בעיות שינה גיל 7.5 חודשים

igalf1

New member
בעיות שינה גיל 7.5 חודשים

שלום רב בני בן 7 וחצי חודשים ילד שלישי במשפחה (ילדים ארחים: בן 7.5 ובת 3.5 שנים). הוא מתערר כל 1.5-2 שעות במשך הלילה ולרוב הוא נרגע רק כשאימו לוקחת אותו אלינו (בעיקר על השד אך לאיו דוקא כדי לינוק ). במהלך הלילה אשתי מניקה במיטה. במידה ואני נגש אליו בלילה ברוב המקרים הוא דורש להגיע אלינו לחדר שינה איפה (כפי שהוא יודע) נמצאת אשתי. המצב לא חדש אך בזמן האחרון מספר ההתעורריות עלה לבערך כל שעה, שעה וחצי וזה כנראה לא מרעב כי אשתי אומרת שהוא כמעט ולא אוכל עד 4-5 לפנות בוקר. אוסיף כמה עובדות:הילד נרדם בסבובת שעה 22:00. כמו כן הוא ישן פעמים לפחות במהלך היום. אשתי יצא לעבודה שהוא היה בן 4 חודשים והוא נמצא עם מטפלת טובה ובדוקה. הוא מקבל ארוחה אחת מלאה של ירקות מבושלים ובשר בצהרים במקום הנקה וכן פירות מגורדים (תפוח, אגס וכו') במהלך היום. יש לילות שהוא ישן בין 22:00 עד 4.5-5 לפנות בוקר אך הם לא רבים.הוא במעט ולא סובל מגזים, רק מאויר הנבלע במהלך האוכל. אשמח לשמוע את חוות דעתך על המצב ועצות מה ניתן לעשות כדי להאריך את שעות השינה של הילד תודה מראש אבא

מבקשת השלמת תמונה

שלום לך אבא, פעוטות בני שבעה וחצי חודשים בשלים לשנת לילה רצופה ואינם זקוקים לאוכל במהלך הלילה. לפני שאמשיך להשיב ברצוני לשאול שלוש שאלות: 1. האם אי פעם התינוק ישן לילות רציפים רצופים? 2. ואם כן, מתי התחילו יקיצות הלילה? 3. מי מרדים אותו ב22:00 ואיך הוא נרדם? בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

igalf1

New member
השלמת תמונה

תודה על תגובתך המהירה. לא זכור לי כי הוא אי פעם ישן לילה רצוף, אולי פעמים בודדות ובטח לא מספר לילות רצוף. במקרה הטוב ביותר הוא מתעורר ב-2 ב-4 וחצי וב-6 וחצי בבוקר. לרוב מי שמרדימה את הילד זו האם (לרב להנקה), אך יש פעמים שאני מרדים אותו (נידנוד בעגלה) תודה

לסייע לו להירדם בכוחות עצמו

שלום רב אבא, הפתרון נעוץ בדרך ההרדמה. פעוטות כמו בני אדם מבוגרים מקיצים מפעם לפעם. תינוק בן שבעה וחצי חודשים רכש הרגל. הוא למד איך נרדמים? תוך כדי יניקה או נידנוד בעגלה. מאחר שזו האופציה העומדת ברשותו הוא מבקש את אותם תנאים בלילה, ונענה. הסידור מוצא חן בעיניו. אני מבינה שבעיניכם קצת פחות, שלא לומר הרבה פחות. לכן, הדרך לפתרון היא לעזור לילד להירדם בכוחות עצמו. זו הזדמנות עבורו לחוות יכולת, כאשר יקיץ בלילה יוכל להשתמש במיומנות החדשה בעצמו ולהירדם עצמאית. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

igalf1

New member
דרך לימוד

תודה על העצה זה נשמע מעניין. האם יש דרך לעשות את זה האופן הדרגתי או שמעבר חייב להיות חד (ודי כואב לשני הצדדים)? תודה

נחישות, הדרגתיות, רגישות ועקביות הם המפתחות

שלום אבא יקר, האופן חייב להיות הדרגתי. ראשית עליכם להבין ולהחליט על מטרה. שנית, להחליט על דרך. הדרך צריכה להיבנות בצעדים קטנים ומותאמים. חלילה לא שינוי חד. ובטח לא כואב. שינויים חדים וכואבים לעיתים רחוקות פותרים בעיות. ובעצם, אינם פותרים בעיות הם מטפלים בסימפטום התנהגותי. והבעיות צצות במקומות ובזמן אחר. אז, נחישות, עקביות ורגישות הם המפתחות להצלחה. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

אשמח לשמוע על התפתחויות...

שאלות נוספות יתקבלו בברכה. כמו כן, אשמח אם תעדכן אותי על ההתפתחויות. עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה