בעיות עם שינה

מזי א

New member
בעיות עם שינה

כמו שאתם בטח רואים,אני ערה בשעה 4 בבוקר, וזה ככה כבר בשבועיים האחרונים, אני ישנה בערך 3 שעות, וזהו , מתעוררת ואין אפשרות להרדם שוב. לא משנה איזו פעילות עשיתי באותו יום, אם אני עייפה או לא, אם הולכת לישון ב 22:00 או ב 1:00 , עדיין מתעוררת לאחר מספר שעות. כדור שינה אני לא מעונינת לקחת, כי אני מפחדת לא להתעורר בבוקר לעבודה, ואני "חולת שינה ומיטה". מה עושים?האם יש פה מישהו גם באותו מצב?

גם לי יש בעיות שינה

ונראה לי שזה הטמוקסי, אחרת אין לי הסבר הגיוני, אף פעם לא סבלתי מנדודי שינה. אני נרדמת על הספה בסלון, מתעוררת בשתיים שלוש, מעירה את בעלי שיבוא גם למיטה, ולא נרדמת במשך איזה שעה , קמה גמורה בבוקר, ובערב יש לי לימודים
ואני לא טיפוס שישן צהריים למרות שיש לי אפשרות (אני לא עובדת). לא יודעת מה עושים ! --------------------

נאן

New member
היי מזי

יקירתי אומנם אני שייכת למחלת היאפים אבל זה הטומוקסיפן שמעולל את התעלולים האלו.....כולל מיגרנות וטשטוש ראיה עד סחרחורות שלשולים והקאות... יש אפשרות לקחת איתו פרוקסול ואז את ישינה יותר ומתעוררת רגיל כמו כל אדם.כמובן לנו יש מתנה קוראים לה מיגרנה בעברית צחה. אמרו לי לנסות לקחת אותו יותר מוקדם לא לפני השינה כי הוא אפילו מרדים הטומוקסיפן. אלא שעתיים לפני ואז הולכים לישון יותר נכון מצליחים לישון יותר שעות. נאנוש שנמצאת בתוך קרב מגע..... נצחי בין הזולודקס לטמוקסיפן....

מזי א

New member
יקירתי../images/Emo1.gif

אני לוקחת את הטמוקסיפן בסביבות השעה 21:00 , ואח"כ מנסה לישון בסביבות 22:00-23:00, אני אנסה את המלצתך, להקדים את השעה בה נלקחת התרופה, ונראה מה יילד יום(לילה). המיגרנה נמצאת במחוזותינו לעיתים קרובות ולא נוטשת, כבר "התרגלתי", מה שכן, חזרה שוב בעיות העצירות, מבקשת סליחה מכל הרגישים, ושוב אני בבעיה, כל התרופות,לא מועילות, נראה לי שאין ברירה אלא תרופת הסבתא הידועה " עגבניות מרוסקות טבעי עם שמן זית". אפרופו זולדקס, קיבלתי ביום שלישי ועד עכשין הבטן רגישה. אז, שבת שלום ורק בריאות

נאן

New member
סוף סוף מישהיבסיבוב קרב של טמוקסי ו

מזי קבלתי אתמול את הזריקה הבטן שלי מתנפחת ושטה בזיעה בגלי החום מין בעירה חזקה לשלושה ימים.אחרי אני יכולה להבין על מה את מדברת.אצלי אין עציריות יש מצב של שלשול או הקאה. כולן מתנפחות מהטומקסי והזלודי... גם אני בהתחלה עכשו ירד 14 קילו מנאנוש בחודשיים התשובות שקבלתי היו שזה מהטיפול הורמונלי לא שלא איכפאת לי להרזות אבל היתי מוכנה להרגיש יותר טוב. שקילת כריתת השחלות תגיע במהרה כנראה. מחר אני עושה גסטרוסקופיה ומקוה באמת שזה שיבוש מההורמונים. בקשר למיגרנהנתנו לי אימטרקס ולצערי זה טיפול יקר לחודש ולא מוחזר עי" בית חולים. שבת שלום
נאנוש בקרב המגע בין טמוקסי לזלודי....

rubber duck

New member
חשוב מאד להביא את המיידע הזה לרופאה

את לא מסוגלת לישן וזה בעייתי זה מקשה על התפקוד אז לא לרוץ אבל יידע את הרופאה וכנל לגבי עצירויות ( ושוב סליחה עם כל הרגישים ) אישית לא סבלתי מבעיות כאלו אבל במקום בו טופלתי היתה בחורה שסבלה מבעיות בסגנון והרופאה המליצה לה על דרכי התמודדות וטיפול כולל תרופתי ( לאו דווקא כדורי שינה ) וממה שאני עוד זוכר זה בהחלט הקל וסייע שרון

