בעיות קשות בקליטת השפה האנגלית

• פותח הנושא EM
  • פורסם בתאריך

EM

New member
בעיות קשות בקליטת השפה האנגלית

לחברי הפורום שלום בני משלים עתה בגרויות. את כל הבחינות שעשה עד עתה עבר בהצלחה. הנושא היחיד שנראה כי אינו מצליח כלל ללמוד הוא אנגלית (קריאה, כתיבה ודיבור). האם יש לחברי הפורום הצעות כיצד ניתן להתגבר על מכשול זה? האם יש הצעות לגבי שיטות מיןחדות ללימוד אנגלית למתקשים במיוחד? האם ידוע על מסגרת בארץ או בחו``ל שיכולה לסייע לו בהתקדמות בלימוד דיבור ו/או קריאה וכתיבה בשפה זו? בתודה מראש HAEM

m_katzmann

New member
אנגלית לדיסלקטים

לפני כמה שנים התחילו במשרד החינוך לשים לב, שאנגלית - זו בעיה לילדים רבים. ילדים שמסיימים את ביה``ס היסודי חלק גדול מהם לא שולט בקריאה, בו בזמן שהחומר הנלמד הוא ברמה הרבה יותר גבוהה וילדים רבים פשוט מרימים ידיים ואומרים - אני לא קולט אנגלית. בשנים האחרונות החלו ללמד את המורים שיטות המערבות את כל החושים ללימוד השפה ואם כל המורים היו מיישמים את השיטה הזאת בבית הספר אחוז המצתקשים היה יורד פלאים. כי כאן יש לכל ילד הזדמנות ללמוד לפי הצורה המתאימה לו. שיטה זו עובדת מצויין בגיל הרך אך גם למתבגרים ולמבוגרים היא מצליחה תוך תקופה קצרה יחסית להעלות את רמת הלומד. בנוסף לכך שווה לברר מדוע דווקא אנגלית כל כך קשה לבנך? לדעתי יש כאן גם איזה קטע על רקע רגשי שקשור אולי לתחילת לימוד האנגלית. אם תרצי פרטים נוספים צרי איתי קשר, כי זה במקרה התחום שלי. מאיה

CAT4

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

אני דיסלקט ואת בחינות האנגלי עברתי איך לומב בעל פה. עברתי את בחינות הבגרות שלי ברמה של 5 יח`. למורת שהמאבחן שלי בניצן אמר לי שבקושי אני יכול לעבור 3 יח` זה היה אומנם לפני 5 שנים. אבל מאז לא עבור הרבה מיים במסרד החינוך. אני עד היום לא יודע לכתוב באנגלית יותר ממשפט אחד עם 90 אחוז שגיאות. מה כן אני יודע לדבר באנגלית ברמה גבוה מרוב האנשים בארץ שלנו. השיטה שלי היא לא לנסות דברים שלא ממש חיבים ולא נצליח לעשות אותם בנקל. אם לא חיבים ללמוד לכתו אפשר ומולצ לעבוד אל אאוצר מילים ודיקדוק תוך כדי דיבור באנגלית. או הקשבה לאנגלית. בסרטים ובטלווזיה. ככה אני למדתי אנגלית. ותאינו לי זה אפשרי. בתקווה לעתיד טוב יותר Y.G.A the CAT

CAT4

New member
אני לא חושב ככה

כל אחד וחביחלה שלו ואם אני אספר לך על שלי אתה לא תחשוב שאני כזה בר מזל. אני כזה ברמזל כן אבל כמוני כמוך. כולנו מקבלים את החבילה שלנו וכולנו אני מתכוון לכולנו לומדים לחיות איתה. ולתמודד איתה ולעקוף את הקשים ולחיות חים טובים עם עצמנו. וכלנו נציח בחיים שלנו אחרת לא היניו מחילים איתם. וכמו שאמר מי שאמר. כל מסע מתחיל בפישה אחת קטנה. ו אם הינו יודעים מה יעבור עלינו במהלך המסע שלנו אף פעם לא הינו מתחלים אותו. אבל תאמין לי כולנו מסימים אותו ובהצלחה רבה

