בעיות תנועה -עזרה בסיסית

carmel39

New member
בעיות תנועה -עזרה בסיסית

שבוע טוב לכולם

כבר הרבה זמן שאני מתחבט איך מרכיבים נכון (שאני מתכוון מרכיבים , אני מתכוון לממש לדעת את מה לחבר ולא סתם לחבר כי זה נעלם והאחר מספר חופשי "ואולי" יצא מזה משהו)

אני ממש זקוק להכוונה בהרכבה אני מבין מה אני צריך לחפש אבל ברוב הפעמים אני לא מצליח לעשות עם זה משהו , לדוגמא בבעיה הבאה :

המרחק בין הנקודות A וB הוא 40 ק"מ . רוכב אופניים יצא מנקודה A לכיוון נקודה B ונסע במהירות קבועה . 20 דקות לאחר יציאתו לדרך יצא מנקודה A ולנקודה B רוכב קטנוע שנסע במהירות גבוהה ב 15 קמ"ש ממהירותו של רוכב האופניים . רוכב הקטנוע הדביק את רוכב האופנים בנקודה C ומיד הסתובב וחזק לעיר A , רוכב האופניים המשיך בדרכו לעיר B ללא עיכובים והגיע לנקודה B ברגע שהקטנוע עבר את מחצית הדרך C לA . ידוע כי מהירויות הרוכבים הן קבועות . מצא את מהירות רוכב האופניים.

מה שאני הבנתי שהנקודות A וB מסמלות מרחק של 40 ק"מ ונקודה C נמצאת איפשהו על הדרך בין A לB (זה לא אומר שהיא באמצע) , רוכב האופניים עבר את כול הדרך . כלומר 40 ק"מ בסה"כ ואילו רוכב הקטנוע נסע עד C והספיק לחזור חצי מהדרך לA אני סימנתי את המפגש שלהם כY ולי נשמע מאוד הגיוני שאחרי הפגישה הקטנוע עבר 1/2 מהמרחק של Y וסה"כ עבר 1.5Y ..

הקטע שאני מסתבך איתו :

דבר ראשון ידוע לי שרוכב הקטנוע נוסע באותו כיוון האופניים "כאילו הוא רודף אחריו"
דבר שני , מתוך הרגל אני משווה בין הרוכבים כלומר רוכב האופנים נסע 20 דקות יותר? אז אני נותן לרוכב הקטנוע 20 דקות יותר כדי ליצור שיוון , בחיפוש ברשת ראיתי שזה לא תופס כאן , ואני לא מבין למה .. אני ממש משתגע עם זה . אני מבקש בכול לשון של בקשה שמישהו\מישהי מכם יעזור\תעזור לי להבין מתי צריך להוסיף דקות כדי להשוות זמנים ומתי "פשוט לכתוב את זה ככה"

מילים שמציגות עקרונות בהחלט עוזרות לי
תודה תודה תודה מראש תבורכו!
 
אתה בהחלט בכיוון הנכון


ברמה העקרונית: הבעיות האלה מספרות כמה תרחישים (-כמה סיפורים) שבהם דבר מסוים אחד נשאר ללא שינוי. אתה צריך לזהות את הדבר שנשאר ללא שינוי ולבטא אותו בכל אחד מן התרחישים.

בשלב הבא, מכיוון שהדבר המדובר נשאר ללא שינוי, אתה אומר שהביטוי שלו בתרחיש אחד שווה לביטוי שלו בתרחיש השני וכך אתה יותר משוואה.

בכל משוואה, כאשר ביטוי אחד הוא גדול יותר מביטוי שני, אתה מפעיל את העיקרון של "תן למסכן" וכך אתה מרכיב את המשוואה.

בבעיה שלפנינו התרחישים הם:
א. התנועה של שניהם מ A ל C.
ב. המשך התנועה שלהם אחרי המפגש ב C.

בתרחיש א' הדבר שנשאר ללא שינוי הוא הדרך AC או הזמן עד הפגישה. מכיוון שסימנת את AC ב Y אתה תרכיב את המשוואה לגבי הזמן. אבל הזמן צריך להמדד ביחס לאותה נקודת ייחוס. אם נחליט שנקודת הייחוס של הזמן היא רגע היציאה של האופניים, אז הזמן של הקטנוע עד לפגישה היה קצר ב 20 דקות. אתה מתאר את הדרך עפ"י המהירות והזמן של האופניים ועפ"י המהירות והזמן של הקטנוע. מכיוון שהקטנוע יצא 20 דקות מאוחר יותר, אתה צריך להגיד שהזמן של הקטנוע פלוס 1/3 שעה שווה לזמן של האופניים עד הפגישה. עכשיו אתה מרכיב את המשוואה ע"י זה שאתה אומר שהזמן של כל אחד עד C
ב. התרחיש הבא הוא אחרי המפגש ב C. כאן הדבר שנשאר ללא שינוי הוא הזמן מן הרגע שהם עברו את הנקודה C ועד שכל אחד הגיע למטרתו: האופניים לנקודה B והקטנוע עד מחצית הדרך AC. הדרך של האופניים שווה ל CB כלומר למרחק בין הערים מינוס Y. הדרך של הקטנוע הייתה 1.5Y. הפעם נקודת הייחוס של הזמן היא שווה, כי שניהם יצאו מ C באותו רגע (לא היה איחור, כמו בתרחיש הראשון). לכן הזמנים שווים ואתה מרכיב את המשוואה השנייה .
 
למעלה