בעיות פוריות אחרי גרידה, זקוקה לעזרתכם!

וונדל28

New member
בעיות פוריות אחרי גרידה, זקוקה לעזרתכם!

היי, אני כבר אובדת עצות. אז ככה, היו לי 2 הריונות תקינים וספונטניים לחלוטין, הריון שלישי הסתיים בהפלה לאחר שפסק הדופק, ביצעתי גרידה בשבוע 9. מאז עבר כחצי שנה ו 5 מחזורים שבהם ניסינו להיקלט וללא הצלחה. ב 3 ההריונות האחרונים נקלטתי על הניסיון הראשון ועכשיו אני מזהה שיש לי בעיה, שהגוף לא חזר לעצמו. הדימום הוסתי שלי נהיה מועט ב 3 מחזורים האחרונים, ברמה של דימום יומיים וגם ביומיים האלו התחבושת לא מלאה בדם (סליחה על התיאור המפורט), רופאת הנשים שלי מאד לא התרגשה מזה ואמרה שרק אחרי שנה של ניסיונות נתחיל בבדיקות ושאחרי גרידה אחת לא אמורות להיות בעיות. אני מרגישה שמשהו לא תקין אצלי, חייב להיות הסבר לכך שהדימום שלי התמעט משמעותית. דיברתי עם הרופא שעשה לי את הגרידה ושאלתי אם כדאי לעשות צילום רחם, הוא אמר שזה מוגזם לבצע את זה עכשיו רק כי 5 חודשים לא נקלטתי, הוא גם לא חושב שיש טעם להתחיל כעת בבדיקות פולשניות אבל אני לא רוצה לחכות שנה רק כדי להתחיל בבדיקות, מצד שני הרופאים מאד אדישים ולא מראים נכונות להתחיל לאתר אם קיימת בעיה ומהי. אז אולי מניסיונכם תוכלו לעזור לי? למישהי זה קרה? יודעת להגיד על מה לדעתה יכול להצביע דימום מועט לאחר גרידה? ואם יש לכם המלצה לרופא נשים פרטי (בהסדר עם כללית) שיהיה קשוב ולא אדיש זה יעזור לי מאד! תודה רבה שקראתם עד כאן :)

אמביוולנטית

מצד אחד, אני חושבת שהרופאים איתם התייעצת מתנהלים בצורה שקולה ואחראית: את בת 28, 3 הריונות ספונטניים בנסיון הראשון. אין מה למהר לבדיקות פולשניות.
מצד שני את מתארת שינוי בוסת. ייתכן שהשינוי נובע מכך שהגוף עדיין לא התאושש מהגרידה, או מבעיה פיזית שנובעת מהגרידה.

אני חושבת שהייתי מתחילה עם בדיקת דם לפרופיל הורמונלי בימים 2-3 לוסת. לדעתי גם רופא משפחה יכול לתת הפניה כזו. פרופיל הורמונלי יכול לעזור בזיהוי בעיות שנגרמות כתוצאה מרמות ההורמונים בגוף.
אם את ממש רוצה, אפשר לנסות היסטרוסקופיה אבחנתית (יותר הגיוני בעיניי מצילום רחם), אבל אז זה כנראה במימון עצמי לחלוטין וללא השתתפות של הקופה.

אם תכתבי מאיזה איזור את בארץ, יהיה יותר קל למקד את ההמלצות לגבי רופאים ספציפיים.

וונדל28

New member
תודה! איך לא חשבתי לפנות לרופא משפחה? כי רופאת הנשים התנגדה

רופאת הנשים לא רצתה לתת לי בדיקות הורמונליות כי לטענתה עצם זה שעברתי 3 הריונות מעיד שהמצב ההורמונלי תקין ואין השפעה של הגרידה על כך... אבל בכל זאת, אבקש היום מהרופא משפחה, יש מצב שהוא יסכים לתת לי את ההפניה, ומה באמת אכפת להם שאני אעשה את זה? מקסימום נוכל לשלול בעיה אחת. עכשיו אתעקש לקבל את זה מהרופא משפחה. את יודעת להגיד לי איזה בדיוק פרמטרים צריך לבדוק (פרוגסטרון? או שיש משהו אחר? למקרה והרופא משפחה לא ידע מה בדיוק לתת לי).

