בעיות של עדה סימפטום למצב בריקודים

הערכת אופי - אינה מירשם להסכמה

רויטל היחס לאופיה של עדה - אינו מוכיח שאני מסכים עם דעותיה. זאת ה -בעיה , ביחסי אנוש. עדה עצמה מפרידה בין יחסה האישי אל גדי, לבין דעתה על ההרקדה ומחירה. מי שיש לו חילוקי דעות עם אדם , צריך להיות עיניני - ולא לשלול את האדם בכללותו. אני מצטער אם הבנת את דברי - כהתקפה אישית על עדה. אני נהנה ממכתביה , מכושר התבטאותה ומצורת מאבקה. אני מנסה בדרכי לעדן אותה. אינני רוצה לפגוע בה אישית. תודה על תגובתך והבנתך.

בעיות של עדה סימפטום למצב בריקודים

כל שאני קורא יותר דברי חברים בפורום, אני מגיע למסקנה : סדנא דארעא חד הוא. בכל מקום אותה הבעיה. כשהחוג גדל ומתפתח, באים המונים, הרפרטואר מתעשר, היחסים טובים, המדריך מבסוט. מצב רוחו מצוין - עונה לחברים בנימוס וכוו´ כאשר ההרקדה נעשית המונית יותר והריפרטואר "מתנפח", הרוקדים שמצטרפים לאחרונה - לוחצים על הרקדת "קונצנזוס", הם לא יודעים את כל הריקודים שלמדו בהתחלה. המדריך נאלץ להתאים את ההרקדה , לממוצע הידע. ואז מתחיל המשבר. בתחילה האכזבה - בגלל הריפרטואר כביכול. אבל יותר מאוחר - אם המדריך יפה ואהוב - באות מחזרות חדשות, אשר מושכות את תשומת לבו. ואז , כשהוא לא עונה לרוקדים - כפי שנהג בעבר ,הוא כבר "עם האף למעלה". זאת אומרת - הוא לא עושה "מה שאני אומרת לו" - הוא כבר לא שם לב אלי - הוא "מזלזל בי". וכאשר נוצרת סיטואציה נוחה להתקיפו - במו העלאת מחיר , או הצטרפות של עוד רוקדים לאכזבה . מוציאים את הכעס , בצורה לגיטימית - כביכול, בצורה אוביקטיבית. והורסים הכל . הסכנה - הרס מוחלט של כל מה שנבנה , בעמל רב. על זה נאמר - להרוס אפשר בקלות - אבל לבנות מחדש -קריעת ים סוף. אז מתחילים מחדש במקום אחר. וההורסים - אוכלים את עצמם , מרוב חרטה על מה שעשו. ההתפשרות שלך עם גדי - האהוב. בבית דני . מעלה שאלה איך גדי טוב (בגיוון), בבית דני ? ואם דודו ברזילי משמיע פחות רוק תימני במקום אחר. תנסו להקדיש מחשבה בטרם מעשה

לפחות שם לא צפוף והמחיר - אותו מחיר

איך גדי בגיוון בבית דני? כמו באוניברסיטה - אך היום הוא לא היה וירון בן שמחון הרקיד במתקדמים (במתחילים ערן בין משפחתו של גדי). ערן לימד את הריקוד במעגל של שרית חדד - "הדליקו את הנר" - די יפה. ירון בן שמחון לשמחתי, גיוון מאד היום ומאד נהנתי מהרפרטואר. לגבי דודו ברזילי - הוא מרקיד ביום א´ עם מישאל וגם שם די מגוונים. בדקתי אפשרות לפתיחת חוג נוסף ביום חמישי (כרגע זה בגישושים) אם ייצא מזה משהו תדעו בקרוב.

