בעיות שינה לילד מאובחן על הרצף

Tehila Elmaliah

New member
בעיות שינה לילד מאובחן על הרצף

היי לכולם,
הבן שלי בן שנתיים וחודשיים מאובחן על הרצף.. לפני כחודש העברנו אותו למיטת מעבר. מאז זה סיוט.. כל שניה שמניחים אותו במיטה, הוא בורח יוצא מהחדר ומחכה שנתפוס אותו ונקרע מצחוק. חושב שזה משחק.
כמעט חודש (!!) אנחנו מחזירים אותו בכל פעם שיוצא, לא מדברים איתו מסבירים לו שזהו, עכשיו הולכים לישון. אבל זה פשוט לא עוזר ואפילו אין שיפור, זה מגיע למצב שהוא יורד מהמיטה קרוב ל40 פעמיםםם וזה נמשך למעלה משעה עד שנרדם.
בקיצור פשוט סיוט..אשמח לשקבל המלצות ממי שחווה משהו דומה, או הכוונה לאיש מקצוע שיכול לעזור..

תודה מראש

איזה חמוד....

ידוע שיש להם חוש הומר...
לדעתי אתם צריכים להתמיד....
שבו איתו במיטה ותקריאו לו סיפור ואז פשוט שחקו לו בישער עד שיירדם...
תעזרו לו להתעקלם במיטה החדשה... לא קל להם לבצע שינויים.
כמו כן מומלץ להתייעץ במנתחת התנהגותית...
מאיזה אזור אתם ? במידה ורלוונטי אשמח להמליץ בפרטי.

בהצלחה...

Tehila Elmaliah

New member
אנחנו עובדים עם מנתח התנהגותי, אתייעץ איתו בנושא. בתודה

אני תמיד ישבתי ליד הילדים עד שנרדמו בגיל כזה...

אצלי עם שלושת הילדים (ורק אחד על הרצף) השינויים עוררו חרדות רבות ושיבשו להם שינה. אז המטרה הראשונה שלי - להרגיע את החרדות, לתת להם להרגיש שאני פה, לידם, אפשר לסמוך על העולם הזה.
בהתחלה ישבתי על המיטה שלו, אחר כך על הכיסא שליד, אחר כך יושבת דקה, קמה ואומרת "עוד מעט אחזור" וזה הגיע למצב שכשחוזרת - הילד כבר חורפ...
ברור שרצוי ללמד את הילד להרדם לבד, ואני מבינה שהיתה לילד כבר יכולת כזו, אבל אם העניין השתבש ואין שיפור תוך חודש... נראה לי שצריך להתחיל מהתחלה.

winterfell

New member
אצלנו עבדו כמה דברים

כשרק העברנו למיטת נוער (לא היתה מיטת מעבר), הוא גם היה בורח, וגם היו את המשחקים האלה...
כמה דברים שעבדו:
1. לעמוד או לשבת ממש ליד החדר שלו, ולהחזיר לפני שהוא מתחיל ריצת אמוק במסדרון. מוציא חצי מהכיף...
2. לא לדבר. אני מחזירה למיטה בלי להוציא מילה. מקסימום בפעמם הראשונה שהוא יוצא שואלת מה מפרעי לו, מזכירה שעכשיו ישנים ולא יוצאים וזהו. אחרי זה - בלי דיבורים.
3. אחרי חודש-חודשיים כאלה, שבהם אני הייתי אחראית על השכבות, התחרפנתי. החלפנו, אני ובן-זוגי, והוא השכיב אותו לישון - ופתאום אחרי 3-4 פעמים נגמרה הסאגה!
4. לפני השינה סיפרנו סיפור חברתי על הליכה לישון - לילה, הדובי הולך לישון במיטה, אמא ואבא ישנים במיטה, גם אתה תישן במיטה, ובבוקר תזרח השמש ואז מותר לצאת מהמיטה ואפשר לשחק. משהו כזה עם תמונות.
&nbsp
איך הוא ישן לפני המעבר?

Tehila Elmaliah

New member
לפני המעבר, הוא היה נרדם לבד בלול. אבל היה לוקח לו הרבה זמן

אני משתדלת לא לדבר איתו, אבל זה לא עובד.
סיפורים הוא לא נותן לי בכלל לקרוא לו. הוא חוטף את הספר ומתחיל לדפדף בעצמו. קשה לו לשבת ולהקשיב.

SMADAR55

New member
אצלי בגיל הזה הוא ישן איתי תקופה ממש ארוכה

ממש לא היה לי כוח להתמודד.

אח"כ קניתי לו מיטה חדשה- מיטת נוער עם מעקה, סיפרנו סיפור חברתי והוא התחיל לישון רק במיטה שלו.
הייתי יושבת איתו עד אחרי שהוא היה נרדם והוא לא היה מתעורר בלילה.

למעלה