בעיות שינה - כמה נדוש...

נילי3

New member
בעיות שינה - כמה נדוש...../images/Emo53.gif

שמי נילי ואני אמא של אורי בת חודש וחצי. אני עוקבת בחודש האחרון אחרי הפורום ותודות לכם למדתי הרבה ויישמתי טיפים מוצלחים. אבל הלילה הגעתי למצב יאוש חדש שכבר מצריך כתיבת הודעה משלי..... אורי ילדה מקסימה ורגועה (ואני אמא אובייטיבית...) הבעיה העיקרית שלנו היא המעבר ל"מצב לילה". במשך היום וגם באמצע הלילה היא נרדמת בלי בעיה אנו מעבירים אותה לעריסה. אבל בערב, לאחר עיסוי, אמבטיה וציצי - היא מתה מעייפות אבל בשום אופן לא נרדמת. אם היא נרדמת על הידיים היא מתעוררת בשניה שמניחים אותה בעריסה (אני עוד לא מספיקה ללחוץ על הבייבי סנס והיא כבר עירנית לחלוטין)זה לוקח כארבע שעות (לא נרדמה מעולם לפני חצות וחצי). כמובן שהיא עצבנית ואנחנו מתמוטטים. אני לא יכולה לתאר לכם את התיסכול, אני בוכה יותר ממנה.... מה עושים?????

מיכל153

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה

היי אייל שלי ישן הרבה. שלי ליאת וליאור כבר ממזמן עברו את הגיל וזה רחוק לי מדיי. ביי מיכל153

נילי - ברוכה הבאה

נילי, האם ניסיתם שלא להרדים אותה אלא לשחק אתה קצת ולעייף אותה. אני אמא של זיו בן 3 חודשים ואת העצה הזו קיבלתי ויישמתי בהצלחה!!! את אומרת שאתם מנסים להרדים אותה בשעות הערב, אולי יש לה גזים (זו השעה!) ואולי היא סתם רוצה את החום שלך ואולי היא לא באמת עייפה. מנסיוני, כשזיו מגלה התנגדות לשינה אני לא נלחמת אתו משחקת קצת והוא נרדם. בסה"כ אורי עדיין קטנה מדי להרגלי שינה קבועים ומסודרים. מקווה שעזרתי במשהו, גאיה וזיו

Shellylove

New member
מסכימה עם גאיה

כששלי הייתה בגיל הזה, היא גם היתה נרדמת מאד מאוחר (עד הארוחה הבאה כמובן) ואני פשוט זרמתי עם זה. מה שכן הייתי עושה זה אחרי ההנקה של הערב הייתי הולכת לישון קצת (לפעמים) וכשהיא היתה רוצה לאכול שוב בעלי היה מביא לי אותה. אלו היו השעתיים בהם ישנתי הכי טוב בכל היממה. מאחר ואת מניקה, את מוזמנת להצטרף אלינו בפורום ההנקה של תפוז

ברוכה הבאה נילי

מנסיוני האישי, גיל חודש וחצי הוא נורא מוקדם להשית הרגלי שינה. אורן רק בגיל 4, 4.5 חודישם התחילה לישון מסודר בלילה. עד אז היא התעוררה כל 3 שעות לארוחת ציצי. שלא לדבר על לילות הגזים שנמשכו שעות ארוכות. אז הצטיידי לך בהרבה סבלנות ותתאימי את עצמך אליה כי אין ברירה. מה שכן, נסי להאיר את החדר במשך היום והאפיל אותו בלילה, ככה יהיה הבדל בין יום ללילה.

רותי ע

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אין לי עצות מעבר למה שנתנו לך. אם את רוצה שרשרי לכאן את תאריך הלידה של אורי ואצרף אותו לרשימת ימי ההולדת של ילדי הפורום.

