בעיות קשב וריכוז

יריב100

New member
בעיות קשב וריכוז

אהלן יונה. בני אובחן ע"י יועצת ביה"ס שהוא סובל מבעיות קשב וריכוז. למי אני פונה לטיפול בבעיה?

שבט

New member
בעיות קשב וריכוז

שלום לך יריב אומנם אני לא יונה ,אבל אשתדל לענות לך עד שהיא תראה את הודעתך. כדי לאבחן הפרעת קשב וריכוז יש לפנות או לפסיכיאטר או לנוירולוג, עליך לשים לב שמי שאתה פונה אליו מתמחה בתחום זה. ניתן לפנות לאבחון זה דרך קופות החולים, למכבי למשל יש מכון להתפתחות הילד בהרצליה. יש גם מכונים פרטיים לצורך העניין, תלוי באזור מגוריך. אבחון פרטי נע ככל שידוע לי 1000+ (תתכונן זכיתם בילדים יקרים). אחר כך לפי ממצאי האבחון יסבירו לכם הלאה.

אבחון הפרעת קשב וריכוז

עם כל הכבוד ליועצת ביה"ס (ולא תמיד יש לי כבוד...) היא איננה הגורם המוסמך כדי לאבחן הפרעת קשב. לא אמרתי שאין לו בעיה של קשב, אך לגמרי ברור לי שאם היועצת חושבת שהוא סובל, זה עדיין אינו אומר מאומה, פרט לכך שצריך לפקוח עיניים ולבדוק מהכיוונים הנכונים. מי שמוסמך לערוך בדיקה כזו הוא נוירולוג ילדים או פסיכיאטר. וגם כן מאד רצוי שהוא יהיה רציני - כזה שגם עורך מבחן טובה, וגם שולח שאלונים להורים ולמורים למלא, כדי לקבל את כל התמונה הנכונה לגבי הילד. ממליצה לך לבדוק בכמה כיוונים, גם למה היא מתכוונת, לאיזה סימפטומים בדיוק, וכן לבדוק בפורום של הפרעות קשב וריכוז (הנמצא בתפוז) ADHD. חוץ מזה - איך הוא מתפקד בלימודים ? ואיך הוא בבית - האם אתה מרגיש עליו שיש לו בעיה כזו ? אם יש עוד שאלות להבהרה, אנחנו כאן. ד.א. באיזה כיתה הילד ?

למעלה