בעיות שינה בזוגיות

נסיכה4321

New member
בעיות שינה בזוגיות

פנתי במקום אחר וכולם לוקחים את השאלה לא ברצינות וזה מאוד מעליב. אשמח את העזרה שלכם.
אתם חושבים שבעיות שינה בזוגיות , זה יכול להרוס?!
לחבר שלי יש שינה מקטועת.
לי יש בעיות שינה של נחירות ונהימות בלילה. העניין יהיה בבדיקה.
אבל , אם כל הפתרונות לא יעזרו וזה יימשך.
מה אפשר לעשות שהזוגיות לא תהרס? אם זה יכול להרס? בגלל זה?
:(

סינבד

New member
יש פתרון לא קונבנציונאלי

אבל פרקטי מאד.
&nbsp
לישון במיטות נפרדות. לפני השינה מתחבקים, מדברים, עושים כל מה שכיף לעשות ביחד ואז רגע לפני שנרדמים הולכים כל אחד למיטה אחרת.
&nbsp
זה נשמע נורא לא רומנטי, אבל לנו זה עבד

&nbsp

נסיכה4321

New member
באמת?

אני גם חשבתי על זה.
וגם לזוג שממש צעיר ורק רוצה לבנות את חייו, יכול להיות בסדר לא?
אני יכולה לנסות להציע לו את זה שוב ......
&nbsp

satori79

New member
ככה זה אצל חלק מהזוגות המבוגרים

לכל אחד כבר יש את המיטה שלו..

00Natalie00

New member
אני לא רואה בזה משהו לא תקין

לי ולחבר הקודם שלי הייתה בעיה, הוא היה זז המון במהלך הלילה ונצמד עליי או מתהפך עליי במהלך הלילה שלא לדבר על העובדה שהוא היה בוער בחום של 180 מעלות.
זה הוביל למצב שכל פעם שהייתי ישנה אצלו לא הייתי מצליחה להרדם ולמחרת הייתי הרוסה.
ניסיתי להתרגל לזה אבל זה לא עבד עד שבמקום לישון במיטה זוגית הצמדנו שתי מיטות מה שיצר "מגה מיטה" זה + שתי שמיכות והבעיה נפתרה.
אולי לא נשמע אידיאלי אבל יהיה לכם הרבה יותר טוב כששניכם תישנו טוב.
וגם לישון במיטות נפרדות זה לא דבר רע (אם יש בעיה של נחירות) זה לא יפחית מהאהבה - כן זה לא כמו בסרטים אבל פרקטי, שינה זה דבר חשוב.

אתם רוצים להזדקן ביחד? ככה בונים חיים ביחד..

אף אחד לא אמר שזה אמור לעבוד לטווח ארוך כשכל הזמן צמודים, במחזור, בהריון, כשקמים בשעות שונות או עם לו"ז שונה בתקופות מסוימות. לדעתי אם תלכו לטיפול בעיות שינה ביחד זה יכול לשפר לכל אחד מכם את השינה שלו וגם את הביחד.
&nbsp
יש את הרפואה המערבית- כל מיני פטנטים שבעקרון מתפקדים כמו אטם כביסה, ושאר תרופות בטח.
ויש דרכים שפונות לטפל לא בתסמין שהוא הנחירות אלא בגורם, לשנות תזונה להוריד מה שגורם לליחה..
&nbsp
&nbsp

נסיכה4321

New member
הכוונה ללכת יחד לטיפול בבעיות שינה

שגם הוא וגם אני ללכת למרפאת שינה = מעבדת שינה?

אני מכירה זוג שסובל מאותה בעיה

בתחילת הקשר הם סבלו, ואז עברו לגור ביחד בדירה קטנה וסבלו עוד קצת, ואז עברו לדירה גדולה יותר וישנים בחדרים נפרדים. הם טוענים שזה נפלא ומתכננים להתחתן.