זה טבעי ונורמאלי

בשום ספר לא מצאתי את זה כתוב אבל ממחקר בין חברות הסתבר לי שילד ראשון מתחיל את שנת הלילה שלו מאוד מאוחר. לעיתים אחרי חצות. זה הולך ומשתפר עם הזמן. בילדים הבאים זה בדר"כ לא קורה כי הם מתאימים עצמם לחיי המשפחה. עצות? כמו שכבר אמרו: נצלי את הזמן הזה לשינה ותני לבנזוגך לבלות עם הקטנה. אפשר לדחות את ענין האמבטיה ואת כל טקס השינה ליותר מאוחר. בני הבכור בילה בשעות אלו עם אביו בעבודה ליד המחשב כשהוא שכוב עם בטנו על ברכי אבא. כל תנוחה אחרת היתה יוצרת מרד. אני מבטיחה לך שזה ילך והשתפר ובמהרה תשכחו שבהתחלה היא התחילה את הלילה כ"כ מאוחר. מזל טוב ותהני מהקטנה. נ.ב. ברוכה הבאה לפורום.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אומנם עברתי את הגיל בכמה חודשים אבל ממה שאני זוכרת הרדמתי על הידיים (אצלנו יונקים וזה היה על הציצי) וכאשר החלו לילות שלמים הגענו למנוחה ונחלה. אבל היום יש לה דבר חדש היא לא תלך לישון אם אינה עייפה ולכן אנחנו מחכים עד שהיא ממש מאוטטת שהיא מתה לישון (אגרופים שמשפשפים את העיניים, השתרעות על השטיח על הבטן) ואם היא לא עייפה - 95 אחוז ואני מכניסה למיטה אני מפעילה לה את המובייל האוטומטי המנגן ויוצאת מהחדר ולאט לאט היא נרדמת). מקווה שאחת העצות תעזור לך. בעבר הציעו לי גם את העצות הבאות: 1. לצאת לטייל בערב החוצה טיול ארוך באוויר הקר. 2. לקלח, להאכיל ולחבק ולשיר. 3. לנסות להרדים מול הטלויזיה. 4. לנסות להרדים בעגלה.

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אומנם עברתי את הגיל בכמה חודשים אבל ממה שאני זוכרת הרדמתי על הידיים (אצלנו יונקים וזה היה על הציצי) וכאשר החלו לילות שלמים הגענו למנוחה ונחלה. אבל היום יש לה דבר חדש היא לא תלך לישון אם אינה עייפה ולכן אנחנו מחכים עד שהיא ממש מאוטטת שהיא מתה לישון (אגרופים שמשפשפים את העיניים, השתרעות על השטיח על הבטן) ואם היא לא עייפה - 95 אחוז ואני מכניסה למיטה אני מפעילה לה את המובייל האוטומטי המנגן ויוצאת מהחדר ולאט לאט היא נרדמת). מקווה שאחת העצות תעזור לך. בעבר הציעו לי גם את העצות הבאות: 1. לצאת לטייל בערב החוצה טיול ארוך באוויר הקר. 2. לקלח, להאכיל ולחבק ולשיר. 3. לנסות להרדים מול הטלויזיה. 4. לנסות להרדים בעגלה.

../images/Emo104.gif ברוכה הבאה למועדון../images/Emo140.gif

ברוכה הבאה - מכל הבחינות: ברוכה הבאה לפורום הנפלא שמנהלת לנו בשלווה רותי, וברוכה הבאה לעולם ההורות. אני מסכימה עם מה שכתבו חברותי: גיל חודש וחצי הוא מאוד מוקדם להרגלי שינה. נסי להרדים אותה בעגלה, תוך כדי נדנוד עדין או הסתובבות בבית (אצלנו זה עזר). 15 דק´ אחרי שהיא נרדמת, העבירי אותה לעריסה. ואחרי האמבטיה, יכול להיות שאת רק חושבת שהיא עייפה, אבל יכול להיות שהיא לא. יש תינוקות שאמבטיה רק מעוררת אותם, ולא להפך. וגם-תינוקת בגיל הזה שיונקת, אוכלת יותר ארוחות מילד שלא יונק. כלומר, היא אוכלת כל שעתיים, נכון? אז שביר להניח שהיא תתעורר גם בחצות אני מציעה שתזרמי איתה. הזרימה בגיל הזה מאוד מקלה עלינו, כי אנחנו מקבלים את הכל וזהו. על הרגלי שינה עוד נדבר, אבל בגיל מאוחר יותר.

נילי3

New member
תודה ועדכון

קודם כל הטיפ המצוין ביותר, שהכרחתי את בעלי לקרוא, זה שהוא יהיה איתה בערב ואני אוכל לישון לפני שהיא נרדמת. אתמול זה עבד מצוין! שנית, אני באמת לא מצפה מאורי לישון לילה שלם וגם לא חצי לילה אני רק נורא נורא רוצה שהיא תתחיל את הלילה בשעה יותר מוקדמת....מה שכן יכול להיות שתרגמתי לא נכון את התיסכול שלה כעייפות ולמעשה התיסכול נובע מזה שהיא בכלל לא עייפה ואנחנו כבר מנסים להרדים אותה ומצמצמים את המשחק והשירה. בכל אופן לקחתי את כל העצות ונמשיך בשיטת הניסוי וטעיה, ותהייה... והכי חשוב תודה רבה רבה על קבלת הפנים המקסימה!!!

למעלה