מנקודת מבט של זולדקס

כיוון שאיתו יש לי הכרות אישית (איתו ועם מזרק חמש צול). אני לא כל כך יודעת באמת איך טמוקסיפן משפיע אבל האינטואיציה אומרת לי שאולי יש פה שילוב מנצח בין הורמונים משתוללים (הורמונים על ספידים) ועם מזג האויר המאד מעיק ואולי עם עוד משהו שאותו אני יכולה להגדיר רק כ"משהו באויר". קראתי את התיאורים שלכם על נדודי השינה והבנתי בדיוק כיוון שאני מתהפכת כבר זמן עם אותם תסמינים וזה ללא הורמונים או זריקות למיניהם. או שחם מדי או שקר מדי או שחלומות או שג'וקים או סתם יותר מדי מחשבות. יש לי תחושה שאם יגיע החורף אז כולנו נישן יותר טוב. אבל בכל מקרה זה לא יכול להזיק להזכיר את זה באזני הרופא במידה ונתקלים בו. (אם מישהו ירצה, אני מכירה טכניקת נשימות שיכולה לעזור.) לגבי העצירות (כל הרגישים לסגור עכשיו
) - יש כל מיני אופציות, באופן אישי אני בעד כל מה שטבעי, בעיקר כדי לא להביא את הקיבה למצב של עצלות ובעצם להחמיר את המצב. מתוך הנסיון שלי אני ממליצה על סלטים - כמה שיותר, תירס - עובד כמו קסם, וטוב גם לטווח רחוק יותר כיוון שיש בו ויטמין בי12 שגם משפיע על חילוף החומרים, התה המרזה על סוגיו - עובד אבל שוב - יכול להביא למצב של קיבה עצלה. יש כדורים טבעיים של טבעוני (אם אני לא טועה) בשם פארמול שעובדים מצוין. ואיך יכולתי לשכוח - פירות יבשים - משמשים ושזיפים! וכמובן - לשתות לשתות לשתות מיים!! לילה טוב
גלי

anati4

New member
אני עדיין רק בשלב הזולדקס

אבל אני מתעוררת לפנות בוקר מזיעה וזה סיוט גדול לכן עכשיו כשאני שומעת על תופעות הטמוקסיפן לא ממש בא לי להתחיל לקחת אותו ואני יודעת שעכשיו אחרי הטיפולים אאלץ לקבל אותו בנוסף לזריקות בבטן מזי ונאן- זולדקס- כשמזריקים לי אותה בבטן האחות שמים לי משחת אמלה שמקלה על הכאב ולעפמים אני לאמרגישהאותו בזמן וגם לא אחרי בכלל..אז כדאי לנסות את זה. פעם הזריקו לי בלי האמלה בכלל והיה הבדל משמעותי בכאב. מזי- מזריקים לך זולדקס בבית חולים כל חודש או שיש סידור אחר עם הקופה בעניין הזה ? נאן- מה את עושה כל חודש עם הזריקה הזו? ביי בינתיים

נאן

New member
ציור מעל הפופיק..... ואמלה....

היי אני מקבלת אותה כל 3 שבועות ואולי בגלל גם הטומקסי אז אני יותר שרה שוטי שוטי ספינתי בים של הזיעה וכן אני מורחת אמלה באדיקות ומזריק לי את זה הגניקולוג כל פעם אני באה עם ציור אחר בבטן שלא ישעמם לו ויגוון לי את הכאב. ניסנו שיזריק למלעה אבל אז התחיל הבלגן של הירידה במשקל ולא בטוח שדוקא מזה.אז חזרנו למתחת לפופיק.אצלי התחילו רק אחרי חודשיים וחצי של הזריקות לתת טומוקסיפן. בחיי בנות אני כמעט 3 שבועות היתי עם ראש למטה. חשבתי שאצלי הגוף רק השתגע ועכשו אני מגלה חברות לקרב מגע. מלמלה גם בקרב הזה. ושאני שיכת לסטיסטיקה של אלה שהגוף מגיב לא יפה לטיפולים האלו. כמה זמן קצבו לכן את הזריקות? נאנוש

מזי א

New member
שלום לך

אין ברירה , במצבנו,אלא רק לקבל את הטמוקסיפן. בקשר לזולדקס, אני מקבלת זריקה פעם ב-12 שבועות, בקופ"ח קהילתית, ע"י אחות, אני שמה אמלה בבית בערך חצי שעה לפני, זה כואב אמנם, אבל פחות, הבעיה היא רגישות הבטן בימים שאחרי. דרך אגב , אני מקבלת את הזריקה תמיד באותו צד, ימין מתחת לפופיק, והבטן שלי רק מתנפחת, איך אתן אומרות שיש ירידה במשקל? תגלו לי את הסוד, כי הקטע של המשקל מתחיל גם לעצבן

למעלה