בעיות שינה

liat5555

New member
בעיות שינה

שלום לכולן, אני חדשה כאן ובכלל בפורומים.... יש לי ילד מתוק בן שנה וחודשיים, אנחנו אובדי עצות בעניין השינה שלו הוא לא מוכן לישון במיטה שלו בדר"כ הוא נרדם לי בידיים שאני מאכילה אותו במטרנה ואז אני משכיבה אותו במיטה שלו, כעבור זמן קצר מרגיש שהוא במיטה שלו מתעורר וצורח לפעמים מצליחים לתת לו מוצץ והוא ממשיך לישון, ואז מגיעה שעה באמצע הלילה שהוא מתעורר ופשוט לא מוכן להשאר במיטה שלו, הוא עומד ובוכה בכי קורע לב ולא נרגע עד שבאים לקחת אותו למיטה שלנו, שהוא מגיע למיטה שלנו הוא לוקח מוצץ ולרוב ממשיך לישון. מעבר לזה שקשה לשמוע אותו בוכה בכי כזה זה גם אמצע הלילה ואנחנו עייפים וצריכים בבוקר לקום לעבודה. אנחנו לא יודעים כבר מה לעשות ואיך לגרום לו לישון במיטה שלו ואף לשכב ולהרדם שם מתחילת הלילה.

פרויקט מתוכנן לשינוי הרגל

שלום לך ליאת, בנך התרגל להירדם בתנאים מיוחדים, על הידיים כשאת מאכילה אותו. פעוטות כמו מבוגרים מקיצים מידי פעם בלילה. כדי לחזור ולהירדם הם זקוקים לתנאים שהיו מנת חלקם בשעת ההשכבה. כעת עליכם להיכנס לפרויקט מתוכנן. להקדיש מספר לילות (כנדרש) כדי להרגיל את הפעוט להירדם עצמאית. מה עושים? לא קושרים ארוחה לשינה. אוכלים במטבח או בסלון. עורכים טקס קבוע של לילה טוב ומשכיבים את הפעוט במיטתו. בלילות הראשונים נשארים לצידו ומלטפים אותו.( נוגעים לא מרימים). בלילות הבאים יושבים לצידו. לא עוזבים את החדר. וכך בצעדים בוני הרגל ואמון מתיישבים למשך מספר ימים ליד דלת חדרו ומאפשרים לו להירדם. המסר אנחנו לא עוזבים אותך לנפשך אנחנו איתך יחד עם זה, אנחנו סומכים עליך שתירדם לבד. זה תהליך מודרג, זו השקעה זמנית. אני חושבת שהיא תשתלם לטווח ארוך. מה שחשוב לשמור על שקט ועל ענייניות בנחישות ובעקביות. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

liat5555

New member
לעינת

אני מאכילה אותו ארוחת ערב במטבח/סלון, ובסביבות 19.30, 20.00 נותנת לו את המטרנה, הוא פשוט נרדם עם זה כי הוא כבר עייף, אבל יש ימים למשל בסוף שבוע שהוא לא עייף עדיין בשעות כאלה ואז הוא אוכל את החלב ולא נרדם ושאנחנו מנסים להשכיב אותו במיטה לישון זה פשוט לא הולך ואז צריך להרדים אותו במיטה שלנו לרוב, גם כשהוא מתעורר באמצע הלילה או שאני מנסה להשכיב אותו לישון במיטה שלו, אני מלטפת אותו או שהוא מחזיק לי את היד כמו שהוא אוהב, ואני לא נוטשת ככה את החדר וגם זה לא הולך. ואז שמתעורר באמצע הלילה שוב עד שלא לוקחים אותו למיטה שלנו הוא לא נרגע.

זה הזמן לעצור ולחשוב מה אנחנו רוצים באמת?

יקירתי ליאת, נדמה לי שענית מהר מידי בטרם חשבת עד הסוף על התהליך המוצע. גם המטרנה היא אוכל. גם את המטרנה הוא צריך לאכול ער בסלון. את כותבת: ..."ואז צריך להרדים אותו במיטה שלנו ..." מה זאת אומרת צריך? מי מחייב אתכם? אתם בוחרים להרדים אותו במיטה שלכם ובכך פותחים בפניו אופציה. הרעיון הוא להחליט לעשות שינוי ולפעול בנחישות ובעקביות להשגתו. אני מזמינה אותך לקרוא שוב את מה שכתבת בהתחלה ואת תשובתי ולנסות לחשוב האם אתם באמת רוצים להיכנס לתהליך של שינוי? עינת גבע, מכון אדלר.

liat5555

New member
עינת

אני כותבת "צריך" כי ששמים אותו במיטה שלו הוא בוכה/צורח, ואף שניסיתי להשאר איתו בחדר וללטף אותו הוא לא מוכן לשכב בכלל. בוודאי שאנחנו רוצים לעשות שינוי בעניין הזה

שאלות...

