בעיות תזונה?

new user

New member
בעיות תזונה?

שלום, אני בן 25, מטר שישים וחמש ובעל מבנה גוף ממוצע (שוקל 67 קילו) ורציתי לקבל חוות דעת כללית על כל מני תופעות שאני חושב שקשורים לתזונה. ראשית כל, יש לי בעיות ריכוז וזיכרון מאז שאני זוכר את עצמי וראיתי אתמול בטלויזה שלפי הלשון אפשר לדעת כמה דברים על התזונה שלנו, זה נכון?, כי בלשון שלי יש מעיין חתך באמצע וכל הלשון לבנה עם מעיין רוק לבן דביק (קשה לי לתאר את זה), יכול להיות שזה קשור לויטמין B ולבעיות הריכוז שלי. דבר שני, רק במהלך החודשים באחרונים, אני מרגיש שאני רעב אבל לא יודע בדיוק למה, כאילו חסר לי משהו, זה גורם לי לאכול סתם דברים שבסוף עושים לי בעיות בקיבה וסתם משמינים אותי. שלישית כל, אני לא אוכל ארוחות מסודרות בכלל, אלה רק כשאני רעב ואני לרוב לא אוכל ארוחות חמות אבל אוכל המון פירות וירקות. האם זה האורח התזונתי הזה משמעותי?, האם כדאי לי להתאמץ ולהתחיל לאכול מסודר? (זה די בעיה בשבילי, האמת). אני לרוב יושב או שוכב למרות שפעמיים בשבוע יש לי אימון (קליל יחסית) שבסופו, משום מה, יש לי צמא מאוד גדולה למיץ תפוזים טרי (קשה לי לישון בלי זה). אשמח לקבל חוות דעת כללית לפני שאני מחליט ללכת לתזונאית. בתודה מראש, רן כהן.

חוות דעת

מהסיפור שלך עולה שאתה לא מנהל אורח חיים ככ מסודר עם אוכל. מאחר ואתה מוטרד ואולי בצדק, רצוי לפנות לקבלת ייעוץ מקצועי במסגרת מסודרת. צמא גדול לאחר אימון גופני זה דבר מוכר ומובן ונורמלי, וזה שאתה משתוקק למיץ פרי- זה ייתכן בגלל שבזמן פעילות גופנית רמות הסוכר יורדות וייתכן שעקב כך אתה מרגיש זקוק למיץ.

למעלה