בעיות קשר

בעיות קשר

שלום לכול החברים: אני בעל רשין אז"מ + ממ"ג ומדריך אני מכיר את הבעיה של מערכות הקשר (חוץ + ופנים ) אשמח להציע לכול המעונינים מערכות קשר אטרקטיביות הכוללת חיבור לפלפון + מנשא לנוקיה 5125 6120 ... אנטנה חיצונית , וחבור 12 ולט , המחיר לא כולל מע"מ 450 $ כמו כן אשמח לענות לכול שאלה נוספת משה שקורי טל נייד - 587988 -052 מעבדה רח הרצל 5 קרית אוונו טל- 5351247 -03

למשה

מה התדר של הבקאיי ובאיזה שיטת איפנון עובדים מכשירי הקשר בממ"גים?

,תדרים ממ"ג

סוג התתר של הממ"ג הו 5625-VHF FM 143 כאשר האז"מ נמצעים על תתר 700-122 VHF AM אין ולא קים (חייה )שמסוגלת לדבר בשני התחומים AM , FM

הבה נדייק!

משה, קיימים לפחות שני מכשירים נישאים המסוגלים לקלוט שידורי רדיו בשיטות איפנון שונות (SONY, ICOM) השיטות: AM , FM ו- SSB. נכון, הם לקליטה בלבד - אבל גם סורקים בתחומי תדרים רבים והכוללים גם את שני התחומים שמנית. ולגבי מכשירים המסוגלים לשדר בשיטות איפנון שונות - כן קיימות "חיות" כאלו! אני מכיר לפחות מכשיר של חב´ ICOM אבל אני יודע על עוד. המכשירים הנ"ל אינם מכשירים נישאים. אריאל אריאלי

תדר אז"מ

תדר האז"מ הארצי הוא 123.700 AM והוא נמצא בתחום התדרים של הקשר האוירי הבינלאומי לוכן כל יחידת בקרה או מגדל פיקוח יכול לתקשר עם האז"מים, לא ברור לי מדוע הממ"גים אינם משתמשים באותו תחום תדרים, דבר שהיה מוסיף לבטיחות הטיסה של כולם, לא רק של הממ"גים

למעלה