שלום ליאת, מה סדר היום של בנך? מתי הוא ישן צהריים? יכול להיות שיש להקדים את שנת הצהריים או לחילופין לדחות את שעת ההשכבה למועד מאוחר יותר . אולי הילד לא עייף? איפה הילד ישן צהריים? האם הוא ישן במיטתו? איך הוא נרדם בצהריים? עינת גבע, מכון אדלר.

liat5555

New member
תשובות

הוא הולך לגן אז הוא ישן שם בסביבות השעה 12.00 עד 13.00/13.30 בערך. הוא עייף מאוד כבר בערב ולכן נרדם איך שאני נותנת לו את הבקבוק עם המטרנה. בסופי שבוע המצב שונה כי הוא ישן יותר מאוחר צהריים אז גם הולך לישון מאוחר יותר הבעיה היא שגם כשהוא עייף ובימים שלא נרדם כאשר אני נותנת לו את הבקבוק, או באמצע הלילה כשמתעורר פשוט לא מוכן להשאר במיטה שלו, גם אם הוא עייף מאוד הוא לא נרדם במיטה שלו, אלא אם הוא במיטה שלנו ואני לידו הוא נרדם.

האם הבן שלך אוהב את מיטתו?

שלום רב, שינוי כרוך בהחלטה. עליכם להחליט שחשוב לכם ואתם רוצים להקנות לילד הרגלי הירדמות עצמאיים. הרגלתם את הילד להירדם במיטתכם. הוא הבין שזו אופציה. הוא יבכה חזק. אתם תרצו שקט ובסופו של דבר תעבירו אותו למיטתכם. כל שינוי מתחיל בהחלטה נחושה. שינוי דורש תקופת ליווי הורי והסתגלות של הילד. לשם כך יש להצטייד בסבלנות, ברגישות, בתקיפות אדיבה בנחישות ובהתמדה. ואז... אם תחליטי לפתוח בתהליך חזרי וקראי שוב את הצעתי "פרוייקט יזום ומתוכנן" מחשבה נוספת, האם לפי דעתך הבן שלך אוהב את מיטתו? אולי כדאי להקדים ולעשות חווייה מתקנת עם המיטה. לנסות להשתעשע בשעות אחה"צ הרגועות, להכניס אותו למיטתו. חשוב שהילד יהיה מיודד עם מיטתו, ירגיש שזה מקום בטוח ואהוב. מה דעתך? עינת גבע, מכון אדלר.

liat5555

New member
ננסה

אין לי מושג, איך אני יכולה לדעת אם הוא אוהב או לא? למרות שנראה לי שהוא אוהב את החדר שלו, עשינו לו חדר יפה עם מדבקות גדולות של פו הדב שהוא אוהב אנסה את הצעתך להכניס אותו למיטה אחה"צ ולשחק, למרות שנראה לי שזה לא כ"כ ילך, רק מכניסים אותו למיטה הוא מתחיל לבכות לדעתך יעזור להכניס אותו קצת למיטה ולשחק שם?

עולה בדעתי עוד אפשרות...

ליאת שלום, יכול להיות שהילד צבר לאחרונה התנסויות לא נעימות הקשורות למיטתו. אם הניסיון להתיידד עם המיטה לא יצלח תצטרכו למצוא פתרון יצירתי אחר. עולה בדעתי האפשרות להכניס לחדר מזרון ולהרדים אותו עליו. חשוב שתגיעו לשעת ההשכבה רגועים וסבלניים. עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

liat5555

New member
הרדמות במיטה

לגבי התנסויות לא נעימה במיטתו לא נראה לי, לא היה שום דבר חריג/מדאיג, למה התכוונת לגבי התנסויות לא נעימות? יש בחדר שלו ספה/מיטה שלפעמים אני שוכבת שם כשהוא עלי, ולפעמים אף (זה ישמע לך מצחיק) בעלי נכנס למיטה שלו גם וככה הוא מצליח להרדם (מזל שבעלי רזה) תודה

למה לוותר על החגיגה?

שלום ליאת, התנסות לא נעימה היא להיות סובייקטיבית . למשל, הילד נמצא במיטתו לא נעים לו מכל סיבה, טיטול מלא, חלום רע שחלם. הוא בוכה ההורים בוששים להגיע. הוא חווה מתח, חשש, הוא הרי כלוא במיטה ואינו יכול לצאת ממנה. זו סיטואציה שמלווה בתסכול גדול, בחוסר אונים. ליאת, אתם עושים המון מאמצים כדי שהילד יישן במיטתו עד כדי כך שבעלך נכנס איתו למיטה. במקום הבן שלך גם אני הייתי מפתחת קשיים להירדם עצמאית. למה להישאר לבד ולהפסיד את ה"קרקס " הזה? עינת גבע, מכון אדלר.

liat5555

New member
אין ברירה

זה מה שכתבתי מלכתחילה שאם הוא לבד במיטה, הוא לא ילך לישון הוא פשוט יעמוד במיטה ויצרח ולא יתייאש עד שניקח אותו, זו הבעיה שאנחנו לא מצליחים לפתור.

מציעה שיחה ייעוצית שתסלול את הדרך לפתרון

ליאת יקרה, בנך פעוט בן שנה וחודשיים. אפשר לעזור לו וללמד אותו להירדם עצמאית. מההתכתבות איתך נראה לי שאת עייפה ורוצה לפתור את הבעיה בהוקוס פוקוס. נראה לי שהדרכה אינטרנטית לא מתאימה לך כעת ואת זקוקה לשיחה כדי לסלול דרך שתתאים לכם. בברכה, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה