בעיות שמיעה ו-PDD-NOS

גאמיגם

New member
בעיות שמיעה ו-PDD-NOS

בני בן 3.6 סובל מנוזלים באוזניים. בדיקה "ברה" הראתה על ליקוי שמיעה בינוני.מבחינת התפתחות השפה ישנן בעיות והוא אינו מדבר כבני גילו (עפ"י דו"ח של קלינאית התקשורת יש לו איחור של כ- 11 חודש). במהלך אותה תקופה עבר אבחון התפתחותי ואובחן כ- PDD-NOS. האם יכול להיות קשר ישיר בין בעיית השמיעה לאבחון ותוצאותיו? יש לציין כי באבחון שבוצע לא התייחסו כלל לבעיית השמיעה (רק וידאו כי אנו מטפלים בה). בקרוב הוא יעבור ניתוח נוסף של צינוריות ושקד שלישי. יכול להיות שהאבחון היה מוטעה כיוון שלא נלקח בחשבון מרכיב השמיעה?

גאמיגם שלום,

קשיים בשמיעה יכולים לגרום לתפקוד נמוך יחסית של הילד באבחון. אבחון של PDD אמור להסתמך בין השאר על דיווח של ההורים והגן על תפקודו של הילד. קשה לי להאמין שאבחון כזה היה ניתן לבנך רק על סמך תצפית בזמן האבחון, שכן המרכיבים של ההתנהגות החברתית חשובים. האם לדעתך לילד יש קשיים בתקשורת בין אישית? האיחור מבחינה כמותית (11 חודש) לא נראה לי משמעותי כמו התפקוד החברתי והתקשורתי של הילד.

גאמיגם

New member
מאיה שלום,

תודה על התגובה המהירה. בני אוהב להיות באינטראקציה עם ילדים אחרים. להפך, הוא מחפש אותם. כשמגיעים אלינו הביתה ילדים הוא מקבל אותם בשמחה. הוא אף מבקש ללכת לשחק עם ילדים אחרים אחה"צ. ניהול דו שיח עם הילדים האחרים מהווה מכשול אצלו ולכן יש לו קושי לתקשר עם הילדים. כשהוא מעונין בחפץ שנמצא אצל ילד אחר הוא מבקש ממנו "תן לי בבקשה". זה יכול להגיע גם לחטיפת הצעצוע מהילד האחר (הוא עדיין מאוד אגוצנטרי). גם הגננת אומרת כי הבעיה היא בעיית שפה שמקשה עליו להיות שווה בן שווים מול שאר ילדי הגן.

שר19

New member
כאמא לילד פדד

הכי טוב לפנות לאיבחון של מומחה בתחום האוטיזם. כעיקרון בעיה באוזניים לא אמורה לתת תמונה של בעיית תקשורת. מניסיון יש קושי לאבחן ילדים בתפקוד גבוה ולכן חשוב מאוד ללכת למאבחן המבין בנושא, מי אבחן אותו?

גאמיגם

New member
בעיות שמיעה ו-PDD-NOS

אובחנו במרכז מילמן. הם אמרו שהילד מאוד מבלבל וקשה לעלות על זה אצלו. לא לקחו בחשבון את בעיית השמיעה, שהיא מרכיב לא מבוטל בתחום הדיבור והתקשורת.

גאמיגם שלום

לפי תיאורך, אכן לא עולה פה תמונה חד משמעית של PDD או משהו אחר. נראה לי הכי חשוב, שהוא יקבל טיפול בשפה ודיבור כדי לצמצם את הפערים, ואז יהיה קל יותר להבין מהו מקור הקושי אצלו.

גאמיגם

New member
תודה רבה

תודה רבה. התחלנו טיפול אצל קלינאית תקשורת ואנו ממתינים למקום במכון מילמן על מנת לקבל טיפול אינטנסיבי יותר בתחום. אני מקווה שגם הניתוח כפתורים יביא לשיפור גדול התחום. שוב תודה,

למעלה