גבולות ברורים. אסרטיביות היא לא מילה גסה, וגם הערכה עצמית. אין לצפות מההורים שלך לעמוד בגבולות שאת מציבה, אלא מעצמך. ההורים שלנו הרבה פעמים כותבים את פרק א' בחיים שלנו. ההמשך תלוי בנו... בהצלחה

פנינה

אין אדם עלי אדמות שיש לו את היכולת לקחת ממך אנרגיות ללא ההסכמה שלך. אין חיה כזאת "שודדי אנרגיות". באותה מידה שאת חושבת שלך יש את החיים שלך.. גם להם יש את החיים שלהם, ובחיים שלהם יש את הדרמות שלהם שהם משתפים אותך בדרמות האלה בדרכם האישית. למה את מתישה את עצמך בגלל זה? זה שלהם.. באמת יש לך את החיים שלך! את לא צריכה שהם יבינו את זה .. את צריכה להבין את זה בעצמך! את שואלת אם להשתחרר מהמשפחה שלך? בהחלט! .. אבל להשתחרר מהם זה לא אותו דבר כמו לנתק קשר, לנתק קשר זה בסך הכל לטאטא מתחת לשטיח בעיה שבעצם יש לך עם עצמך, שבכל מקרה תחזור אם לא תתייחסי אליה עכשיו בהזדמנות הזאת שיש לך עם המשפחה. למה זאת הזדמנות? כי הם מראים לך את הדבר הבא שאת צריכה לעבוד עליו עם עצמך.. את רוצה תמיכה פרגון חום ואהבה?.. תני את זה לעצמך! ואז.. אולי גם יהיה לך לתת למשפחה שלך.

למעלה