בעיות שינה???

galit37

New member
בעיות שינה???

לילד שלי מדי פעם יש בעיית שינה קשה, גם כשהוא לא ישן צהריים מאוד קשה לו להירדם חשבתי אולי בגלל הפחדים, והוא ישן איתי, דיברתי עם הרופא ילדים שלו על הבעיה הזו והרופא אמר שזה יסתדר לו עד גיל 10 (זה ממש מגוחך לסבול ככה עד גיל 10), שמעתי על המלטונין שזה הורמון שאחראי על השינה, איך אפשר לבדוק אם זה זה? ולמי עלי לפנות חוץ מהרופא ילדים. בתודה מראש

נ ג ה 33

New member
את יכולה לפרט קצת יותר...

באיזו שעה הוא הולך לישון בלילה? כמה פעמים מתעורר במהלך הלילה? כל לילה הוא ישן איתך?

galit37

New member
אני מפרטת לנגה 33...

אז ככה: במקרה הטוב זה 11 בלילה, כשהוא לא ישן צהריים, או ישן רק שעה אחת. במקרה הגרוע: אם הוא ישן שעתיים או יותר בצהריים - הלך הלילה, זה יכול להימשך אפילו עד שעה 1 או 2 בלילה. ובמקרה היותר גרוע: שהוא לא ישן צהריים, ולפעמיים הוא מושך עד 12 או 1 בלילה. אם הוא נרדם זה עד 7 או 8 בבוקר, אבל רק אם הוא איתי ביחד במיטה. אבל אם הוא נרדם ואני מעבירה אותו למיטה שלו, זה מה שאני מנסה לעשות בד"כ, הוא מתעורר ועובר למיטה שלי וממשיך לישון, לפעמים אפילו אני לא מרגישה שהוא נכנס ובבוקר אני רואה אותו במיטה איתי.

נ ג ה 33

New member
גלית,

אני לא מתמצאת בטיפול תרופתי כלשהו, אבל
אני יכולה להמליץ לך לוותר באופן טוטאלי על שנת הצהריים. בלילה לפני השינה נסי להרדים אותו עם מוסיקה שהוא אוהב במיוחד. אם את יכולה להרים אותו על הידיים ותוך כדי נענועים ל"הכניס אותו לאווירה" של השינה, מה טוב. אם לא, נסי על הברכיים כשהוא מניח את ראשו עלייך. הבן הפרטי שלי היה נרדם רק כך (עד גיל 3 בערך) והיה ישן כל הלילה. אם לא יועיל, לא יזיק

אמאשל א

New member
מלאטונין

אנחנו סבלנו רבות יחד עם בצנו. היא היתה נרדמת רק בסביבות 11-12 בלילה וקמה אח"כ מותשת ומאוחר. לפני שנה גילינו את המלאטונין בעצת הרופאה ההתפתחותית והנאורולוגית שלנו ומאז אנחנו בגן-עדן. היא בגיל כמעט 7 לוקחת 2 מ"ג בערב ותוך שעה נרדמת. בלי זה- הלילה הופך לסיוט.בזמן האחרון היא מתעוררת ב5 שגם זה לא סימפטי אבל לפחות כל הלילה עובר בשקט. שווה שווה לנסות.

האם למלטונין יש תופעותלואי?

גם לבת שלי היה נורא קשה להירדם במשך שנים. כשהיא היתה קטנה בערך בגיל 2-3 היא היתה מתעוררת כל לילה בין 2-4 ולא נרדמת במשך השעתיים האלו. אני הייתי פורשת שמיכה גדולה על השטיח, מוציאה את המשחקים ומנמנמת בעוד היא משחקב. אח"כ היינו נרדמות ביחד על הריצפה. זה לא היה קל אבל משום מה אני זוכרת את זה כתקופה יפה. אח"כ היא היתה הולכת לישון באופן קבוע בחצות וגם יותר מאוחר ואפילו שהיתה עייפה לא הצליחה להירדם. מגיל 5 היא מקבלת את הריספרדל, ואמנם לא נרדמת מיד אבל נרדמת בסביבות השעה 9 - 9.5 שזה פשוט תענוג. בערך פעם בחודש היא מסיימת את הלילה ב3-4 וסוחבת את היום במרץ עד למחרת ב- 9.

למעלה