את יכולה לבקש לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית

כדי לראות שאין הדבקויות/חסימות/שאריות.
זאת בדיקה יחסית פשוטה בהשוואה לצילום רחם שיכולה לתת מידע לגבי המצב.
במידה והכל יהיה תקין תוכלי להמשיך לנסות ולהיות קצת יותר רגועה.

אליסקה

New member
רירית דקה

לפי התיאור שלך, ייתכן שהגרידה גרמה להידקקות הרירית, ולכן את לא מצליחה להיקלט. יכולה לספר לך שגם לי זה קרה בעקבות גרידה, ורק אחרי חודשים רבים הרירית התאוששה. גרידה היא פעולה "עיוורת" (דהיינו לא בהנחיית אולטרסאונד), שבמסגרתה "מגרדים" את דפנות הרחם, ולכן הסיכוי לפגיעה ברירית.
בתור התחלה, הייתי מציעה לך להתחיל מעקב זקיקים, במטרה לברר מה עובי הרירית. זו פעולה לא פולשנית וחינמית בכל הקופות, במהלכה את מגיעה לבדיקות אולטרסאונד מהיום ה-10 למחזור ועד הביוץ, בדרך כלל בשעות קבועות המוקדשות למטופלות פוריות (אצלי בקופה זה בין 7 ל-8 בבוקר). את פחות מעוניינת במצב הזקיקים, אבל כן מעוניינת לראות שלקראת הביוץ, הרירית סדירה, ומגיעה ללפחות 6-7 מ"מ. את יכולה לבקש מהרופאה שלך פשוט הפניה למעקב זקיקים, ולברר במזכירות מתי זה נעשה בסניפך. בהצלחה!

מוסיפה..

שלפחות במכבי, מסתבר שגם רופאת משפחה יכולה לתת הפניה למעקב זקיקים. אם אינני טועה, בדיקות הדם שהיא יכולה להפנות אליהן מתבצעות באופן "לא דחוף", כך שהתוצאות לא מגיעות עד הצהריים, אבל אם את מעוניינת רק במעקב אחר עובי הרירית, זה בהחלט מספיק.

שירהד1

Member
מנהל
ראשית, משתתפת בצערך על אובדן ההריון

אני דווקא נוטה להסכים עם הגישה של הרופאים/ות שלך יותר מאשר של מה שהומלץ לך פה. ואסביר:
את כבר קובעת בריי גליי ובכותרת: "בעיות פוריות אחרי גרידה". מי אמר? מי קבע? למה את מכניסה את עצמך לסרטים שליליים שכאלה?

אז היה לך מזל, ונכנסת לכל ההריונות (התקינים והלא תקין) בחודש הראשון. האם את חושבת שזה אמור להמשיך כך? ממש לא. מתוך 10 ההריונות שלי (יש לי 3 ילדים)- ב-3 הריונות נקלטתי בחודש הראשון, ובממוצע לקח לי 3-5 חודשים להיקלט לשאר ההריונות, והיה הריון שלקח לי 8 חודשים להיקלט איתו.

את מתארת מצב של 5 חודשי ניסיון, ללא הריון (לא כתבת עד כמה הייתם רציניים בניסיונות- כלומר- קיום יחסי מין 4-5 פעמים, בימים סביב הביוץ...). צריך להבין שזה שאנחנו מאוד רוצות הריון, זה עוד לא אומר כלום. לטבע יש חוקים משלו. 5 חודשי ניסיון בגיל שלך נחשבים ממש ממש בגדר הסביר. נותנים לזה עד שנה. בגילאים היותר מבוגרים, נניח מגיל 37-38 נותנים לזה חצי שנה ניסיונות עד לבדיקות ולבירורים כלשהם.