עדה - פייטרית

אני יכול רק להתפעל מעקשנותך ודבקותך במטרה. לפתוח חוג חדש ביום חמישי. במטרה לפגוע באונברסיטה. אבל יפגעו עוד חוגים במקומות אחרים, אשר פועלים באותו יום. הוזכרו בפורום מקומות הרקדה רבים - אולי בהם תמצאי נחמה. עד שיעלו כולם את המחיר. שמעתי - גם ממך , שגדי מדריך מצוין. נדמה לי , שהיית גרופי שלו בעבר , כפי שמשתקף מדבריך. ההרקדה באונברסיטה היתה - המתאימה לך ביותר. חבל ש"קלקלו" , את היחסים אתך , והנמיכו את התלהבותך - בהעלאת המחיר. אני חושב , שטיפוס כמוך יכול להסתדר יפה עם גדי. יש לך טמפרמנט מצוין , את מתלהבת בריקודים וכנראה , עושה שמח. את זה בדיוק אוהב גדי. עד כמה שאני מכיר אותו. אולי , גם בגללך - באים הרבה אנשים לרקוד . חבל, שבגללך , גם הרבה אנשים יעזבו את האונברסיטה. אני מלא הערכה לעקשנותך.

עדה - פייטרית, לחבר של כולם

אני פועלת רק למען הרוקדים. פניתי להנהלת בית דני על מנת שיאפשרו לפתוח לרוקדים את האולם. הם חששו מניגוד אינטרסים עם גדי ואמרו לי שידברו עמו קודם. נראה לי הוגן. היות ואף אני איני רוצה לפגוע בגדי שכן הוא אהוב עלי מאד, חשבנו שאולי ניתן לגדי ביטון את ההנהגה/ההנהלה של חוג זה על מנת שקהל צעיר יחסית מהאוניברסיטה יוכל למצוא אלטרנטיבה טובה להרקדה שהיא במרכז גוש דן. אמרתי שאם גדי התנגד לך שכן אין אינטרס לפגוע בו, אנסה לבדוק אפשרויות אחרות. פשוט על מנת למצוא פתרון לבעיית הצפיפות הרבה באוניברסיטה וכן המחיר הגבוה. על כך תבוא הודעה נפרדת ממני לרוקדים ולמדריכים. אכן אני דמות מוכרת בריקודי עם שעושה שמח, איני רוצה שיעזבו בגללי, אך האינטרס שלי הוא לעזור לרוקדים ולכן שמתי לי זאת למטרה היות ורבים מאד פונים אלי בעניין בכל מיני ערוצים שאינך יודע. אני די מקשרת בין הרוקדים לבין גדי ביטון בפרט (מבין המדריכים) - הם שולחים אותי אליו כאשר הם רוצים ממנו משהו - הם לפעמים לא רוצים להחשף והם יודעים שאני בקשרים טובים עמו. מקוה שעניתי לך. עדה

הנה לכם תמצית הבעיה:

חוג למתחילים שהוא חדש יחסית (כמה ריקודים הם כבר יודעים?), מדריך מחליף רוצה את אהדת הרוקדים ומלמד ריקוד שעוד לא עבר וידאו ש הארגון (לא שזו אינדקציה לריקוד עם), השיר בקושי חי 3 חודשים (ריקודי עם...) וכל המטרה כאן היא לללמד מהר לפני האחרים. קשה לבוא בטענות אל ערן, גם הוא רוצה להצליח והרוקדים "מריעים" ודוחפים לריקודים כאלה. חישבו על מתחילים אלה שיבואו לרקוד בחוג שלכם ויגשו למרקיד (מדריך?) את "הדליקו את הנר" כבר לימדת? ומה יעשה המסכן? ירוץ לשאול את חבריו-מתחריו מהו ריקוד זה, ירוץ לצלם אותו במצלמה חובבנית, יעתיק את המוסיקה וקדימה ילמד (הרבה פעמים גם בשינויים קלים או גדולים) הנה כך מתפתחים אצלנו ריקודי עם.

לירון מישר - לצערי אתה צודק!

זה נכון באפן כללי - למרות שהריקוד התחבב מאד על הרוקדים.

למעלה