בעיות, שאלות ושאר ירקות

Link Wray

New member
בעיות, שאלות ושאר ירקות

שלום לכולם, אני סטודנט לפסיכולוגיה, ובאחת עבודות הסמינר החלטתי להתמקד בנושא הא-מיניות, נושא די שנוי במחלוקת שמתחיל להיחקר לעומק רק בעשרים השנה האחרונות. כמו בכל מחקר ראשוני הדעות הן לכאן ולכאן, חלק מכנים את התופעה הפרעה, תופעה חולפת שאפשר לשנות וכו', הנושא שאני התמקדתי בו הוא הא-מיניות בתור נטיה קבועה לא ניתנת לשינוי. חוץ מהקשיים הרגילים בלכתוב מחקר בנושא שרוב האנשים לא מודעים בכלל לקיום שלו, גיליתי בעיה ברמה היותר אישית. כשהתחלתי להכנס יותר ויותר לעומק הנושא גיליתי שאני -באופן אישי- נכנס לאט לאט לעולם הזה. עם הזמן גיליתי סימפטומים אצלי שזהים לתופעה הכוללת, אף פעם לא הייתי שיא ההתנהגות המינית ובחלק מהמקרים התחמקתי מסיטואציות שיכולות לגלוש למיניות, אבל בתקופה האחרונה הדבר השתלט עלי יותר ויותר. השאלה שלי למשתתפים הקבועים בפורום היא: יכול להיות שהתופעה היא תופעה נרכשת שרק עם הזמן, וכשמגלים שיש עוד כאלה ש"סובלים" ממנה אפשר לפתח אותה בעצמך, או שמדובר בתופעה מולדת? אני יודע שאין תשובה ברורה, ושיש מקרים לכאן ולכאן - אבל אני שואל מהניסיון שלכם. תודה על ההקשבה! :)

avi1283

New member
בהצלחה

בעבודה, יפה שאתה חוקר את זה. לא חושב שזה תופעה נרכשת, יכול להיות שאחרי ששומעים על זה אז מבינים שזה בסדר ושלא חייבים להילחם בזה ולנסות להיות "כמו כולם" ואז נותנים לזה יותר פתח, אבל זה כבר היה קיים שם לפני זה.

inbardaf

New member
קודם כל ברכותי על נושא העבודה

זה אכן קשה לעשות עבודה על משהו לא מוכר וחדש, אבל זה נראה לי יותר מעניין ומבחינתנו, גם עוזר לעלית המודעות. לגבי השאלה שלך: בגדול - אני מסכימה עם מה שאבי כתב. אני חושבת שהרבה אנשים מגלים את זה בשלב מאוחר, בגלל שזה לא מוכר וידוע, ולא בגלל שזה 'נרכש'. אבל! אני מאמינה שאפשר גם לרכוש את זה. ההבדל הוא, שמי שרוכש את זה, עושה את זה במודע ומתוך עבודה פנימית (אפשר לומר רוחנית). אני לא יודעת אם אדם כזה יגדיר עצמו כא-מיני (היה כאן אחד כזה בפורום, אבל לא ראיתי אותו לאחרונה), אבל בפועל, הוא יחווה את המיניות כמו כל א-מיני מולד. בהצלחה!
וברוך הבא לפורום! ונראה לי שהבחירה שלך מלכתחילה בנושא, מעידה על הנטיה. זה פשוט לא נעשה במודע..

inbardaf

New member
לשכנע?!

זה לא עניין של שיכנוע. זה עניין של עבודה עצמית. ולדעתי, התגברות על כל יצר אפשרית, אבל דורשת ה-מ-ו-ן כוחות רצונות ולרוב האנשים אין את הכוחות האלה. בגלל זה יש כל כך הרבה מוצרים לדיאטה למשל. כי הרבה אנשים רוצים לאכול 'נכון' (כל אחד והנכון שלו..) ולהיות רזים/בריאים וכד', אבל מעטים מצליחים באמת 'לסתום את הפה' ולשלוט ביצר שלהם למאכלים 'אסורים'. אני אגב, לא חושבת שאני שונה מהם. לגבי הא-מיניות - פשוט בורכתי. לא נזקקתי לשום עבודה בנושא. מצד שני, אני מכורה לשוקולד ולמרות שאני חושבת שזה לא בריא ושלפעמים אני מגזימה עם זה, אני לרוב לא עוצרת..
כדי לתת לעצמי לגיטימציה, אני מוצאת 'טיעונים' ל-למה זה לא נורא אחרי הכל. מקווה שזה היה מובן..

