בעיות שינה

goffy2

New member
בעיות שינה

אני בת 19 ותמיד השינה שלי הייתה קלה מאוד. בחודשים האחרונים נהייתי עייפה יותר ויותר-גם אם ישנתי מספיק שעות. העניין הוא שאני ישנה עם דלת סגורה ומדי פעם קוראים לי ושואלים אותי שאלה מבחוץ (הם חושבים שאני ערה אז הם שואלים כרגיל בלי להעיר קודם) ואני עונה על מה ששאלו ונרדמת מיד! הנה דוגמה: ישנתי עכשיו כשעתיים עם דלת סגורה ואמא שלי (שלא הייתה ליד החדר שלי) שאלה אותי אם התקלחתי.עניתי מיד שכן ונרדמתי.איך אפשר להסביר דבר כזה ואיך ניתן לטפל בבעיה? עוד משהו-קרה שישנתי 11-12 שעות בלילה ושעתיים-שלוש אחרי שהתעוררתי חזרתי לישון לעוד שעתיים..איך אפשר להסביר את הדברים האלה ולטפל בהם?? תודה רבה מראש

RanLoel

New member
שינה קלה

שלום goffy2, קשה מאוד לענות על השאלה שלך משום שהאבחנה המבדלת של בעיות השינה היא ארוכה ומסועפת. באופן כללי אוכל להגיד לך שבמהלך השינה הגוף "נטען" באנרגיה מסוג יין. כאשר אנו לא ישנים שינה סדירה או רציפה ואנרגיית היין אינה מוזנת כמו שצריך, נפגעת בעיקבותיה גם אנרגיית היאנג והדבר גורר עייפות במהלך היום. מטפל מקצועי יוכל לאבחן את חוסר האיזון האישי שלך ולווסת בין העירות לשינה. בתור התחלה נסי להסדיר את נושא השינה באופן כללי. השתדלי לאכול פחות לקראת שעות הערב, השתדלי לא להרדם תוך צפייה בטלויזיה או תוך פעילות כלשהי, לכי לישון בשעות קבועות באופן יחסי (לא מאוחר מידי), נסי לקום בבוקר בשעה קבועה, דברי עם ההורים שישתדלו לא להפריע לך בשעות בהן את ישנה. בהצלחה, רן

שינה ותשישות

הי. שנת הלילה כפי שכתב רן אכן מטעינה אותנו באנרגיית YIN כאשר אנו ישנים בשעות הספציפיות. שנת צהריים לא תעזור באיגרת אנרגיה מסוג זה. בכל מקרה עודף התשישות יכול לנבוע מסיבות רבות- יתכן מחסר דם צ'י או יאנג. במילים אחרות יתכן כי בשל חסר כלשהו את סובלת מאותה עייפות, יתכן כי בגלל עודף של ליחה החוסמת את מעבר האנרגיה. גורמים רבים משפיעים פה. האם עשית שינוי תזונתי בחודשיים האחרונים? האם את עושה איזושהיא פעילות גופנית? האם סבלת מהבעיה בעבר?

ינוקא1

New member
היי

יש לי הרגשה שיתכן והבעיה שלך איננה דווקא השינה עצמה אלא חדר השינה שלך. חשוב מאוד שחדר שינה יהיה מתאים לשינה. לפי תורת הפנג שוואי הסינית , חדר שינה צריך להיות חדר רגוע ומשרה אווירה נינוחה , ולא חדר עם זרימת אנרגיה חזקה מידי. בחדר עם זרימת אנרגיה חזקה יהיה קשה להירדם. למשל - בחדר שינה כדאי שימצאו צבעים רכים ומרגיעים , ולא צבעים עזים ובוהקים. כנ"ל אם המיטה נמצאת מול הדלת - קשה להירדם כי יש זרימת אנרגיה חזקה מכיוון הדלת שמפריעה לישון. תאורה חזקה ופלורוסנטית , לא נחשבת טובה ועוד ועוד. מצאתי ברשת מאמר בנושא. אל תתיחסי לכל מה שכתוב שם כ"תורה מסיני" אלא ככיוונים למחשבה. תחשבי איך את עושה שחדר השינה שלך יהיה רגוע יותר - איזה צבעים , איזה תמונות , אולי כדאי וילון בצבע מרגיע , שטיחון ועוד ועוד. אולי יש שם עציצים שכדאי שלא יהיו. לחשוב על כל זה. גם אם לא חדר השינה זו הבעיה , עצם זה שתעשי אותו נינוח ורגוע יותר יעזור לך לישון טוב יותר.

amitdvir tcm

New member
בעיות שינה

יש הרבה סיבות לשינה קלה, או לא מספקת. אחד הגורמים לכך הוא סטרס. היכולת לישון תלויה בעבודה נכונה של המערכת הפרה-סימפתטית (מערכת האחראית על כל פעולות הגוף בזמן רוגע ומנוחה), אל מול המערכת הסימפתטית (המערכת האחראית על פעולות הגוף בזמן סטרס). שתי מערכות אלו עובדות אחת כנגד השנייה, כמו נדנדה- כשאחת עולה, השנייה יורדת. מספיקים חיי היומיום המודרניים כדי להכניס את עצמנו למצב של סטרס, אך הדבר עלול להחמיר כתוצאה מדאגות ספציפיות או שינויים מהותיים שאנו חווים בחיינו. הטיפול בסטרס בכלל, ובהפרעות שינה בפרט צריך לכלול פעילויות מרגיעות (ספורט, יוגה, נשימות וכו'), אל מול הרגלי שינה נכונים. תוכלי לקרוא על הרגלי שינה כאלה, הנקראים "הגיינת שינה" (מונח מקצועי המוכר ע"י הרפואה הקונבנציונלית וניתן כטיפול נלווה לטיפול התרופתי) במאמר שכתבתי המצורף כאן. מקווה שעזרתי.

למעלה