את כמובן יכולה לעשות מעקב זקיקים ו/או פרופיל הורמונאלי או כל דבר אחר שאת מרגישה שכדאי לך לעשות, אבל אני ממש ממליצה לך לא להכריז הכרזות שסתם מלחיצות אותך, כמו "בעיות פוריות אחרי גרידה".

עוד משהו חשוב- זה שרופא לא נותן המלצה על בדיקה כזו או אחרת עוד לא אומר שהוא אדיש. זו הגישה הרפואית שהוא דוגל בה, כאשר הוא שומע על בחורה בגילך שעברה שני הריונות תקינים, ונכנסה להריון בקלות 3 פעמים.
אנחנו נמצאות וגרות בישראל, שהיא מאוד מעודדת ילודה, ואני חוששת שהרבה נשים נגררות אחר לחץ מיותר, שאינו תורם להן אלא מעמיס נפשית ולא מקדם.

אני כמובן מאחלת לך שתשכילי לעשות מה שמתאים לך ומה שירגיע אותך, ושתזכי במהירה בהריון תקין שיסתיים בידיים מלאות.

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

וונדל28

New member
תודה על התגובה והעידוד, אני אסביר למה אני לחוצה

במקרה שלי מה שיותר גורם לי ללחץ זאת העובדה שהדימום במחזור שלי התמעט מאד וזה לדעתי קשור לגרידה כי זה לא קרה לי מעולם. מילא מחזור אחד היה כזה אבל זה כבר 3 פעמים רצוף ואני נוטה לחשוב שמשהו שם השתבש אחרי ביצוע הגרידה. יכול להיות שאני טועה ויכול להיות שלא אבל קצת מבאס להמתין שנה כדי להתחיל לבדוק משהו שאפשר כבר מעכשיו לבדוק.. זאת הגישה שלי לפחות. מבינה גם את הרופאים שמכירים את הסטטיסטיקות יותר ממני ולכן תומכים בגישה של לחכות שנה.

פנלאופה

New member
לי זה קרה

הי וונדל, לי אף פעם לא היה דימום מי יודע מה גדול, אבל אחרי הגרידה השנייה שעברתי היה לי דימום מאוד מאוד חלש, לפי התיאור מניחה שעוד יותר משלך. בכלל, לקח לי המון זמן עד שהגיע המחזור, שמונה שבועות וזה היה כמובן עינוי.
אחר כך המחזור הגיע כזה חלוש וגם אני חששתי מהעניין, ברור.
עד אז תמיד נקלטתי בסיבוב ראשון, בלי שום מגבלה ופתאום גם לא נכנסתי להריון על המחזור הראשון. הרגשתי שזאת ירידה מובהקת ברמת הפריון שלי. אבל כנראה שבמקרה שלי זאת היתה דאגה שלא במקומה כי אחרי ששה מחזורים (אולי שבעה?) ואחרי שכבר קבעתי תור למרפאת פוריות, נקלטתי להריון תקין עד כה, טפו טפו.

מחשבות

הי,

קרה גם לי אחרי גרידה (שנייה יש לציין), כשכבר קיבלתי מוחזר הוא היה מועט ולא דומה למה שהכרתי קודם.
אצלי הסיבה הייתה הידבקויות בעקבות הגרידה. ( ממה שהבנתי זה לא מעיד על טיב הגרידה אלא יש נשים שהרחם שלהן יותר מועדת להידבקויות)
בכל אופן הדבר התגלה בהסטרסוקפיה אבחנתית שלאחריה הייתי צריכה לבצע היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת ההידבקויות.מקווה שאצלך הסיפור יותר פשוט.
גם אם מדובר בהידבקויות זה לא נעים אבל הפרוצדורות עצמן לא מסובכות.
אבחנתית ללא הרדמה.
לקח קצת זמן עד שהרירית השתקמה ,היא לא הגיעה לצערי למה שהיה קודם אבל מבחינת טיב היא חזרה לעצמה. אם תרצי אפרט לך יותר אם רלוונטי.

למעלה