בעיות קשב וריכוז

saramahtani

New member
בעיות קשב וריכוז

בני בן 7 כמעט, לומד בבית ספר רגיל בכיתה א' יש לו בעיות של התנהגות : מרביץ לילדים בעיקר לבנות, מקלל, מפריע למורה במהלך השיעור ועוד המורה נאלצה להפריד אותו משאר הילדים והוא יושב קרוב אליה. היו לו בעיות למידה ומוטוריקה במשך שנות הגן, טופל ע"י ריפוי בעיסוק והיום התופעות נעלמו ואפילו המורה מציינת אותו לשבח בתחום זה. הומלץ ע"י פסיכולוגית בית הספר לקחת אותו לאבחון נוירולוג. השאלה שלי כיצד אפשר לעזור לו בתחום הדמיון המודרך. אני מעוניינת לקבל פרטים על הטיפול כולל שמות מטפלים באזור שלי- קרית עקרון וכמובן גם מחירים.

היי שרה! ../images/Emo13.gif

האם בעיות הקשב והריכוז של בנך אובחנו באופן מסודר? האם אובחן אצלו ADHDלמשל? בלי קשר לכך, לאבחון נוירולוגי אין קשר לדמיון מודרך ואולי כדאי לעשות אותו בכל מקרה (אם תמצאי שיש צורך). הדמיון המודרך יכול לעזור לניתוב רגשות ואנרגיות למקומות שונים מהמקומות אליהם הם מנותבים היום ובעיקר לרגיעה. מנחה בדמיון מודרך יוכל בעזרת כמה שאלות מנחות לקבל מושג על הבעיה ויחד איתך (ועם הילד) לבנות תוכנית שתתאים לעולם הדימויים שלו, שבד"כ מבוססת על טיפול קצר מועד (משהו כמו 10-12 מפגשים). הגישה לילדים בגילו של הבן שלך בכל מה שקשור לטכניקות דמיון מודרך תהיה כמובן שונה מהגישה והטכניקות שבהם משתמשים להנחיית מבוגרים. ייתכן גם שהשיטות שהדמיון המודרך מציע לא יתאימו לו, אבל כדי לעמוד על כך, תצטרכו לנסות מפגש אחד בדמיון מודרך... פרטים על מנחים תוכלי למצוא בקישור המצורף. ובנוסף, אני יכולה גם להפנות אותך לספר שבוודאי תוכלי למצוא בחנויות בשם "ויזואליזציה יצירתית עם ילדים" - מדריך מעשי מאת ג'ניפר דיי בהוצאת אח. הספר מסביר על בניית מפגשים, ויש בו המון דוגמאות לדימויים שאפשר להשתמש בהם בעבודה עם ילדים. ביחס לעלויות, המחירים משתנים ממנחה למנחה. המחיר הגבוה ביותר שלי ידוע עליו הוא 300 ש"ח למפגש בן שעה. מרבית המטפלים שאני מכירה דורשים פחות. בכל מקרה, אני מקווה שהדברים שכתבתי כאן יהיו לך לעזר בתחילת התהליך. כל מה שכתבתי כאן אינו מהווה בשום אופן תחליף לשיחה אישית עם מנחה או מספר מנחים אפשריים לפני קבלת החלטה. אופציה נוספת שהייתי מציעה לך לבדוק היא טיפול בעזרת בעלי חיים. את מוזמנת ליצור איתי קשר במסר אם תרצי לדעת יותר פרטים... בהצלחה! הגר

PreDirector

New member
עוד חוות דעת

היי שרה.. לפי מיטב ידיעתי מעוד מקרים דומים הבעיה העיקרית של בנך היא קושי להבין ולקבל את האחרים כנפרד ממנו...בנך אולי מתקשה להבין בגלל זה מדוע אחרים מתנהגים וחושבים אחרת ממנו ולכן נוצר אצלו תסכול וכעס פנימי(זה יכול להסביר את ההטרדות שלו בעיקר לעבר המין השני)....... לפי דעתי עלייך לנסות טיפול פסיכולוגי קודם כל... וגם לתת לו משחקי חברה ולרשום אותו לחוגים... ספרים מומלצים לקריאה בנושאי עבודה עם ילדים בדרך שונה הם כל ספריו של ההיפנוטיסט מילטון אריקסון... בהצלחה (דיסקים לשינוי)PreDirector

למעלה