נסיכה4321

New member
וואלה אני מקווה שיהיה ככה גם איתי ואיתו

זה מחשבה קיצונית שזוגות נפרדים אם יש בעיות שינה ולא יכולים לישון בגלל נחירות והפרעות שינה.
זה לא שעושים את זה בכוונה ולפעמים לא באמת יש פתרון לזה! גם אם נעזרים דרך מכוני שינה.
את מעודדת אותי שיש עוד אנשים ככה....

נסי להיות רגועה, יש פתרון לכל דבר.

יש זוגות שהשינה הנפרדת מתאימה להם וזה בסדר גמור, אף אחד לא אמר שיש חוקים לדברים האלה. אני מניחה שלאותם זוגות זה עובד ואפילו תורם לגעגוע ולשינה רגועה.
אצלי לדוגמא, זה לא היה עובד כי אני ממש נושמת את בן הזוג שלי בלילות (והוא אותי) ולא הייתי רוצה לוותר על האינטימיות שבשינה משותפת. אז אפשר לעשות כמה דברים (מעבר למעבדת השינה וכו') החל מאטמי אוזניים מסיליקון, שהן ממש נוחים לאוזן ומונעים את הרעש ועד החלפת המזרן. לפעמים המזרון פשוט ישן והשינה לא איכותית, מה שגורם לנחירות וחוסר מנוחה. אני יודעת שלארופלקס יש מזרנים (וכריות) טובים שמיועדים לזה. חוצמזה, אפשר אולי לקחת משהו לשינה / הרגעה או לעשות מדיטציה לפני ההירדמות, כדי לנסות ולפתוח את קנה הנשימה קצת יותר.

סינבד

New member
את יכולה תמיד לקחת דוגמא

מליאור שליין ומרב מיכאלי ...
&nbsp
אני לא יודע מה הסיבה לכך, אבל הם ישנים בדירות נפרדות

Shamy

New member
תראי ...זה לא סוף העולם ויש היום הרבה פתרונות

אני לא יודעת מה הסיבה הרפואית שלך לנחירות ...יכול להיות שיש לך מחיצות דקות מדי ואפשר לסדר ניתוח פלסטי (לא כמו שמתקנים אף אלא רק מסדרים מחיצות.זה נחשב פלסטי אבל זה גם ניתוח רציני) יכול להיות שאת מלאה מדי במשקל וזה גורם ללחץ כבד על הסרעפת וגורם לנחירות , יכול להיות שיש לך דום נשימתי בשינה (מחלה קשה) , במצב כזה אפשר לפתור אלטרנטיבית את הבעיה או לישון עם מסיכה שתגרום לזרימת אוויר מלאה כל הלילה אבל חייבים לישון על הגב איתה והיא לא תמיד נוחה (אבל בן זוג תומך ,יבין)

בנוגע לבן זוג עם השינה הקטועה, בתור בן אדם שסובל מסיוטים כל לילה ולילה ויצא שבטעות בעטתי בבן הזוג כמה וכמה פעמים ונפלתי מהמיטה כמה פעמים ויש לי מעין עוויתות דמויות פרכוסים בלילה (עקב תרופה מסוימת זה חלק מהתופעות לוואי) הוא למד להתמודד עם זה למזלי.

אבל אם אי אפשר להתגבר ואתם מפריעים אחד לשני יותר מדי פשוט ישנים בנפרד , אני מכירה הרבה זוגות נשואים שבד"כ הבעל נרדם מול הטלויזיה בסלון והאישה בחדר שינה.אני לדוגמה לא תמיד נרדמת כמו שצריך אז מדי פעם בלילה אני מתגנבת לסלון לראות פמילי גאי עד שאני נרדמת וחוזרת למיטה..לבן הזוג זה לא מפריע כ,"כ..(רק צריך לשים שחתול מסוים לא ייכנס לחדר ויעלה על המיטה זה כי ביג נו נו!)

אז שזה לא יעצור את האהבה הגדולה שלך...כשיש אהבה מתגברים על כ"כ הרבה מכשולים שאת לא תאמיני !! העיקר שתמשיכו לאהוב ואת תמיד מוזמנת לשאול בפורום אני משתדלת להיות זמינה (אני עובדת במשרה מלאה אבל עדיין אשתדל להכנס בסופשים)

למעלה