מתוקה1

New member
מאיה היקרה

אפשר לקבל קצת אינפורמציה על התחום בו את עוסקת? היכן ניתן ללמוד? תודה מתוקה

m_katzmann

New member
קנסיולוגיה חינוכית

למתוקה שלום אני עוסקת בקנסיולוגיה חינוכית _ תורתתנועה - בעזרת שרירי הידיים אפשר לגלות היכן ולמה הגוף נכנס לתגובת מתח וכשמגיעים למקור הבעיה ומשחררים את המתח השלילי שנצבר - כל אדם יכול ללמוד כל מה שהוא רק רוצה ויכול לעשות בחירה לא מתוך חוסר ברירה אלא מתוך רצון ומודעות. שיטה זו עוזרת כמעט לכל בעיה נפשית או גופנית. ניתן ללמוד קנסיולוגיה חינוכית בבית שלוס בת"א, או מוח אחד שזה תחום מאוד קרוב לקנסיולוגיה חינוסית במכללת רידמן. אם את מעוניינת בפרטים נוספים התקשרי אלי 053945186 מאיה

m_katzmann

New member
קנסיולוגיה חינוכית

למתוקה שלום אני עוסקת בקנסיולוגיה חינוכית _ תורתתנועה - בעזרת שרירי הידיים אפשר לגלות היכן ולמה הגוף נכנס לתגובת מתח וכשמגיעים למקור הבעיה ומשחררים את המתח השלילי שנצבר - כל אדם יכול ללמוד כל מה שהוא רק רוצה ויכול לעשות בחירה לא מתוך חוסר ברירה אלא מתוך רצון ומודעות. שיטה זו עוזרת כמעט לכל בעיה נפשית או גופנית. ניתן ללמוד קנסיולוגיה חינוכית בבית שלוס בת"א, או מוח אחד שזה תחום מאוד קרוב לקנסיולוגיה חינוסית במכללת רידמן. אם את מעוניינת בפרטים נוספים התקשרי אלי 053945186 מאיה

co2

New member
אנגילת זאת באמת בעיה

אנגלית זאת באמת בעיה קשה כי לא מספיק בקושי הצלחתי ללמוד עיברית וכבר ללמוד עוד שפה זאת ממש בעיה. אני לא מסוגלת לכתוב או לקרוא אנגלית בכלל!!! נסתי אפילו שיטה מיחודת לדסלקטים שעזרה לי קצט ועכשו אני יוכלה לעקוב אחרי הכתוב אבל זה כמובן לא עזר לי לעבור את הבגרות. כל עוד עשיתי מבחנים בכתב היתי תלמידה נכשלת ובבחנה בעל פה תלמידת 5 יחל מצטיינת. אבל מתברר שלמשרד החניך לא כל כך מתאים לתת לי להבחן בע פה ( רק עי קלטת )כך שבנתיים בגלל שלא נמצא מספיק כח האדם והמאמץ למצוא בוחן כל כך גדולים . אין לי תהודת בגרות!!! סליחה שלא יכלתי להיות יותר מדי אופטימית בנושא כל מה שיש לי הוא לקוות שבעוד כמה שנים הגיששה תשתנה ואני הוכל להשלים את התעודה הנכספת.

CAT4

New member
רק על עצמי לספר ידעתי

אני לא מנשה לילמו לקרוא או לכתוב באנגלית מעבר למה שאני עושה בחיי היום יום כי אני יודע שאני לא עגיה בזה רחוק. אבל אני עדין יכול לפתוח שיחה שטופת באנגלית. וזה יותר חשוב בחיי היום יום אם אי פעם משהוא מיפה ירצה לנסוע לארץ זרה. ולחן אני חושב שזה קצאת חשוב Y.G.a the CAT

אנגלית - קשה שפה

אז ככה. בתחילת דרכו של הפורום, עלתה שאלה בנושא.. הרי לך קישור אליה.

בטור אחד שעבר כבר כל שיטה אפשרית..

ובאמת, אני לא מגזים, כל שיטה, ואני עדיין לא ברמת פרפקט. אישית, עלי עבדו בצורה רצינית רק שני שיטית: השיטה של פרופור דיויס, ושיטה שניה שאני לא זוכר כרגע את השם שלה. בכל מיקרא, עם תצתרכיע עוד פרטים פני עילו למייל.. עמיחי.

למעלה