Link Wray

New member
אני גם חושב משהו דומה

לפי דעתי מדובר בתכונה שלא חייבת להיות מולדת. אני גם מאמין שאפשר לרכוש את זה (בעיקר בשלבי גיל ההתבגרות וההתפתחות), אבל ברגע שהזהות הלא מינית מתגבשת כמעט בלתי אפשרי להיפטר ממנה או לשנות את המצב (בדיוק כמו נטיות מיניות "שונות מהנורמה" - הומוסקואליות ואחרות כשברגע שהן נרכשות כבר אי אפשר לשנות אלא אולי רק להדחיק אותן). לגבי הטענה שאי אפשר להפוך לאסקסואל - אני מאמין שהדבר יכול להתעצב (יותר בקלות אצל אנשים בעלי מיניות מודחקת או נמוכה, אבל גם ברמות של אנשים מיניים מאוד). אם שמים אדם כלשהו בסיטואציה שגורמת לו להיות א - מיני, הוא יסתגל לחוויה, בדיוק כמו אסירים בבתי כלא שהומוסקסואליות מתפתחת אצלם, אפילו אם כל חייהם הם היו סטרייטים לחלוטין עם סלידה מהתנהגויות מיניות שלא בנורמה. דוגמא שאולי תיראה לחלק מוזרה אבל היא עדיין קשורה - היא התוכנית הישרדות: בראיונות תמיד שואלים את המתמודדים: "נו היו קטעים מיניים בינכם?" והם כמעט בכל המקרים אומרים "בתנאים שהיו כשהגוף חושב על הישרדות, בכלל לא חושבים על מיניות ומשיכה" וכו' וכו', מה שאולי מראה שבתנאים מסויימים אפשר לשחק ולשנות את המיניות של האדם גם לאסקסואליות, ואולי אם הדבר נמשך לאורך תקופה ארוכה ונצרב בתודעה הדבר יכול להיות קבוע ולא ניתן לשינוי - עדיין בהבדלים אצל אנשים שונים ורמת המיניות שלהם.

snoopytush

New member
אני די בטוחה שרכשתי את זה

בגיל ההתבגרות. יכול להיות שישי לך נטייה ויכול להיות שאתה מזדהה אובר עם מושאי מחקרך על על פנים ב-ה-צ-ל-ח-ה!

הרבה סיבות יכולות לגרום לא-מיניות.

לרוב נוטים להתייחס אל העניין כנטייה, אולם יש גם א-מיניות זמנית שיכולה להגרם משלל סיבות. ידוע שיש אנשים שיש להם תקופות של א-מיניות. מה זאת אומרת? שלמשך תקופה מסוימת, אנשים מיניים אינם חשים משיכה מינית. יכול להיות שפשוט התעסקת בנושא כל כך הרבה שהתחלת להזדהות עם התחושות אותן תיארת? בכל מקרה, רק אתה יכול להגדיר את עצמך. אם אתה מרגיש שמשהו בך השתנה מאז שהתחלת את העבודה, יכול להיות שאלה תחושות שהעבודה העלתה בך. יכול להיות שזה ישתנה בעתיד, יכול גם להיות שלא. אבל אם אתה מרגיש שהתחושות האלה היו קיימות בך [או יותר נכון, לא קיימות בך...] כבר קודם, ורק עכשיו יש לך תווית יותר נכונה ומדוייקת להדביק להן - יכול גם להיות שנולדת א-מיני ופשוט לא ידעת לקרוא לזה בשם. כפי שכבר אמרו לך, הרבה אנשים לא מודעים לנטייה הזו אצלם גם אם היא קיימת, פשוט מכיוון שהיא מאוד לא מוכרת, והם "נחשפים" אליה לפעמים רק בגיל יותר מאוחר.

queen helen

New member
בהצלחה!

רק על עצמי לספר ידעתי: מעולם לא נמשכתי לאנשים, אבל אף פעם לא חשבתי שיש בזה משהו חריג. למען האמת - מעולם לא התייחסתי לזה. מאד הופתעתי כשמיהו סיפר לי איך הוא מתחשמל למראה בחורות יפות, והוא הופתע כשהוא שמע שמעולם זה חשתי את אותו הדבר. (זה היה עוד לפני שידעתי על הא-מיניות). מצד שני - כל הזמן הזה הנחתי שאני מינית, כי מעולם לא הוצגה בפני האופציה השניה. ברגע ששמעתי על הפורום, וה"תופעה" מיד הצלחתי להזדהות עם ההרגשה. בכל מקרה - בהצלחה עם הסמינר! אם תצטרך להעביר שאלונים, אני אשמח למלא, אני מניחה שעוד רבים אחרים בפורום יסכימו לחשוף טפח מחייהם (בצורה אנונימית) כדי להביא לידיעת כמה שיותר אנשים את ה"תופעה".

למעלה