בעיות שינה

לולו29

New member
בעיות שינה

שלום עינת, יש לי שתי בנות, הבכורה בת 6 והאי ילדה למופת ולעולם לא היו לנו שום בעיות איתה. ביתי הקטנה בת 3 בסוף החודש, מזה מספר ימים היא מתקשה להירדם וטוענת שהיא פוחדת (כשההורה המרדים יוצא מהחדר)למרות שהיא ישנה יחד עם אחותה הגדולה באותו החדר. אנחנו מתלבטים אם לתת לה לבכות עד שהיא תרדם או האם באמת היא פוחדת וצריך להישאר איתה עד שתירדם. הפחד הוא שאם נתחיל זה לא יגמר, אבל עברו כמה ימים וזה לא משתנה, לפני כמה ימים היא גם לא הסכימה לישון בצהריים וממש השתוללה במיטה (בפעם הראשונה בבית) כי בגן הכל בסדר שאלנו אותה ממה היא פוחדת והיא לא עונה לנו. בבקשה, אשמח לעזרה וייעוץ.תודה מראש לולו

ניסיון לנתח את המצב

שלום רב לולו, את מספרת שהפחדים עולים בבית. בגן זה לא קורה. משמעות הדבר שכנשמע אתם הכתובת. הילדה מצאה דרך יצירתית לקבל מכם התייחסות רבה. מה עושים? מכבדים אותה, לא מזלזלים, מקבלים את תחושותיה כלגיטימיים.במקביל, מוצאים אחר הצהריים זמן המוקדש לה בלעדית(בנפרד מאחותה), זמן בו היא תקבל תשומת לב יזומה ולא תרגיש שהיא צריכה להמציא פטנטים על מנת לזכות ביחס. יש לעודד את הילדה במשך היום על אומץ לב, התגברות וכד' במטרה להוציא מהכוח אל הפועל את כוחותיה ולהראות לה שהיא יכולה. מתן תשומת לב יזום ונדיב בנסיבות בזמן ובמקום המתאים לכם יספק לה את הצורך בתחושת שייכות. יש סיכוי שבדרך עקבית זו הילדה תוכל לוותר על הבחירה הבלתי מודעת שלה בפחדים כדי להשיג אתכם. בברכה, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

לולו29

New member
תודה ושאלה

תודה על ההתייחסות ועל העצות, היה תענוג לקבל התייחסות כזו עמוקה. אכן, ניישם את העצות. כמה שאלות: האם למצוא זמן איכות איתה עם שנינו או רק אחד מאיתנו? ואיך לנהוג כשהיא בלילה טוענת שהיא פוחדת כשיוצאים מהחדר, עד שמצב ישתפר, האם להישאר לצידה עד שתירדם? שוב תודה לולו

בבקשה ותשובה

שלום רב שובך לולו, חשוב שכל אחד מכם יימצא זמן אישי איכותי ונפרד לכל אחת מהילדות. בקשר לפחדים נסי לדבר עם הילדה בשעות אחר הצהריים השקטות ולשאול אותה מה יכול לעזור לה להתגבר בעצמה על הפחדים? לילדים יש רעיונות יצירתיים ומפתיעים. עינת גבע, מכון אדלר.

לא סתם יש לילדים קטנים פחדים

לעיתים ילדים רואים ומדמיינים כל מיני דברים שמפריעים להם. יכולה לשתף במקרה שהיה לי עם בני, שהיה קטן כבן 3 - שפחד לישון לבד, וזאת למרות שהוא היה ישן ביחד עם אחיו באותו חדר. טען שיש בחדר אריה מתחת למיטה שלו. לנו כמבוגרים זה נשמע הזוי - אבל, לא... כי לילדים קטנים, יש חוש שישי מאוד מפותח - והם לא יודעים לבטא את עצמם בנושא. תבקשי שהיא תספר לך, מה מפריע לה לישון - בדרך של משחק או סיפור... האמיני לי שתגלי המון.

למעלה