בעיות שונות בהנקה

בעיות שונות בהנקה

שלום,
התינוקת שלי בת שבוע ויומיים.
ניסיתי להניק אותה בבית חולים ללא הצלחה והתחלתי לתת לה סימילאק.
מייד כשהתינוקת נצמדת לשד האחיזה שלה מכאיבה לי מאוד באופן מיידי.
לאחר ששוחררתי לביתי הזמנתי יועצת הנקה שטענה שאני לא מצליחה להניק משתי סיבות:
1. קיים פער בין כמות החלב שהשד מייצר ולצורך של התינוק ולכן יש להתחיל לשאוב עם מכונה כדי לסגור את הפער
2. הפה של התינוקת קטן ביחס לפיטמה והיא לא מצליחה לקבל אחיזה טובה.

מה שקרה מאז בפועל (עברו 5 ימים) הוא ששאבתי כל 3 שעות עם מכונה (החזקות של יד שרה) והמקסימום שהצלחתי להוציא בסשן של שאיבה (רבע שעה מכל צד לפחות) הוא 60 מיליליטרים (שזה בדיוק ארוחה אחת).
ביומיים האחרונים ניכרת ירידה חדה בכמות ואני בקושי מצליחה להגיע ל30 אם בכלל.

היום שאבתי כמו בכל יום והמכונה פצעה אותי עד כדי חתך בכל החלק העליון של הפטמה. אני שואבת עד עוצמה שאין כאב, לא יותר.

מה עושים???

Revili

New member
בעיות בהנקה

ממליצה שתחזרי ליועצת ההנקה שהייתה אצלך ותדברי איתה בטלפון.
על פניו ההנחיה לשאוב היא אכן נכונה וחושב לשמור על ייצור החלב אצל תינוק שאינו יונק כלל או אינו יונק מספיק.
יכול להיות שגודל המשפך של המשאבה, אותו חלק פלסטי שמנמיכים על השד אינו מתאים (זה הגיוני אם יש לך פטמה גדולה יחסית) וניתן לרכוש חלק גדול/ רחב יותר.
יכול להיות שכדאי במקביל לקחת כמוסות חליבה או תוסף אחר שאול יסייע בהגברת ייצור החלב.
כמובן לטפל בפצע בפטמות.
עניין התפיסה וחוסר ההתאמה בין גודל הפטמה לגודל הפה בד״כ מסתדר עם הזמן, אבל חשוב שתקבלי מהיועצת שלך הנחיות מדויקות כיצד להמשיך מכאן.
בהצלחה

עדכון - דלקת בשד

התקשרתי ליועצת הנקה, סיפרתי לה על הגודש הקשה, היא אמרה להמשיך לשאוב (בכללי היא לא הכי פורה בתשובותיה, כנראה אחת הסיבות שהגעתי למצב הזה).
לאחר מכן הלכתי לרופאת משפחה ששלחה אותי בבהילות לכירורג שפסק שיש דלקת בשדיים והביא אנטיביוטיקה
בנוסף אמר להפסיק לשאוב עם המכונה ולא לתת לתינוקת את החלב כי הוא מזוהם.
בנוסף הוא טוען שהאינטיביוטיקה גם תייבש את החלב.

אז מי צודק?
האם באמת החלב שנתתי לה לפני שהגעתי לרופא היה מזוהם?
האם ניתן להמשיך לשאוב או שלא?
האם אהיה מסוגלת לייצר חלב אחרי התהליך האנטיביוטי או שזה הסוף?

תודה!

Revili

New member
דלקת שד

האם יש לך חום?
גם אם אכן יש לך דלקת החלב אינו מזוהם ובהחלט כדאי לתת אותו לתינוקת.
האנטיביוטיקה לא תייבש את החלב. מה שייבש את החלב זה הנקה או שאיבה לא מספקת.
חשוב מאד מאד שהחלב יצא מהשד או בהנקה או בשאיבה. אם יש גודש או דלקת הם רק יחריפו ויסתכלו אם לא תניקי ו/או תשאבי בתכיפות מספקת.
וכאמור, גם כאשר יש דלקת, החלב אין בעיה לתת את החלב לתינוקת.
אם אינך מרוצה מהיועצת שלך ואת נתקלת בקשיים כה רבים בהנקה, מומלץ מאד להפגש עם יועצת אחרת ( מוסמכת IBCLC ) ובהקדם.
בהצלחה ותרגישי טוב.

למעלה